Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Νίκος Μωραΐτης: Κίνδυνος φορολόγησης των φτωχομεσαίων αγροτών

Απάντηση στο ερώτημα αν πήγαν χρήματα του ΕΛΓΑ στην ΠΑΣΕΓΕΣ, που υπονομεύει τους αγώνες του αγροτικού κινήματος, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης από την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κατά τη συζήτηση σε Επιτροπή της Βουλής του νομοσχεδίου για τη διακίνηση και εμπορία νωπών αγροτικών προϊόντων. Για το νομοσχέδιο, το οποίο το ΚΚΕ καταψηφίζει επί της αρχής, ανέφερε ότι ο στόχος είναι η στήριξη της κερδοφορίας των μονοπωλίων και πως η κυβέρνηση προσπαθεί να ρυθμίσει τους καπιταλιστικούς ανταγωνισμούς σε όλη την αλυσίδα της εμπορίας νωπών αγροτικών προϊόντων.

Τόνισε ότι η αγροτική παραγωγή δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις διατροφικές ανάγκες του λαού διότι τα προϊόντα παράγονται και εξάγονται ή εισάγονται βάσει του κέρδους των μεγαλεμπόρων και των βιομηχάνων και πρόσθεσε ότι οι φτωχομεσαίοι αγρότες πωλούν φτηνά και ο λαός αγοράζει ακριβά και δεν μπορεί να καλύψει τις διατροφικές του ανάγκες. Επισήμανε επίσης ότι υπάρχει κίνδυνος φορολόγησης των φτωχομεσαίων αγροτών μέχρι και για την αυτοκατανάλωση, αφού θα πρέπει και σε αυτή την περίπτωση να κόβουν τιμολόγιο!

Ανέφερε ακόμα πως με συγκεκριμένο άρθρο παραχωρούνται τα πάντα στο κεφάλαιο, τα ιχθυοτρόφα ύδατα, ποτάμια και λιμνοθάλασσες, μέσω των χρεοκοπημένων αλιευτικών συνεταιρισμών που δεν θα αντέξουν στον ανταγωνισμό με τα μονοπώλια. Ο Νίκος Μωραΐτης σημείωσε ότι το ΚΚΕ στηρίζει τα αιτήματα των αγροτών όπως έχουν διαμορφωθεί στα μπλόκα του αγώνα για κατώτερη εγγυημένη τιμή, μείωση του κόστους παραγωγής, άμεση πληρωμή, προστασία από αθρόες εισαγωγές και απειθαρχία στους κανονισμούς της ΕΕ.
Αναφέρθηκε επίσης στην τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει μηχανισμό χειραγώγησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο