Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Παρουσιάστηκε το βιβλίο της Γλυκερίας Κακούρη (απο το Μοναστηράκι Βόνιτσας): "Έδωσα υπόσχεση" στην Αθήνα


ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Κώστας Πετρόπουλος 

      Το μυθιστόρημα "Έδωσα υπόσχεση" της Γλυκερίας Κακούρη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ανάτυπο» παρουσιάστηκε στον πολυχώρο Αίτιον, Τζιραίων 8-10, Ακρόπολη-Αθήνα, χθες το απόγευμα του Σαββάτου 14.10.2017. 
            Πρόκειται για ένα ιστορικό μυθιστόρημα, βασισμένο σε μια απίστευτη... κι όμως αληθινή ιστορία. Ένα μυθιστόρημα, που ταξιδεύει τον αναγνώστη στον κόσμο της χριστιανικής και μουσουλμανικής Καππαδοκίας, ακροβατεί στα ήθη και τα έθιμα μιας άλλης εποχής, και ακολουθώντας το βίαιο ξεριζωμό μιας ολόκληρης γενιάς, τον μεταφέρει στους προσφυγικούς συνοικισμούς της Τούμπας, για να προβάλει μέσα από τις αντιξοότητες την καταλυτική δύναμη της αγάπης. Της Αγάπης που είναι ικανή να νικήσει κάθε είδους διαφορετικότητα..........



     Για το βιβλίο και την συγγραφέα μίλησαν οι: Αργυρώ Μουντάκη εκπαιδευτικός, Αχιλλέας Τριαντόγλου εκδότης συγγραφέας, αποσπάσματα διάβασε η Γεωργία Ελευθερίου φιλόλογος και η συγγραφέας του βιβλίου Γλυκερία Κακούρη. 
Καλοτάξιδο......

Γλυκερία Κακούρη: 
Η Γλυκερία Κακούρη γεννήθηκε στο Μοναστηράκι Βόνιτσας Αιτωλοακαρνανίας το 1982. Ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη από το 1997. Είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Παιδικά διηγήματά της δημοσιεύθηκαν στη σχολική εφημερίδα "Το Παραδείσι" που εξέδιδε το γυμνάσιο Μοναστηρακίου Αιτωλοακαρνανίας (1993-96). Από το 1999 είναι μέλος του Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Β. Ελλάδος. Συμμετέχει σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής, αγιογραφίας και θεατρικές παραστάσεις για κοινωφελείς σκοπούς, διοργανωμένες από τη Διεθνή Εταιρεία Λόγου και Τέχνης σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης. Ποιήματά της παρουσίασε στα πλαίσια του Πνευματικού Μάη 2003 στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα εργάζεται ως φιλόλογος σε σχολεία της μέσης εκπαίδευσης. 
Έργα της:
- "Ανάμεσα σε δύο κόσμους" ("Ερωδιός", 2005)
- "Περιμένοντας την άνοιξη" ("Ερωδιός, 2010)
- "Ο Τεμπελάκος" ("Δυάς Εκδοτική", 2011).
- "Έδωσα υπόσχεση" ("Ανάτυπο", 2017).

ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο