Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Εξαιρετική η εκδήλωση μνήμης για τη θυσία των Βλαχόπουλων στο Κάστρο της Βόνιτσας (ΦΩΤΟ: Στέλλα Λιάπη)

              








   
              Για να τιμηθεί η θυσία των Βλαχόπουλων που έπεσαν στο Κάστρο της Βόνιτσας, όταν το «κόνεψε» ο Αλή Πασάς, πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017, εορταστική εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκε πλήθος επισκεπτών.
        Μετά την τέλεση Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα και επιμνημόσυνης δέησης στο Κάστρο, ακούστηκε το τραγούδι του «κάστρου της Βόνιτσας» ο Τρανός χορός, από τον Σύλλογο Απανταχού Αβδελλιωτών "Η ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ" και στη συνέχεια χόρεψαν παραδοσιακούς Ελληνικούς χορούς: Σύλλογος Γυναικών Βόνιτσας-χορευτικό τμήμα το Ανακτόριο, Πολιτιστικός Σύλλογος Ακτίου – Βόνιτσας «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ» και Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαγιάς.....



Την εκδήλωση διοργάνωσε το Κέντρο Μέριμνας Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και συμμετείχαν οι σύλλογοι:

-Σύλλογος Απανταχού Αβδελλιωτών “Η ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ”
-Αμφικτιονία Ακαρνάνων, σύλλογος έρευνας ιστορίας Βόνιτσας Αιτωλοακαρνανίας
-Σύλλογος Γυναικών Ακτίου – Βόνιτσας
-Πολιτιστικός Σύλλογος Ακτίου – Βόνιτσας «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ»
-Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαγιάς.





























































  










































 


























































































































































































4 σχόλια:

  1. Ο Δημος δεν εχει αλλους Συλλόγους για καλεσμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μίλα ελεύθερα! Πες την άποψή σου! Μπορεί σε κάποιους να διέφυγε... Αλλά αγαπητέ/ή εμένα με προβληματίζει η απουσία του κόσμου της Βόνιτσας! Για άλλη μια φορά ευτυχώς ήταν τα χορευτικά και γέμισε ο χώρος... Οι Βονιτσάνοι που ήταν σήμερα να τιμήσουν αφενός τους νεκρούς αφ'ετέρου τους προσκεκλημένους που ηρθαν απο τόσο μακριά για να τιμήσουν εμάς; Γι αυτό δυστυχώς λέω οτι δεν μας φταίει ο τόπος αλλά τα μυαλά που κουβαλάμε για το γεγονός οτι ο τόπος αυτός δεν έχει την προβολή, ανάπτυξη που του αξίζει.... Άντε να γινοταν καμιά υποδοχή του Χανταμπακη πχ στο κάστρο! Το αδιαχώρητο θα γινόταν... Από τα τείχη του κάστρου θα κρεμιόντουσαν για να δουν απο κοντα το είδωλο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κανονίστε του χρόνου να βάλετε και καμιά προβατίνα, γιατί ο Βονιτσάνος αν δεν υπάρχει τζάμπα προβατίνα δεν έρχεται.... του λείπει το κίνητρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μπραβο στον κ. Ντινο Στελιο....κριμα για τους υπολοιπους Βονιτσανους που οπως λεει και αλλος σχολιαστης, αν ειχαν φερει κανεναν Ντανο ή Χανταμπακη θα εκαναν το αδιαχωρητο στο καστρο για να τον δουν. Ευχομαι του χρονου να υπαρξει περισσοτερη προβολη πριν την εκδηλωση και οι Βονιτσανοι να στηριξουν οπως πρεπει αυτη την εκδηλωση. Αφορα την ιστορια της Βονιτσας και ολοι πρεπει να στηριζουν την εκδηλωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο