Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Δήμαρχε κ. Αποστολάκη δεν πάει άλλο με τις απευθείας αναθέσεις! Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι αναλάβατε τις ευθύνες σας!

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 
ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. 
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ απο ΣΥΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.
-Προστατέψτε το Θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου και φροντίστε οι συνεδριάσεις του να μεταδίδονται απευθείας από το διαδίκτυο.
-Προμηθεύστε με υγιεινό πόσιμο νερό Κορπής, δωρεάν,  με βυτιοφόρο τους κατοίκους Πογωνιάς- Στενού και ευρύτερης περιοχής. 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς το Δήμαρχο κ. Αποστολάκη και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
(ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ)

   Τα δύο πρώτα  αιτήματα μετά τα όσα απερίγραπτα, νοσηρά ειπώθηκαν και συνέβησαν στη συνεδρίαση του ΔΣ στη Κατούνα την 29η Μάη 2016 και τη συνέντευξη του Δημάρχου κ. Αποστολάκη στην εφημερίδα Ακαρνανικά Νέα  του Απρίλη είναι μονόδρομος.
   Το τρίτο αίτημα είναι ομόφωνη απόφαση της λαϊκής συνέλευσης της Πογωνιάς και της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα. 

     Σε λίγο χρονικό διάστημα κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι θα κληθείτε να συζητήσετε στο Δημοτικό Συμβούλιο τους απολογισμούς του έτους 2015. Με τη συγκρότηση ως σώμα το ΔΣ που προέκυψε από τις εκλογές του 2014 συζητήσατε και με πλειοψηφία υπερψηφίστηκαν οι απολογισμοί των ετών 2013 και 2014.
   -Στην συζήτηση του απολογισμού του 2014  έκανα την εξής ερώτηση:
 -Τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα στο κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων όσον αφορά τις απευθείας αναθέσεις; Διάβασα και το σχετικό απόσπασμα. 
   Ο υπηρεσιακός παράγοντας και ειδικός ταμίας του Δήμου που εισηγήθηκε τον απολογισμό δεν είπε τίποτε, ο ορκωτός λογιστής είπε δεν απαντώ σε δημότες και ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης είπε θα απαντήσω εγώ. Απάντηση δεν πήρα. Τυχαία; Όχι βέβαια......



 Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχω στη διάθεση μου σε ότι αφορά τη συντήρηση των αγροτικών δρόμων σε όλο το Δήμο ανά Δημοτική Ενότητα τα έτη 2013, 2014 και 2015 έχουμε τις παρακάτω δαπάνες:

Συνολικά οι δαπάνες ξεπερνούν τις 689.000 ευρώ!!!!!!!

    Ύστερα από αυτά καλώ το Δήμαρχο κ. Αποστολάκη και σας κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι να αναλάβετε τις πολιτικές ευθύνες που σας αναλογούν και να πράξετε κατά συνείδηση. 
     Κατόπιν της ενημέρωσης σας για πολλές δαπάνες ανά ενότητα δεν ισχύει ΤΟ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ. Τώρα για το 2015 ξέρετε και θα ενημερωθείτε στα επόμενα μέρη της επιστολής.

  Προσωπικά δεν είμαι δικαστής, δεν είμαι εισαγγελέας, δεν είμαι ελεγκτική αρχή. Έχω υποχρέωση και ταυτόχρονα δέσμευση απέναντι στους Δημότες να υπερασπίζομαι την διαφάνεια, την ισονομία και την ισοπολιτεία, το δημόσιο χρήμα, να κριτικάρω τη Δημοτική αρχή, να προτείνω λύσεις και να τους ενημερώνω. 
   Πολλοί από εσάς ηθελημένα ή όχι, αγνοούν δύο παραμέτρους. Η μία παράμετρος είναι ότι είμαι δημότης του Δήμου μας και η δεύτερη στις εκλογές του Μάη του 2014 ήμουν υποψήφιος. 
      Βέβαια έρχομαι σε σύγκρουση με μεγάλα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα. Σας πληροφορώ με οποιοδήποτε προσωπικό κόστος θα συνεχίσω να το κάνω. 
    Αν μερικοί ποντάρουν στη κούραση μου, στην απογοήτευση μου, στην οικονομική μου εξάντληση, τους πληροφορώ ΘΑ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ  ΘΕΟΥ ΘΕΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ.
       Είμαι υπέρ των δημόσιων διαγωνισμών  και ενάντια των απευθείας αναθέσεων εκτός και είναι αναγκαίες και επιτακτικές. Για παράδειγμα όπως στις περσινές  πυρκαγιές. 
      Οι δαπάνες για τη συντήρηση στους αγροτικούς δρόμους που αναφέρω παραπάνω δεν περιλαμβάνουν τις δαπάνες που αφορούν πριν το έτος 2011. Για αυτές θα αναφερθούμε στο τρίτο μέρος της ανοιχτής επιστολής. Δεν αφορούν τα ρέματα των Δημοτικών ενοτήτων.

 Παρακάτω έχουμε δαπάνες που αφορούν τη συντήρηση και επισκευή ΦΑΧ, ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ δικαιοδοσίας του Κέντρου  Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης: 
   Το συνολικό ποσό είναι 24.750 ευρώ!!!!! από τα οποία τα 14.760 ευρώ!!!!! πήγαν σε ένα συγκεκριμένο μαγαζί του Αγρινίου. Ρώτησα ειδικούς. Τους πληροφόρησα τον αριθμό των παιδικών σταθμών του Δήμου μας. Το τι μου απάντησαν: ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΕ!!.
     Παρακαλώ μελετήστε τα και βγάλτε τα συμπεράσματα σας. Είναι ή  όχι σπατάλες; Με αυτό τον τρόπο ενισχύεται η τοπική αγορά του Δήμου; 
  Στο τρίτο μέρος που θα μάθετε τις δαπάνες για γραφική ύλη από το Δήμο και το Κέντρο Μέριμνας εκεί θα μείνετε κατάπληκτοι και όχι μόνο. ΧΑΘΗΚΕ κυριολεκτικά  Η ΜΠΑΛΑ

Τελειώνουμε σήμερα με το θέμα 11 της ημερησίας διάταξης του αυριανού Δημοτικού Συμβουλίου 27-6-2016. Δείτε παρακαλώ  το παρακάτω πίνακα:


ΣΤΟ θέμα 11 έχουμε: Λήψη για την ανάθεση υπηρεσιών καθαριότητας σε τρίτους
Στην εισήγηση προς το ΔΣ έχουμε: Αποψίλωση και καθαρισμός πρανών από ιδιώτες ανά ΔΕ από ιδιότητες 

Σκεφτείτε εδώ το εξής: Ποιος λόγος υπάρχει εδώ να πάμε σε απευθείας αναθέσεις; Δεν είναι προς το συμφέρον των Δημοτών να πάμε σε δημόσιο διαγωνισμό για ολόκληρο το Δήμο; Το ποσό συνολικά είναι τεράστιο 73.800 ΕΥΡΩ. 
    Είναι  γνωστό ότι  το νόμιμο ή το νομιμοφανές δεν είναι κατά ανάγκη ηθικό, χρήσιμο και ωφέλιμο. Θα ήθελα να ακούσω τα επιχειρήματα του εισηγητή του θέματος, γιατί όχι διαγωνισμός.

    Παρακαλώ το Πρόεδρο του ΔΣ, στο θέμα αυτό, πριν τη ψηφοφορία να μου δώσει το λόγο. Τον πληροφορώ δεν μου κάνει καμία χάρη, αλλά στα καθήκοντα του είναι η διευκόλυνση και παρότρυνση των δημοτών, πριν τις ψηφοφορίες των θεμάτων, στη συμμετοχή στο διάλογο. Αν συμφωνούν ή όχι με την άποψη του ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΣ να το κρίνει.
     Είναι Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι της Δημοτικής παράταξης του. Ειλικρινά δεν αισθάνομαι καλά να μιλώ αυθαίρετα. Αναγκάζομαι όμως να το κάνω  από τη στάση του Προέδρου του ΔΣ.

-Επιθυμώ να διαβεβαιώσω τους Δημότες ότι τα στοιχεία που πρέπει ΤΑ ΕΣΤΕΙΛΑ και θα τα ΣΤΕΙΛΩ, ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ. Πότε και σε ποιες αρχές της συντεταγμένης πολιτείας τα έστειλα ή θα τα στείλω, θα μου επιτρέψουν μερικοί συνδημότες ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΩ ΕΓΩ. 
-ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ.
-Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:
1)-Παλιότερα δημοσίευσα ένα ένταλμα πληρωμής αξίας 7200 ευρώ που το  απέδωσα στο Δημοτικό Σύμβουλο κ Ασπρογέρακα Νικόλαο. Δεν ανήκει στο Δημοτικό Σύμβουλο αλλά σε άλλο Ασπρογέρακα Νικόλαο από τη Λευκάδα. 
2)-Στη Κατούνα στη συνεδρίαση του ΔΣ ρώτησα για τις απευθείας αναθέσεις στα καύσιμα και λιπαντικά του Δήμου. 
  Κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι σας είπαν ότι οι πρατηριούχοι- προμηθευτές του Δήμου  πληρώνονται μετά από 4 ή 6 μήνες. Παρακαλώ διαβάστε από τη διαύγεια του Δήμου τις τελευταίες πληρωμές των καυσίμων. Για το θέμα θα επανέλθουμε.


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ 


22 σχόλια:

  1. Φίλε Κώστα !
    Εμείς όλοι μας απλοί πολίτες και πολιτικοί ,
    Οταν θέλουμε ν' αγοράσουμε κάτι :
    μια τηλεόραση , ενα ψυγείο , μια κουζίνα , ενα υπολογιστή ,
    πάμε και ρίχνουμε μια ματιά στις τιμές σε δύο-τρία καταστήματα ,
    μήπως κερδίσουμε κάτι. 20 , 50 , 100 ευρω.
    δέν τα πετάμε τα ρημάδια τα ευρώ.
    έτσι δεν είναι φίλε Κώστα ?
    καλή συνέχεια και δύναμη στον ωραίο και δίκαιο αγώνα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Κωστα, έτσι ειναι....Γιάννης πίνει, Γιάννης κερνάει..και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε

      Διαγραφή
    2. 4 : 02
      Οι περισσότεροι απο εμάς αυτό κάνουμε , όταν θέλουμε ν' αγοράσουμε κάτι.
      ψάχνουμε λίγο σε δύο -τρία καταστήματα τις τιμές.
      διαφωνείς ?

      Διαγραφή
  2. Με τα χρήματα των Δημοτών , με εικονικές προμήθειες , με εικονικές αναθέσεις γίνονται ψήφοι και δημόσιες σχέσεις. Το γεγονός ότι δεν είχαμε ΔΣ στην ομάδα μέχρι στιγμής δεν σε προβληματίζει; Το γεγονός ότι οι αυτοδιοικητικοί μπαίνουν στο ΔΣ όταν είναι η παράταξη τους είναι στην εξουσία δεν σου λέει τίποτε; Είσαι υπέρ ή κατά της νομιμότητας. Η ομάδα θέλουμε όλοι να πάει μπροστά, όπως ήταν παλιότερα. Άλλο ο ΠΑΣ Αμβρακικός και άλλο ο Δήμος .Αυτά προς το παρόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δήμαρχε και Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν έχουν να πιούν νερό οι άνθρωποι και κυκλοφορείται ακόμη στο δρόμο; Λύστε αμέσως το πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ και καλό μέλι. Τις κουτάλες γνωρίζουμε ποιοι τις κράταγαν και τις κρατούν. Κώστα μπράβο σε ευχαριστώ για την ενημέρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε μας ζαλισεσ με το δήμαρχο, πηγενε στο εισαγγελέα άμα έχεις στοιχεια,κ αθε μέρα τα ίδια και τα ίδια άιντε επιτέλους από κει,θελουμε να διαβάσουμε καμία είδηση και έχουμε εσένα κάθε μέρα με το δήμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δήμαρχε 25.000 ευρώ για συντηρήσεις. Θα τα αγοράζατε όλα καινούργια και θα σας περίσσευαν χιλιάδες ευρώ. Γιώργο σας ψήφισα και καταλαβαίνω τη θέση σου λόγω της συγγένειας σου με το Παντελή. Πρέπει να τον διώξεις αμέσως. Διαφορετικά .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λάκια Στούπα Αντιδήμαρχε Οικονομικών που επικαλείστε τη νομιμότητα και το ήθος σας, σας ρωτώ αυτές οι απευθείας αναθέσεις είναι νόμιμες; Βέβαια υπάρχει και η περίπτωση του μελιού και σεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ....κατι μου λέει οτι στο τέλος, κάποιος θα πάθει σαν το παραμυθι με τον βοσκό, τον λύκο και τα πρόβατα...στο τέλος ο τσοπανακος θα φωνάζει "Λύκος, λύκος" και κανείς δεν θα πιστεύει οτι ηρθε ο λύκος.
    Όλο για παρανομίες ακούμε, αλλα δεν έχουμε ακούσει για ποινικές διώξεις...
    Κάποιος απο τις δυο πλευρες δεν μας τα λέει καλά μου φαινεται
    Ελπιζω να δημοσιευθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ο φερεντινος κοιμαται ,ο κασολας δεν καταλαβαινει,ο στρατηγος αλλα θελει να πει και αλλα λεει,ο λιαπης τιποτα, ο μωραιτης συγκυβερνα νε τον δημαρχο.Δημαρχε προχωρα δωσε το χρημα στον κοσμο και ασε τα εργα.Μην κανεις τιποτα συνεχισε ετσι κριση υπαρχει ο κοσμος μαυρη εργασια θελει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έντιμοι και καθαροί Δημοτικοί Σύμβουλοι των δύο μεγάλων παρατάξεων αν όλα αυτά είναι αληθινά ήρθε η ώρα να μιλήσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φίλε 5:10 μμ τα πολλά χρήματα τα παίρνουν λίγοι και όχι μόνο ζουν πολυτελώς αλλά έχουν πλουτίσει. Αυτό ισχύει για πρώην και νυν δημοτικούς άρχοντες, εργολάβους και προμηθευτές. Τα πολύ λίγα χρήματα πάνε σε μια μερίδα κόσμου να του βουλώνουν τα στόματα. Είναι χρόνια επαγγελματίες της πολιτικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αλήθεια η τριάδα Σολδάτος, Κομποτιάτης και ο Σύμβουλος μια χαρά περνάει. Έχουν εξαφανιστεί. Και συ Θύμιο περίμενες να κερδίσεις εκλογές. Μίλα δεν έχεις να χάσεις τίποτε. Ξέρεις πολλά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανύπαρκτα έργα και ένα σωρό λεφτά σε εντάλματα . Πιαστήκατε με τη γίδα στη πλάτη. Τι έχετε να πείτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κυρία Πανταζή Παναγιώτα πιστεύετε ως μέλος του ΔΣ του Κέντρου Μέριμνας ότι οι δαπάνες για συντήρηση των φαξ , των υπολογιστών είναι πραγματικά 25.000 ευρώ; Πιστεύετε ότι οι δεκάδες χιλιάδες ευρώ που κόπηκαν για τα λιπάσματα των γηπέδων είναι πραγματικές; Εκτός του Προέδρου έχετε και σεις τεράστιες ευθύνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Νερό δεν έχουν τα χωριά και αυτοί κάνουν πάρτι με τους εργολάβους. Αίσχος και ντροπή σας. Φιλότιμο δεν υπάρχει ρεεεεεεεεεεεεεεεεεε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο κουνιάδος του Δημάρχου Αποστολάκη, οι τρείς κουμπάροι του Τσακάλη και οι ημέτεροι και των δύο Δημάρχων πόσα πήραν με απευθείας αναθέσεις από τη συντήρηση υπαρκτή ή ανύπαρκτη των αγροτικών δρόμων; Για αυτό το λόγο δεν κάνουν διαγωνισμούς αλλά τα δίνουν με απευθείας αναθέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Aπό τη διαύγεια έχουμε ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ του Κέντρου Μέριμνας 17-6-2016
    Το ΔΣ αφού έλαβε υπόψη του την εισήγηση του Προέδρου και μετά από συζήτηση
    Κατά πλειοψηφία αποφασίζει
    Και διαθέτει τις πιστώσεις ως εξής:
    Κ.Α. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΟΣΟ ΣΕ ΕΥΡΩ ΠΑΥ
    15-6672.001 ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
    ΜΗΧΑΝ. (ΦΑΞ ΚΛΠ) 500 Α-122
    15-6672.002 ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ Η/Υ
    ΕΚΤΥΠΩΤΩΝ 1.000 Α-123
    15-6699 ΛΟΙΠΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ
    ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ 500 Α-124
    ΣΥΝΟΛΙΚΑ 2.000 ΕΥΡΩ
    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συγνώμη, αλλα αυτό τι ακριβώς αποδεικνύει;

      Διαγραφή
  18. Στην επόμενες θα βάλει ο τριαντακωσταντησ να τα κάνει όλα ρόδινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Την αποτυχία του Δημάρχου και της πλειοψηφίας αποδεικνύει. Το ομολογούν και οι ίδιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο