Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Εσπερινός και εκδήλωση στον Αγιο Δημήτριο παλιάς ΠΛΑΓΙΑΣ

ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ

        Ο Πολιτιστικός σύλλογος Πλαγιάς ζωντάνεψε τον περίβολο της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου και του Δημοτικού σχολείου της παλιάς Πλαγιάς.
            Φέτος κλείνουν 40 χρόνια από τότε που εγκαταλείφθηκε το παλιό χωριό και άρχισε η μετοίκηση στην νέα Πλαγιά. Για την ανάμνηση του γεγονότος πολιτιστικός σύλλογος Πλαγιάς ζωντάνεψε τον περίβολο της εκκλησίας, που ήταν και περίβολος του Δημοτικού σχολείου. Καλεσμένοι ομιλητές ήταν ο Καθηγητής Δημήτριος Τσερές (ακούραστος ερευνητής) και ο Καταγής, παλαιός δάσκαλος......



      Στην ομιλία του ο Τσερές παρουσίασε, με τον μοναδικό τρόπο που αυτός γνωρίζει, ιστορικά στοιχεία της "Σολλιανής" Πλαγιάς, πληθυσμιακές αναφορές αλλά και αρχαιολογικούς τόπους. Στην συνέχεια ο κύριος Καταγής επικεντρώθηκε σε ιστορικά στοιχεία του  Δημοτικού σχολείου. Ενα σχολείο που αν τώρα του λείπει η σκεπή του, δεν έχασε από κανένα τον θαυμασμό για την αρχιτεκτονική του.
         Μετά τις ομιλίες ο πολιτιστικός σύλλογος είχε έτοιμα "καλούδια" από αυτά που έφτιαχναν την παραμονή της γιορτής του Αγίου Δημητρίου, στο παλιό χωριό.
        Από τους Αμφικτίονες ευχές σε όλη την Πλαγιά και στον διοργανωτή σύλλογο , να είναι υγιείς και πάντα με ιδανικά.



2 σχόλια:

  1. Εύχομαι σε όλους ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, προσωπική και οικογενειακή υγεία, χαρά και ευτυχία.

    Kώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εύχομαι σε όλους ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, προσωπική και οικογενειακή υγεία, χαρά και ευτυχία.

    Kώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο