Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Νεότερη ενημέρωση για το θέμα του εργαστηρίου Πληροφορικής του Καραμούζειου Γυμνάσιου Αστακού.

 
Σχετικά με το θέμα του εργαστηρίου Πληροφορικής του Καραμούζειου Γυμνάσιου Αστακού που αναδείξαμε (δείτε εδώ), και την εγγραφή στο κωδικό Κ.Α. 107134.010 του Προϋπολογισμού ποσού 24.800 € για «Προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού Υπηρεσιών Δήμου και Αίθουσας Πληροφορικής Καραμούζειου Γυμνασίου Αστακού», μας διαβεβαίωσαν από το Δημαρχείο ότι υπάρχει λάθος διατύπωση στην απάντηση του Δημάρχου, δηλαδή ότι όλο το υπόλοιπο ποσό 17.800 € αφορά το 1 εργαστήριο του Γυμνασίου Αστακού, και το ποσό αφορά όλο τον Δήμο......

Καταρχήν χαιρόμαστε που η δημοσιοποίηση του θέματος κινητοποίησε πολλούς και κυρίως την σχολική κοινότητα. Εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να μην πιστέψουμε τη διαβεβαίωση αυτή και άλλωστε κοντός ψαλμός αλληλούια. Με το καλό να γίνει το εργαστήριο στο Γυμνάσιο Αστακού, επιβάλλεται όπως γράψαμε να γίνει, και πιστεύουμε ότι το τίμημα θα είναι το σύνηθες και αναμενόμενο για όσους γνωρίζουμε το αντικείμενο.
Επίσης μιας και το ποσό είναι αρκετά μεγάλο, υπάρχει και το Λύκειο Μύτικα που έχουμε ιδία γνώση ότι το εργαστήριο του είναι προβληματικό, όπως και το έρμο το Δημοτικό Σχολείο Μύτικα που δεν διαθέτει καθόλου εργαστήριο, αλλά και το Δημοτικό Κανδήλας και Βάρνακα και τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου μας, που σίγουρα σε αυτό το κομμάτι θα έχουν πολλές ελλείψεις.
Με 17.800 €, αν μάλιστα επιλέξεις την αξιόπιστη επιλογή της προμήθειας ανακατασκευασμένων υπολογιστών χωρίς κεντρικό Server, που πάρα πολλά σχολεία επιλέγουν, μπορείς να στήσεις 6 - 7 πλήρη εργαστήρια.
Ας το δει λοιπόν ο Δήμος Ξηρομέρου και ας πράξει το σωστό και καλό είναι ο Δήμος να έχει πάντα στις προτεραιότητες του τις σχολικές μονάδες, γιατί τόσο το Καραμούζειο Γυμνάσιο Αστακού αλλά και όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου μας έχουν πολλές ανάγκες και σίγουρα εκεί τα χρήματα πιάνουν τόπο. Είναι μία επένδυση με μεγάλη προστιθέμενη αξία και επιτέλους δεν μπορεί οι μαθητές του Δήμου Ξηρομέρου να είναι μαθητές δεύτερης κατηγορίας.

mytikaspress

2 σχόλια:

  1. ΤΡΕΙΣ ΤΟ ΛΑΔΙ ΤΡΕΙΣ ΤΟ ΞΥΔΙ, ΔΕΚΑ ΤΟ ΛΑΔΟΞΥΛΟ. ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι νεοτερη ενημερωση, καταλάβαμε τι εγινε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο