Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Μεσολογγι Άγνωστοι διέρρηξαν το σπίτι του πρώην αντιδημάρχου Ν. Γιαννόπουλο

Τρία σπίτια διέρρηξαν άγνωστοι σήμερα το πρωί στην περιοχή της Καλλονής και της Πλώσταινας, ένα εκ των οποίων ήταν του πρώην αντιδημάρχου Ντίνου Γιαννόπουλου όπως έγραψε ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Ο ίδιος αναφέρει το περιστατικό για να επιστήσει την προσοχή σε όλους, διότι οι κλέφτες και διαρρήκτες οργιάζουν χωρίς να κάνουν εξαιρέσεις ενώ έχουν αποθρασυνθεί και χτυπούν ακόμα και μέρα μεσημέρι. Ο κ. Γιαννόπουλος εκτός από την προσωπική άσχημη εμπειρία αναφέρει και μια σειρά μέτρων που μπορεί να λάβει κάποιος μήπως και καταφέρει να σωθεί από τους διαρρήκτες. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει: «Σήμερα το πρωί άγνωστοι διέρρηξαν το σπίτι μου, το σπίτι του γείτονά μου και το σπίτι στενού συγγενικού μου προσώπου. Προφανώς πρόκειται για σπείρα. Έβαλαν στο μάτι σπίτια στην Καλλονή και στην Πλώσταινα. Τα γράφω αυτά πέρα από το τι θα κάνει η ασφάλεια, γιατί θέλω να επιστήσω την προσοχή όλων σας και να σας μεταφέρω την εμπειρία μου. Έστω κι ένας να γλιτώσει το σπίτι του θα είμαι ευχαριστημένος.
1) Δεν υπάρχει πιθανή ώρα. Σε μένα συνέβη μεταξύ 8.15 και 11.00 το πρωί.
2) Κλειδώνετε τα πάντα. Εγώ τα είχα κλειδωμένα.
3) Να είστε παρατηρητικοί. Το περίεργο άτομο που θα λοξοκοιτάξει το σπίτι σας μπορεί σε πέντε λεπτά να κλέβει το δίπλα σπίτι. Δε μπορείτε να το αποτρέψετε αλλά η περιγραφή βοηθάει τις αρχές.
4) Τέντες στο μπαλκόνι. Τις χρησιμοποιούν για κάλυψη για να δουλέψουν άνετα στο μπαλκόνι. Φροντίστε να είναι μαζεμένες και να μην υπάρχει ο μηχανισμός διαθέσιμος για να τις κατεβάσουν.
5) Είναι αποφασισμένοι. Στην περίπτωσή μου έσπασαν με θόρυβο παντζούρι και τζάμι διπλό μπαλκονόπορτας. Αν αντιληφθείτε κάτι καλέστε την ασφάλεια γιατί είναι αποφασισμένοι.
Προσοχή σε όλους. Υπάρχουν βέβαια μια σειρά άλλα αποτρεπτικά μέτρα που στοιχίζουν και αν το επιθυμείτε θα τα βρείτε μόνοι σας. Σε κάθε περίπτωση μην αδιαφορείτε για ότι συμβαίνει γύρω σας. Εύχομαι κλείνοντας να μην ξανασυμβεί σε κανένα γιατί πέρα από την υλική ζημιά που μπορεί να διορθωθεί μένει η μεγάλη αίσθηση ανασφάλειας και ο ψυχολογικός βιασμός της παραβίασης του τελευταίου ασύλου που μας έχει απομείνει, του σπιτιού μας. Ποτέ ξανά και σε κανένα. Έχετε το νου σας!!!».
ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο