Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Μαρία Τριανταφύλλου: «Δεν συμφωνώ με την παρέμβαση του Μητροπολίτη Κοσμά» (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Για το σχέδιο νόμου για την αλλαγή φύλου


Την αντίθεσή της με την επιστολή που απέστειλε στους βουλευτές του νομού ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, με την οποία τους ζητεί να μην ψηφίσουν το σχέδιο νόμου για την αλλαγή φύλου με μια μόνο υπογραφή, εξέφρασε μιλώντας στην εκπομπή «Προσώπων… Έργα» του Σωκράτη Τσόμπου στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» η Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου. Όπως επεσήμανε η κ. Τριανταφύλλου, δεν είναι η πρώτη φορά που η εκκλησία παρεμβαίνει γεγονός που δεν την βρίσκει σύμφωνη.


Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΑΤΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΜΕΔΙ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
Είναι μια αρχή για να βγει η Αιτωλοακαρνανία από την απομόνωση. Είναι ένα πρώτο βήμα. Έπρεπε να ολοκληρωθούν και η Ιόνια και η Ολυμπία Οδός.
Αυτά τα έργα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί νωρίτερα, αλλά ο τρόπος με τον οποίο τα διαχειρίζεται κάθε κυβέρνηση είναι και ο τρόπος που ουσιαστικά αξιολογείται.
Για να έρθουμε στην Αιτωλοακαρνανία, είναι σημαντικό, δεν είναι όμως αρκετό, γιατί όταν μιλάμε για ανάπτυξη θα πρέπει να μιλάμε όχι μόνο για τους οδικούς άξονες, αλλά θα πρέπει να μιλάμε για την ίδια την παραγωγική διαδικασία και την παραγωγική ανασυγκρότηση. Η Αιτωλοακαρνανία και σε αυτό το πεδίο μπορεί να κάνει πολλά, η πρωτογενής  παραγωγή αναφέρεται σε τομείς της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και της αλιείας. Θα πρέπει απλά να αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και να εργαστούμε πάνω σ’ αυτό.
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταθέσει ήδη προτάσεις αλλά με βάση την κοινοβουλευτική διαδικασία και δραστηριότητα έχουν βγει κάποια συμπεράσματα για το ποια θα πρέπει να είναι τα προτάγματα και πού θα πρέπει να εστιάσουμε. Τα αναπτυξιακά συνέδρια, όπως και αυτό που θα γίνει στο τέλος Οκτώβρη για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, εντάσσονται σε μια ευρύτερη διαδικασία για την διαμόρφωση μιας αναπτυξιακής στρατηγικής που θα είναι ολιστική ενός εθνικού σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση. Βεβαίως πυρήνας αυτού του σχεδίου πρέπει να είναι η κοινωνία. Γιατί το υποκείμενο της ίδιας της ανάπτυξης είναι η κοινωνία. Το κράτος, η πολιτεία, το νομοθετικό έργο που υπάρχει, οι θεσμοί, ο τρόπος που λειτουργεί η διοίκηση είναι επικουρικά ως προς αυτό. Ως προς την ανάπτυξη. Αυτό προσδοκούμε να κάνουμε και βεβαίως υπάρχουν προτάσεις και για την πρωτογενή παραγωγή σε τομείς, υπάρχει και νομοθετικό έργο όπως οι συνεταιρισμοί, όπως στον τομέα της αλιείας το προεδρικό διάταγμα που αλλάζει. Όλες αυτές είναι συγκεκριμένες απτές προτάσεις και δράσεις και υλοποιήσεις τα οποία λειτουργούν στην ενίσχυση της παραγωγικής ανασυγκρότησης.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ Κ.ΚΟΣΜΑ  ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΦΥΛΟΥ
Είμαι από τους ανθρώπους, πολίτες και βουλευτές που θεωρούν ότι η πολιτεία και το κράτος από τη μία και η εκκλησία από την άλλη θα πρέπει να έχουν διαφορετικούς ρόλους και δεν θα πρέπει ο ένας να ανακατεύεται στις υποθέσεις του άλλου. Κι αυτό το λέω με σαφήνεια, νομίζω ότι η πολιτεία έχει χρέος κάθε φορά να νομοθετεί προς το συμφέρον των πολιτών της χώρας μας. Σε σχέση με τη συγκεκριμένη επιστολή, δεν είναι η πρώτη φορά που η εκκλησία παρεμβαίνει. Δεν συμφωνώ με αυτές τις παρεμβάσεις. Βεβαίως ο καθένας έχει την προσωπική του άποψη ως πολίτης και αυτή την άποψη εγώ την ακούω με σεβασμό από όλους. Είναι ένα νομοσχέδιο που έχει έρθει στην Βουλή των Ελλήνων και έχει ψηφιστεί από την αρμόδια επιτροπή. Δεν έχει έρθει ακόμη στην Ολομέλεια. Έχουν εκφραστεί επιφυλάξεις, από κάποια κόμματα. Έχω την εντύπωση ότι θα αποσαφηνιστεί η τελική θέση στην Ολομέλεια. Υπάρχει μια σαφήνεια στην τοποθέτηση και του Υπουργού, θα υπερψηφιστεί από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία το νομοσχέδιο
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφίσει έτσι κι αλλιώς στην αντίστοιχη επιτροπή, δεν έχει σημασία αν εγώ δεν ανήκω σε αυτή την επιτροπή. Στην Ολομέλεια θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε πάρα πολύ σαφής σε σχέση με την προστασία όλων των πολιτών, ανεξάρτητα της όποιας επιλογής τους. Αυτό είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να το προτάσσουμε πάντοτε. Πέρα από την όποια διαφορετικότητα, θα πρέπει να προστατεύουμε όλους τους πολίτες. Να μην γίνεται κανένας αντικείμενο βίας, χλευασμού κ.τ.λ. Να μην επιτρέπουμε καμία ανισότητα. Από εκεί και πέρα, καταλαβαίνω ότι υπάρχει πολύ μεγάλος προβληματισμός, σε ένα μέρος της κοινωνίας, όχι μόνο στους εκκλησιαστικούς κύκλους, για τέτοιου είδους νομοσχέδια. Υπάρχουν οι Ευρωπαϊκές οδηγίες τις οποίες ακολουθούμε. Τα κόμματα έχουν τοποθετηθεί. Είναι πολύ σημαντικό αυτό που είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ο τρόπος με τον οποίο εισάγεται το νομοσχέδιο είναι ουσιαστικά για να αμβλύνει τις όποιες διαφορές και να μειώσει τις ανισότητες και πάντοτε τέτοια θέματα χρίζουν μεγάλης συζήτησης.
Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του Μητροπολίτη Αιτωλίας κ’ Ακαρνανίας:
Ἀπό δημοσιεύματα πληροφορηθήκαμε ὅτι κατατέθηκε πλέον στή Βουλή νομοσχέδιο γιά τήν ἀλλαγή φύλου μέ μία ἁπλῆ αἴτησι. Εἶναι δυνατόν τέτοια νομοσχέδια νά ψηφίζωνται σέ αὐτήν τήν μαρτυρική πατρίδα τῶν ἁγίων καί τῶν ἡρώων;
Προάγετε νομοσχέδιο πού ἀρνεῖται τό Δημιουργό Τριαδικό Θεό καί Τόν βλασφημεῖ, ἀρνεῖται τή φύσι, ὑποβιβάζει τήν ψυχοσωματική ὀντότητα τοῦ ἀνθρώπου, φέρει σωματική καί ψυχική διαταραχή στήν εἰκόνα τοῦ Θεοῦ, καλλιεργεῖ τήν διαστροφή καί ἐμποδίζει τήν πορεία τοῦ ἀνθρώπου πρός τόν ἁγιασμό του καί τήν κατά χάριν θέωσί του.
Ἀπευθύνομαι σέ Σᾶς, τούς ἐκπροσώπους τοῦ γενναίου καί ἡρωικοῦ λαοῦ τῆς Αἰτωλίας καί Ἀκαρνανίας, καί ὡς πνευματικός πατέρας του, Σᾶς παρακαλῶ νά ζητήσετε τήν ματαίωσι τῆς ψηφίσεως τοῦ ἐπαισχύντου αὐτοῦ νομοσχεδίου.
Σᾶς ἐκτιμῶ καί γνωρίζω ὅτι ἐπανειλημμένως ἐκφρασθήκατε ὑπέρ τῶν ἀξιῶν καί τῶν ἰδανικῶν τῆς Ὀρθοδοξίας καί τῆς Πατρίδος μας.
Εἶναι καιρός, τώρα ἐμπράκτως, νά προασπίσετε τήν ἀξία καί τήν τιμή τῆς προσωπικότητος τοῦ ἀνθρώπου. Εἶναι ὥρα νά διασώσετε τήν σωματική καί τήν ψυχική ὑγεία τοῦ λαοῦ μας.
Τρίζουν τά κόκκαλα τῶν ἁγίων καί τῶν ἡρώων τῆς Αἰτωλίας καί Ἀκαρνανίας. Κλαίει ὁ Ἅγιος Κοσμᾶς, ὁ μεγάλος ἐλευθερωτής τῆς Ἑλλάδος, θλίβεται ὁ μεγάλος διδάσκαλος τοῦ Γένους μας, ὅσιος Εὐγένιος ὁ Αἰτωλός, καί ὅλοι οἱ τοπικοί μας Ἅγιοι.
Περιμένω τήν ἡρωική φωνή σας γιά νά πληροφορήσω τόν ἁγνό λαό μας, τούς ἡλιοκαμμένους λεβέντες γονεῖς, πατέρες καί μητέρες, ἀλλά καί τούς ἐκλεκτούς νέους καί νέες μας, πού ζητοῦν πρότυπα, Ἑλληνες ἡγέτες, οἱ ὁποῖοι θά σώσουν τήν Πατρίδα καί τούς Ἕλληνες.
Μετ’ εὐχῶν πατρικῶν, Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

20 σχόλια:

  1. Να την χαίρονται όσοι την ψήφισαν! Θα δωσουν λόγο στο Θεό που ψήφισαν τέτοια άτομα που εχουν βαλθεί να διαλύσουν οτι έχει απομείνει όρθιο σ αυτόν τον τόπο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κι' εσυ γιατι να μήν δωσεις λογο ,
      γιατι κατηγορεις τους αλλους ?

      Διαγραφή
    2. κι' εσυ γιατι να μήν δωσεις λογο ,
      γιατι κατηγορεις τους αλλους ?

      Διαγραφή
  2. κυρια μου δεν μας ενδιαφερουν τα χουζουρια του συριζα εχετε σοβαρωτερα προβληματα να σχοηθειτε
    καθε δυο μηνες εμφανιζεστε με χουζουρια
    εδω ο λαος πειναει και τωρα με την δικη σας παρουσια οδηγειτε στον θανατο διοτι
    με τους αλλους εστω πεινουσε. ασχολειθητε με σοβαρωτερα πραγματα και αφηστε τους ανθρωπους αυτους να ζησουν οπως θελουν δεν τους πειραξε κανενας
    τωρα με τα δικα σας νομοσχεδια θα ειναι δαχτυλοδεικτουμενοι
    εν ταξει αυτο θα το ψηφισετε για πεστε μας τι αλλο μας προετοιμαζετε για τον χειμωνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το δε συμφωνώ με μια άποψη είναι δικαιολογημένο το δε συμφωνώ με την παρέμβαση είναι αδικαιολόγητο και αντιδημοκρατικό. Στον κοινωνικό διάλογο ο καθένας έχει δικαίωμα να παρέμβει, να μιλήσει, να εκφραστεί. Δε δικαιούται δηλαδή ο Μητροπολίτης να απευθυνθεί στους βουλευτές της περιοχής του για ένα θέμα; Δεν έχουμε δικαίωμα οι πολίτες να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στους αντιπροσώπους μας; Ο κατάλογος εξοχήν διάλογος των βουλευτών οφείλει να γίνεται με τους ανθρώπους της περιοχής που τους εκλέγουν. Μην τρελαθούμε εντελώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το κράτος (σε πολλά ανεπιτυχώς) και η εκκλησία (με πολλές επιτυχίες) ασχολούνται με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία και ως εκ τούτου , σε αρκετά σημεία οι δρόμοι διασταυρώνονται. Η εκκλησία δεν παρεμβαίνει αλλά εκφράζει τις αντιρρήσεις της σε ένα θέμα που έχει σχέση με τις αξίες και τα ιδανικά που κράτησαν όρθιο αυτό το λαό. Ξεκολλήστε επιτέλους από τη νοοτροπία προστασίας μειονοτήτων και ασχολειθείταιι με τα μεγάλα και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος. Οι φοβικοί καρεκλοκένταυροι σύντροφοί σας και λοιποί βολευτές εκφράστηκαν ψηφοθηρικά. Ακούστε μια φορά τη φωνή του λαού που λέτε ότι εκπροσωπείται και μη κολλάτε ετικέτες σε καθένα με αντίθετη άποψη. Στο κάτω της γραφής, αυτοί αποτελούν και τη πλειοψηφία. Σεβαστείτε τη δημοκρατική τάξη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επικίνδυνη θέση για τη δημοκρατία , που θέλετε να εκπροσωπείτε, η προσβολική άρνηση του δικαιώματος έκφρασης γνώμης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθεί η συγκεκριμένη κυβέρνηση είναι πασιφανές πως επιχειρούν στην αποδόμηση των πάντων. Στόχος της, η εκθεμελίωση της οικογένειας και ο εξευτελισμός του ανθρώπου. Θα αναρωτιόταν κανείς αν λαμβάνουν υπόψιν τους τις βασικές αρχές της γενετικής επιστήμης, η οποία ξεκάθαρα αναφέρει πως το φύλο του ανθρώπου είναι γενετικά καθορισμένο. Εις μάτην! Η κυρία βουλευτής μιλάει και για κοινοτικές οδηγίες...Δηλαδή, είναι προσταγή των εταίρων μας; Της Γερμανίας και της Ολλανδίας που έχουν κόμμα παιδοφίλων και παντρεύονται ακόμα και με ζώα; Ο Δεσπότης μας με πολύ αγάπη τους έστειλε την συγκεκριμένη επιστολή, αλλά αυτοί πουλάνε πνεύμα... Με τη ράβδο του θα έπρεπε να τους κοπανάει τα κεφάλια, μήπως και ξυπνήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απλα ανακατευουν την τραπουλα λενε κατι, ξερουν ο,τι αυτο πουλαει τους παιζουν και τα ΜΜΕ , Διαφορετικα θα τους ξεχασει και ο θυρωρος της πολυκατοικιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. δικαίωμα σαφώς και εχει ο μητροπολήτης να εκφράζεται δημόσια προσφέροντάς μας θεατρικότατα την πλέον εύγλωτη απόδειξη του τρόπου σκέψης των ακραίων συντηρητικών και σκοταδιστικών κύκλων της ελληνικής κοινωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ακραία και σκοταδιστική η άποψη πως το φύλο του ανθρώπου καθορίζεται βάσει των αρχών της Γενετικής; Πως αυτά τα νομοθετήματα θα προκαλέσουν τον όλεθρο; Δηλαδή, εξέλιξη και πρόοδος είναι να αλλάζεις τη φύση σου; Πρόοδος ονομάζεται να στέλνεις ενα δεκαπεντάχρονο να κάνει αλλαγή φύλου; Πόση πρωτοπορία αντέχεις 11:39, όταν μετά από λίγο καιρό η παιδοφιλία θα επιτρέπεται με νόμο του Κράτους;

      Διαγραφή
  9. προς 10:29
    Όλοι θα δώσουμε λόγο για τις πράξεις μας! Κι εγώ εννοείται! Αλλά λόγο επειδή ψήφισα αντίχριστους και άθεους που έχουν βαλθεί να τα διαλύσουν όλα, δεν θα δώσω! Για άλλα θα δώσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 2,47
    αμα δωσεις μόνο για τα αλλα και δεν λογο για ολα,
    αυτο δεν ειναι δικαιο, ειναι αδικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 5.13 αντέχω πολύ αυτοπροσδιορισμό προφανώς σε αντίθεση μ΄εσένα. Αυτα τα περι "παιδοφιλιας ως νόμο του κρατους" δεν είναι τίποτε άλλο παρά αναμασήματα ομοφοβικών κινδυνολογικών απόψεων και εργολαβείας "ηθικού πανικού" α λα δεκαετία ΄60.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 12:32 φεξε μου και γλιστρησα...
    Μακάρι να ήταν κινδυνολογία. Ζήσε το όνειρο σου λοιπόν και φαντάσου διαφωτισμους, σεξουαλικές επαναστάσεις και αυτοπροσδιορισου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 7.01 διαβασέ το σου ταιριάζει απόλυτα, σ ΄εσένα και κάθε όμοιό σου
    http://www.koutipandoras.gr/article/mia-epistolh-xwris-sebasmo-sto-basilh-tsiarta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 11:12 αυτοπροσδιορισου και εκτονώσου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 3.54 δε χρειάζομαι παραινέσεις, να τις απευθύνεις στον καθρέφτη, είναι καλός τρόπος να διαχειριστείς την ενοχικότητά σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προς 4:25'
    Φίλε, αφεσου - δώσου - εκτονώσου!!!
    Βοηθάει πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο