Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Απαράδεκτη κατάσταση του γηπέδου μπάσκετ Γυμνασίου Κατούνας

     Ανοιχτή επιστολή – διαμαρτυρία απέστειλε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατούνας «ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΔΕΩΝΑ προς την Αντιπεριφερειάρχη κα Χριστίνα Σταρακά, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Λύτρα, τον Δήμαρχο Ακτίου- Βόνιτσας κ. Αποστολάκη Γεώργιο, αναφορικά με την απαράδεκτη κατάσταση του γηπέδου μπάσκετ Γυμνασίου Κατούνας. 
Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

Θέμα: Άθλια- επικίνδυνη κατάσταση αύλειου χώρου - γηπέδου μπάσκετ Γυμνασίου Κατούνας

     Ο αθλητισμός αποτελεί κοινωνικό αγαθό και σαν τέτοιο πρέπει να προσφέρεται σε όλους τους πολίτες. Στο πλαίσιο αυτό, κάθε προσπάθεια για την αθλητική ανάπτυξη και δράση, χαρακτηρίζεται ως επένδυση στο αύριο, όχι μονάχα για τη νεολαία, αλλά για όλους τους δημότες, κάθε ηλικίας. Για την επίτευξη του στόχου αυτού όπως καταλαβαίνετε χρειάζονται να αναπτυχθούν και αθλητικές υποδομές, μια έννοια άγνωστη για τη νεολαία της δημοτικής ενότητας Μεδεώνος! Η εικόνα στο σύνολο των αθλητικών εγκαταστάσεων ειναι παντελώς ελλιπής και σίγουρα απαρχαιωμένη! Η Κατούνα το κεφαλοχώρι του Ξηρομέρου και άλλοτε έδρα του καποδιστριακού Δήμου Μεδεώνος δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει ένα σύγχρονο και κατάλληλο προς άθληση γήπεδο που να διαθέτει έστω τα στοιχειώδη! Πέρα απο αυτό όμως τριτοκοσμικές τείνουν να γίνουν και οι υπάρχουσες αθλητικές δομές στο Δήμο! 
      Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να εκφράσουμε την αγανάκτηση μας σχετικά με την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο αύλειος χώρος - γηπέδου μπάσκετ του Γυμνασίου Κατούνας στον οποίο καθημερινά δεκάδες νέοι του χωριού προσπαθούν να εκγυμναστούν!.........


    Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και δεν θα επιτρέψουμε περαιτέρω καθυστέρηση. Πρόκειται για μια κατάσταση άκρως επικίνδυνη όχι μόνο για αυτούς που παίζουν μπάσκετ αλλά και για πολλά παιδιά που συχνάζουν στο γήπεδο μπάσκετ. 
     Σκεφτείτε μόνο οτι το αθλητικό δάπεδο παραμένει ίδιο εδώ και 25 χρόνια, απο όταν δηλαδή κατασκευάστηκε το συγκεκριμενο γηπεδο εντος της σχολική μονάδα. Απο την άλλη υπάρχει παντελής έλλειψη φωτισμού με αποτέλεσμα η κατάσταση να ειναι διπλά επικίνδυνη! 
    Αφου ο Δήμος  μέχρι στιγμής δεν έχει προωθήσει με τις απαραίτητες ενέργειες του, την αποκατάσταση της υπάρχουσας αθλητικής υποδομής ζητάμε ως γονείς και ευαισθητοποιημένοι πολίτες απο την περιφέρεια και τους αρμόδιους φορείς ως οφείλουν να διορθώσουν το πρόβλημα άμεσα! 
   Ζητάμε την επισκευή και ασφαλτόστρωση του γηπέδου μπάσκετ εντός του γυμνασίου σχολείου Κατουνας, τοποθέτηση προβολέων στο χώρο καθώς και την τοποθέτηση πλαστικών καθισμάτων στις κερκίδες! 
    Οι δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις που διαθέτει το χωριό ειναι αυτές που σας περιγράψαμε και όπως αντιλαμβάνεστε παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία τους, που αφορούν στην εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία τους λόγω της έλλειψης συντήρησης τους. Ένας όλο και αυξανόμενος αριθμός συνδημοτών μας δείχνει τη διάθεσή του για άθληση στις υπάρχουσες αθλητικές δομές της δημοτικής ενότητας Μεδεώνος αλλα αυτό καθόλου δεν ενδιαφέρει τους αρμόδιους!
       Η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών μας πρέπει να είναι η μοναδική προτεραιότητά μας όπως θα όφειλε να είναι και προτεραιότητα των εκάστοτε ιθυνόντων.
     Ευελπιστώντας ότι θα λάβετε υπ' όψιν σας τα αιτήματα μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και αναμένουμε.       

Με εκτίμηση 
η πρόεδρος 
ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

3 σχόλια:

  1. Μακάρι να γίνει ότι καλυτερο για τα παιδιά μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που να περισσέψουν χρήματα από τις απευθείας αναθέσεις πρώην και νυν Δημοτικής Αρχής. Και οι δύο με εικονικές προμήθειες και εικονικές αναθέσεις έργων έκαναν κάποιους αιρετούς και μη πλούσιους και τα παιδιά δεν έχουν που να παίξουν. Εσείς κ Μπυμπούλη ωε Δημοτική Σύμβουλος και ως μέλος του ΔΣ του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης δεν πηγαίνετε στις συνεδριάσεις του παρά σπάνια. Αποτέλεσμα είναι ο κ Παντελής και η παρέα του να κάνει ότι θέλει. Πάρτε τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν πριν λίγες μέρες για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας και στείλτε τα για έλεγχο νομιμότητας. Έχετε το πολιτικό θάρρος ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η μπουμπουλη ειναι μπροστα για ολους και της το αναγνωριζουμε, ας λεμε και την αληθεια καμια φορα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο