Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Λαμπρή η εκδήλωση της θυσίας των Βλαχόπουλων στο Κάστρο της Βόνιτσας (ΦΩΤΟ)







          Σήμερα Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε στη Βόνιτσα η εκδήλωση μνήμης προς τιμή των βλαχόπουλων που έπεσαν στο Κάστρο της Βόνιτσας, απο το Κέντρο Μέριμνας του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας.
      Μετά τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, όλοι οι κάτοικοι του πόλης εν πομπή και τα χορευτικά με τις παραδοσιακές στολές μετέβησαν στο Κάστρο της Βόνιτσας, προκειμένου να τιμηθούν τα βλαχόπουλα που σκοτώθηκαν όταν ο Αλή Πασάς «κόνεψε» το Κάστρο της Βόνιτσας τον Οκτώβριο του 1798.........



          Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με το πανηγυρικό της ημέρας και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και ο Εθνικός Ύμνος. Αμέσως μετα ακούστηκε το τραγούδι του «κάστρου της Βόνιτσας» ο Τρανός χορός, από τον Σύλλογο Απανταχού Αβδελλιωτών "Η ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ" για δεύτερη φορά προς τιμήν των βλαχόπουλων που σκοτώθηκαν εντός του Κάστρου στις 13/10/1798. 
   Στη συνέχεια καταχειροκροτήθηκαν οι Σύλλογοι που χόρεψαν παραδοσιακούς Ελληνικούς χορούς: Σύλλογος Γυναικών Βόνιτσας-χορευτικό τμήμα το Ανακτόριο, Πολιτιστικός Σύλλογος Ακτίου – Βόνιτσας «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ» και Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαγιάς.


































ΦΩΤΟ: Eirhnh Delhnikolh, Eirini Maggiwrou (2), Σταύρος Πάτσης (5)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο