Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Πέθανε ο συμπατριώτης μας καθηγητής Πανεπιστημίου Νικόλαος Κολέζας, απο τα Παλιάμπελα Βόνιτσας

Η Κηδεία του έγινε σημερα στο Κοιμητήριο Ζωγράφου και η ταφή του θα γίνει στον αγαπημένο του τόπο, στα Παλιάμπελα, αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι. 

      Έφυγε από τη ζωή  σε ηλικία 75 ετών, ο συμπατριώτης μας απο τα Παλιάμπελα Βόνιτσας, καθηγητής πανεπιστημίου της Αρχαίας Ελληνικής φιλολογίας Νικόλαος Κολέζας.
     Ένας εξαίρετος επιστήμονας, χαρακτηριζόταν πάντα για την αφοσίωσή του στην Παιδεία, ένας δραστήριος άνθρωπος με πλούσιο συγγραφικό και κοινωνικό έργο, με μεγάλη αγάπη για το τόπο μας. 
    Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους συμπατριώτες του και στην τοπική κοινωνία.
    Η είδηση του θανάτου βύθισε στο πένθος την οικογένεια του και προκάλεσε θλίψη στους συναδέλφους του.
    Ο εκλιπών τα τελευταία χρόνια συνέβαλε καθοριστικά στο ξεκίνημα των Φιλολογικών Βραδιών στη Βόνιτσα με θέματα που είχαν ως κέντρο τον άνθρωπο, την ιστορία, τον πολιτισμό. 

   Η καθηγήτρια Ματούλα Καραούλη που είχε μια σταθερή και πολύτιμη συνεργασία μαζί του στις φιλολογικές βραδιές, τον αποχαιρέτησε με ένα πολύ συγκινητικό μήνυμα στο facebook:

"Ματούλα τα ΑΡΧΑΙΑ είναι το δέντρο και η γραμματική μαζί με το Συντακτικό τα κλαριά του....
Δε θα πω συλλυπητήρια..
   Τα λόγια του Σωκράτη θα δανειστώ.. Δεν υπαρχει λύπη και θάνατος, αλλωστε γιατί να λυπηθώ; Τωρα μου δίνεται η ευκαιρία να συναντήσω τα μεγάλα πνεύματα, οπως ο Όμηρος και να συζητήσω μαζι τους! Γι αυτο δε λυπάμαι...
Καλο Ταξίδι δάσκαλε...
Καλό Παράδεισο δάσκαλε.. Η κλασική φιλολογία ολοένα και φτωχαίνει.."....ΨΗΦΙΣΜΑ για την απώλεια του Νικολάου Κολέζα, Επίκουρου Καθηγητή Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας

     Το Τµήµα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη του για την απώλεια του συναδέλφου  Νικολάου Κολέζα, Επίκουρου Καθηγητή Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας, και αποφασίζει ομόφωνα...


1 σχόλιο:

  1. π.Χ. εποχή
    Φαίνεται οτι ο Σωκράτης ! πίστευε στην ύπαρξη γενικά και απροσδιόριστα Θεού
    οι Φιλόλογοι που έχουν μελετήσει καλύτερα το Σκεπτικό του Σωκράτη !
    τι λένε επ' αυτού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο