Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσολογγίου για το περιστατικό στο Κέντρο Υγείας Αστακού

-Τα πράγματα στη θέση τους σχετικά με το πρόσφατο περιστατικό στο Κ.Υ. Αστακού, βάζει με ανακοίνωση του ο Ιατρικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου.
-ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ: Ικανοποίηση για την ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Μεσολογγίου 

Ι.Π. Μεσολογγίου 31-5-2016
Αρ. πρωτ. 190
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ι. Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Ν.Π.Δ.Δ.
Σπύρου Μουστακλή 8 — Μεσολόγγι
Τηλ. και Φαξ. 2631024464.
Site: wrνw.isipmes.gr
e-mail: isipmes@gmail.com 

ΘΕΜΑ: "ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΟΥ κας ΠΡΕΜΕΤΗ ΑΡΕΤΗΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ κου ΣΤΑΪΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ".

      Το Δ.Σ. τον Ιατρικού Συλλόγου Μεσολογγίου, μετά από έγγραφη καταγγελία της Ιατρού κας Πρεμέτη Αρετής, κατά τον Ιατρού κου Στάϊκου Παναγιώτη για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, συνεκλήθη εκτάκτως στις 25-5-2016 στα γραφεία τον Συλλόγου, υπό του Προέδρου κου Κοντού Ιωάννη, στο οποίο παρέστησαν οι εν λόγω Ιατροί και συγγενής του ασθενούς.
       Μετά από αμοιβαίες εξηγήσεις που δόθηκαν από τους δύο συναδέλφους κα Αρετή Πρεμέτη και κο Παναγιώτη Στάϊκο, το θέμα θεωρείται λήξαν, καθότι και η αντιμετώπιση του περιστατικού από πλευράς της κας Πρεμέτη ήταν η δέουσα με τα μέσα που διέθετε, αλλά ούτε και από πλευράς του κου Στάϊκου υπήρξε άσκηση κάποιας βίας, αλλά η όλη παρεξήγηση προήλθε και μεγεθύνθηκε από την ένταση της στιγμής αφ' ενός, αλλά και από την έκθεση του όλου θέματος στο διαδίκτυο.
   Γι' αυτό συνιστούμε στους ιδιώτες και δημόσιους λειτουργούς της υγείας να μην επιχειρούν να διευθετούν τα λεπτά θέματα της υγείας μέσω τον διαδικτύου, που μόνο σύγχυση, παρεξηγήσεις και μεγαλύτερες εντάσεις μπορούν να προκαλέσουν και μεταξύ των λειτουργών της υγείας.......



    ....αλλά και στο σχηματισμό αρνητικής εικόνας στον κόσμο που δεν σχετίζεται με την παροχή υγείας (και φυσικά δεν μπορεί να έχει γνώση για τέτοια λεπτά και ευαίσθητα θέματα) και για τους συναδέλφους, αλλά κυρίως για το δημόσιο σύστημα παροχής υγείας, που τόσο πολύ δοκιμάζεται, ιδίως αυτή την περίοδο με τις τεράστιες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό.
    Θα θέλαμε επίσης να εκφράσουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, την αντίθεσή μας στην εμπλοκή τρίτων στις μονάδες παροχής δημόσιας υγείας, καθότι σε όποιο πρόβλημα κι αν προκύψει (και του πιο επείγοντος περιστατικού), η καλύτερη λύση μπορεί να δοθεί μόνο και μόνο με την ψύχραιμη συνεργασία των ασθενών και των οικείων των, (αλλά και των ιδιωτών Ιατρών εφόσον τους ζητηθεί) με τους εκάστοτε εφημερεύοντες Ιατρούς, που αγωνίζονται καθημερινά ως απόλυτα υπεύθυνοι για την αντιμετώπιση των περιστατικών σε τόσο αντίξοες συνθήκες ειδικά αυτή την περίοδο, θυσιάζοντας ακόμη και τις προσωπικές τους ανάγκες.
     Οι εφημερεύοντες σε κάθε μονάδα υγείας είναι οι απόλυτα υπεύθυνοι για την διαχείριση των ασθενών, αντιμετωπίζοντας το κάθε πρόβλημα με την συμβολή και την επίβλεψη τον υπεύθυνου του συντονισμού λειτουργίας της μονάδας υγείας. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να διασφαλιστεί η καλύτερη και ασφαλέστερη παροχή ιατρικών υπηρεσιών στους πολίτες των περιοχών μας αυτούς τους χαλεπούς καιρούς που δοκιμάζεται η υγεία τόσο η πρωτοβάθμια όσο και η δευτεροβάθμια.

ΑΠΟ ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ: Ικανοποίηση για την ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Μεσολογγίου 

      Μετά την επίσημη ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Μεσολογγίου θεωρώ ότι αποκαθιστάται η υστεροφημία της κας Πρεμέτη, που αποτελεί μια εξαίρετη συνάδερφο και  με αυταπάρνηση προσφέρει τις υπηρεσίες της στο ΚΥ Αστακού. 
   Η παρούσα ανακοίνωση καταδικάζει παρόμοιες συμπεριφορές, αποδομεί την επιχειρηματολογία και τον συλλογισμό του κου Στάικου και τοποθετεί τα πράγματα και τα γεγονότα στη σωστή τους βάση. Το πώς βλέπει κάποιος μια κατάσταση και ο τρόπος που την προβάλλει, δεν σημαίνει ότι είναι και ο αντικειμενικός τρόπος. 
   Από την άλλη δεν επιζητείται η τιμωρία μέσα από τα θεσμικά όργανα (Ιατρικός Σύλλογος, Πειθαρχικό, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος), αλλά η αποκατάσταση (ηθική και κοινωνική) της συναδέρφου. Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες (όρος πιο δόκιμος ..από το συνάφι…).
  Η προσφορά του κου Στάικου είναι γνωστή και αναγνωρίσιμη από όλους… όπως γνωστή είναι η ιδιοσυγκρασία του, με τις ιδιαιτερότητες της προσωπικότητάς του. 
     Δεν παύει να είναι ο άνθρωπος που για πολλά χρόνια πρόσφερε και προσφέρει πολλά,αλλά από την άλλη έχει δικαίωμα και στο λάθος. Αναγνωρίζοντας την καλή του πρόθεση να βοηθήσει, αλλά κατακρίνοντας τον τρόπο και τον χειρισμό θα τον παρακαλέσω να σταθεί στο ύψος της περίστασης και να ζητήσει μια δημόσια αντρίκια συγγνώμη προς την συνάδερφό μας. 
    Και για να τον διευκολύνω θα ζητήσω πρώτος εγώ μια μεγάλη ¨συγγνώμη¨ για όσα μπορεί να ένιωσε ότι τον πρόσβαλαν στην αντιπαράθεσή μας
     Ας κινηθούμε πάλι με αρμονία και σε πνεύμα συνεργασίας, όπως κάναμε τόσα χρόνια. Με  ηρεμία και  ψυχραιμία να αναζητούμε  τις δέουσες λύσεις σε κάθε πρόβλημα. Και επειδή του αρέσουν και τα γνωμικά …θα κλείσω με δύο λέξεις (που έχουν γίνει viral το τελευταίο διάστημα): Αγάπη μόνο!!!

Mε εκτίμηση 
Tριανταφυλλάκης Λ. Ιωάννης
Επιμελητής Β΄
Γενικός/Οικογενειακός Ιατρός
ΚΥ Αστακού-ΠΙ Μαχαιρά
Μετεκπαίδευση στην Υπερηχοτομογραφία
Εξειδικευμένη επιμόρφωση στη Κλινική Διατροφή
TK: 30006
τηλ: 2646360400
κιν:6946005984
site: triantafillakisioannis.simplesite.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο