Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Κάθετα αντίθετος ο Θανάσης Κασόλας στη δημιουργία κέντρου μεταναστών στην Πάλαιρο

    Ο Δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Ακτίου Βόνιτσας Θανάσης Κασόλας με ανακοίνωση του τάσσεται ενάντια στη δημιουργία κέντρου μεταναστών στην Πάλαιρο. 
Αναλυτικά:  

Θέση Κασόλα Θανάση στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε στην Πάλαιρο 

ΚΑΘΕΤΑ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΟΓΟΥΣ:

  1)-Η περιοχή αυτή της Παλαίρου που έχει αποφασιστεί να γίνει ΗΟΤ SPOT αποτελεί το μοναδικό τουριστικό κομμάτι της περιοχής μας και με τη ελάχιστη ανάπτυξη στην εποχή της οικονομικής κρίσης που ζει η πατρίδα μας, μια τέτοια προσπάθεια εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών θα υποβαθμίσει πλήρως την περιοχή και θα την απαξιώσει σε μεγάλο βαθμό με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση της τουριστικής δραστηριότητας στη ευρύτερη περιοχή και την μεγάλη πτώση των αξιών της γης (οικόπεδα, σπίτια).
    2)-Θα γίνει αλλαγή της καθημερινότητας των κατοίκων της περιοχής  (θαλάσσια μπάνια, παραλιακός  περίπατος, σπορ), προς το πολύ δυσμενέστερο επίπεδο.
     3)-Όλες οι προσπάθειες τόσων ετών και τόσων αγώνων θα ακυρωθούν στην πράξη (ξενοδοχεία, ιδιωτική μαρίνα Παλαίρου, δημοτική μαρίνα Παλαίρου προς κατασκευή, αναπτυξιακά έργα τόσων ετών όπως ύδρευση, ΒΙΟΚΑ έστω και με τις υπάρχουσες αστοχίες τους).......



4)-Όσες από τις ξένες εταιρείες έχουν συνάψει συμβάσεις με εδω τουριστικές μονάδες θα τις αναθεωρήσουν η θα φύγουν προς άλλους προορισμούς (π.χ. Λευκάδα) με αποτέλεσμα τεράστιο πλήγμα για τον τουρισμό.
5)-Όσοι από την κεντρική κυβέρνηση-κεντρική πολιτική σκηνή επιθυμούν την εγκατάσταση του ΗΟΤ SPOT στην Πάλαιρο ας τους πάρουν σπίτι τους και δίπλα στην εκλογική τους περιφέρεια, αρκετά με την εκμετάλλευση του προσφυγικού -μεταναστευτικού ζητήματος.
6)-Στο ανθρωπιστικό μέρος της υπόθεσης ποιος από τους κυρίους που επιθυμούν την δημιουργία HOT SPOT στην Πάλαιρο μπορεί να εγγυηθεί οτι όσοι θα έρθουν εκεί θα ειναι φιλήσυχοι και δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στους κατοίκους! και πως θα  εγγυηθούν ότι μέσα στους πρόσφυγες δεν θα έχουν εισχωρήσει εξτρεμιστικά στοιχειά (Αφγανών, πακιστανών και άλλοι...) που τόσα συμβαίνουν την εποχή αυτή σε Ευρώπη και Αμερική.

     Τα προβλήματα από επιλογές άλλων ας τα λύσουν αυτοί που τα δημιούργησαν και όχι να επιμερίζονται τα βάρη οι τοπικές κοινωνίες και οι δήμοι.
   Σε περίπτωση έναρξης διαδικασιών εγκατάστασης θα πρέπει η τοπική κοινωνία να αντιδράσει δυναμικά με κινητοποιήσεις, που θα αποφασιστούν, που θα έχουν συνέχεια με μπροστάρη το δήμαρχο και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο.
      Στο ζήτημα αυτό δεν χωρούν μικροκομματικές επιδιώξεις και πρέπει όλη η τοπική κοινωνία να είναι ενωμένη όπως και το δημοτικό συμβούλιο. 
     Αλλά οφείλω να επισημάνω την ολιγωρία της δημοτικής αρχής καθώς ήταν ήδη γνωστό προ ενός τριμήνου το ζήτημα καθώς υπήρχε ενημέρωση για το συγκεκριμένο κτίριο, για την διασπορά στο Άκτιο, και για ένα ακόμη κτίριο μέσα στην Βόνιτσα, χωρίς σε καμιά περίπτωση να σημαίνει ότι οι σύμβουλοι της δημοτικής πλειοψηφίας επιθυμούν την εγκατάσταση των προσφύγων-μεταναστών.

Θανάσης Κασόλας 
Δημοτικός σύμβουλος 
Ακτίου Βόνιτσας

5 σχόλια:

  1. Να εισαι σιγουρος οτι αν ειχε η δημοτικη αρχη στοιχεια οτι θα γινει αυτο δε θα το αφηνε στη μοιρα του οπως δεν το αφησε τωρα που ενηργησε γρηγορα με ψυχραιμια και συνεννοηση με την αντιπολιτευση και αλλους φορεις. Η ολιγωρια βρισκεται σε αλλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μηνιαία εφημερίδα ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΑ ΝΕΑ , Ιούλιος 2015.

    Ο νυν Πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ της 3ης ΓΕΝ Αιτ/νιας κ Κατσαμπίρης Γεώργιος έγραψε άρθρο με τίτλο Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΥΤΑ ΠΑΛΑΙΡΟΥ.( το σωστό είναι ο ΧΥΤΑ της 3ης ΓΕΝ της ΠΕ Αιτ/νιας).

    Ανάμεσα στα άλλα γράφει ο κ Κατσαμπίρης :

    Στις 08/12/2014 έγινε νέο ΔΣ του ΦΟΣΔΑ , στο οποίο ανέλαβα χρέη προέδρου. Μέχρι την ημέρα αυτή οι οφειλές προς τρίτους ( εργολάβους, ΔΕΗ, λογιστές κλπ) ήταν περίπου 400.000 ευρώ που συνοδεύονταν από πολλά εξώδικα , διαταγές πληρωμής, και δεσμεύεις λογαριασμών.

    Τι λέτε κ Κασόλα ως πρώην Πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ που παραδώσατε στο κ Κατσαμπίρη για την άποψη αυτή ; Είναι αληθής;

    Για ποιο αναπτυξιακό έργο ύδρευσης μιλάτε κ Κασόλα ,όταν η Πογωνιά, το Στενό, η περιοχή Βαρκού μέχρι το Βαθυαβάλι, το παραλιακό τόξο Πογωνιάς- Παλαίρου και το μπροστινό μέρος της Παλαίρου όπως ερχόμαστε από Βόνιτσα είχε και έχει νερό ακατάλληλο προς πόση; Μην προκαλείτε σας παρακαλώ;

    Οι περιβαλλοντικοί όροι που ορίζουν οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για το έργο Βιολογικός καθαρισμός Παλαίρου- ΔΕΠΟΣ - Πογωνιάς και οι εγκαταστάσεις του έχουν τηρηθεί; Ναι ή όχι; Αν όχι τι κάνατε ή τι θα κάνετε ως Δημοτικός Σύμβουλος. Τις ΚΥΑ έχω παραδώσει στη Τεχνική υπηρεσία του Δήμου και με άλλα ενδιαφέροντα έγγραφα.

    Παρακαλώ πάρτε θέση στα ανωτέρω, ως προς την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής.
    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κ τριαντάκωνσταντη ΔΕν σου αρεσει κανένας εσενα για δήμαρχος ;πες ΕΣΥ ποιος σου αρεσει να βάλουν αυτον να ησυχάσει ο κόσμος απο σένα .παρακαλω να μπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά, ο δήμαρχος ολιγώρησε. Εσείς που το γνωρίζατε προ 3μήνου, τι κάνατε ; Μικροκομματική σκοπιμότητα. Αντί να ενώσετε όλοι τις δυνάμεις σας, ακόμα και η ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ, δείχνετε με τη στάση σας ότι δεν σας ενδιαφέρει το καλό του τόπου. Θανάση χρειάζεσαι σίγουρα ένα σύμβουλο επικοινωνίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μηπως θελεις ΕΣΥ Κώστα για δήμαρχος και δε το λες ;να τα διορθώσεις ολα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο