Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Προς μαζικές διαγραφές μαθητών από τα ολοήμερα σχολεία

Το καμπανάκι κρούουν οι διευθυντές των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για τον θεσμό των ολοήμερων σχολείων καταγγέλλοντας σε επιστολή τους, ότι πολλά από αυτά υπολειτουργούν, ενώ άλλα παραμένουν κλειστά, έναν μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Σε επιστολή τους, οι διευθυντές των σχολείων αναφέρουν ότι είναι πιθανό να οδηγηθούμε σε μαζικές διαγραφές μαθητών από τα ολοήμερα σχολεία, εάν η κατάσταση που υπάρχει σήμερα συνεχιστεί. Σημειώνουν μάλιστα ότι ένα στα τρία ολοήμερα υπολειτουργεί.
«Περίπου έναν μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις αναστολής λειτουργίας ολοήμερων σχολείων λόγω έλλειψης προσωπικού, ενώ ακόμα περισσότερα Ολοήμερα λειτουργούν υποστελεχωμένα, δεχόμενα μόνο τους μαθητές των μικρών τάξεων ή λειτουργώντας με μειωμένο ωράριο, μέχρι τις 3 μ.μ. και όχι μέχρι τις 4 μ.μ. όπως προβλέπεται κανονικά. Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι η ανατροπή του προγραμματισμού χιλιάδων οικογενειών μαθητών που προέρχονται κυρίως από τα χαμηλότερα κοινωνικοοικονομικά στρώματα, οι οποίες από τον Ιούνιο είχαν αιτηθεί τη φοίτηση των παιδιών τους στα ολοήμερα σχολεία», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Στην επιστολή επισημαίνεται: «Αν η κατάσταση αυτή όμως συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, είναι βέβαιο ότι θα έχουμε μαζική διαγραφή μαθητών από τα ολοήμερα σχολεία, με αποτέλεσμα τον εκφυλισμό ενός πολύ σημαντικού θεσμού, τόσο από κοινωνική όσο και από παιδαγωγική άποψη» αναφέρουν οι διευθυντές των σχολείων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο