Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑ: Σε απέραντη χωματερή μετατρέπονται οι αγροτικοί δρόμοι στο βελανιδόδασος Ξηρομέρου



           Ο ευαίσθητος φίλος Φίλιππος Σαμαλέκος (Philip Samalekos) ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμο στο facebook, φωτογραφίες απο την ανεξέλεγκτη ρίψη σκουπιδιών και μπάζων πάσης φύσεως στο μοναδικό Βελανιδόδασος Ξηρομέρου και οργισμένος σημειώνει: 

        "Σε απέραντη χωματερή μετατρέπονται οι αγροτικοί δρόμοι στο βελανιδόδασος Ξηρομέρου αλλά και στα υπόλοιπα χωριά που αγκαλιάζουν αυτό το σπουδαίο και μοναδικό οικότοπο. 
   Με ευθύνη του Δήμου Ξηρομέρου, που ασχολείται σύμφωνα με τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου με ένα γήπεδο μπάσκετ, δάνεια και απευθείας αναθέσεις έργων, οι περισσότεροι κάδοι έχουν απομακρυνθεί από το χωριό με τη δικαιολογία ότι δεν τα θέλουν οι κάτοικοι και η απόρριψη σκουπιδιών λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις. 
          Είναι προφανές ότι αυτή η τοξική βόμβα θα γυρίσει μέσα στους ελαιώνες και στις καλλιέργειες των όμορων χωριών καθώς και στις τροφές που προσλαμβάνονται από τον άνθρωπο. 
     Οι τελευταίες δυο φωτιές στη Παλαιομάνινα ξεκίνησαν από τέτοιου είδους χωματερές. Η ζημιά είναι ανυπολόγιστη ενώ δεν γίνεται ούτε λόγος για άλλες δραστηριότητες όπως πεζοπορία και φυσιολατρικός τουρισμός στο βελανιδόδασος. 
     Θα πρέπει άμεσα να επέμβουν οι αρμόδιες αρχές και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και να διερευνηθούν οι ευθύνες. Η καταστροφή του περιβάλλοντος του Δήμου Ξηρομέρου θα πρέπει να σταματήσει άμεσα και για αυτό κάνω έκκληση σε όλους τους κατοίκους να αντιδράσουν και να συμπορευθούμε προς αυτή τη κατεύθυνση. Θα πρέπει να μπει ένα τέλος στη κατάντια του Ξηρομέρου, στην αισχρή υποβάθμιση της ζωής μας και στη καταστροφή των περιουσιών των κατοίκων"..........






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο