Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ: Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου….

            Άλλο ένα τραγελαφικό (ο θεός να το κάνει) δελτίο τύπου του Κέντρου Μέριμνας του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, είδε χθες το φως της δημοσιότητας και η δημοτική αρχή, που με μόλις 14 μήνες θητεία, δεν μας αφήνει να πλήξουμε και είναι ενδεικτικό της σύγχυσης που επικρατεί.
      Ο κ. Παντελής Αποστολάκης, με την ανακοίνωση που εξέδωσε, επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται σε κατάσταση σύγχυσης και πανικού.  Αδύναμος και πανικόβλητος. Μια επιστολή, ήταν αρκετή για να αποκαλυφθεί η γύμνια του προέδρου του Κέντρου Μέριμνας. Ανίκανος να μιλήσει πολιτικά, ανήμπορος να δικαιολογήσει τις σωρηδόν απευθείας αναθέσεις του, προσπαθεί με λάσπη να εκφοβίσει όσους αποκαλύπτουν με ντοκουμέντα αλήθειες...............



       
      Ο Πρόεδρος του κέντρου Μέριμνας ακάθεκτος συνεχίζει «να παίζει το βιολί του» όπως και ο διάσημος βιολιστής του Τιτανικού την ώρα που το πλοίο βυθιζόταν. Έτσι αφού μας ανέλυσε τις «τρομερές» του επιτυχίες στα οικονομικά του κέντρου, που το βουλιάζει σαν τον Τιτανικό, κάνει  λόγο για ευφάνταστα σενάρια μυστηρίου γύρω από την αμφιλεγόμενη«Λάμψη» και μας εγκαλεί γιατί δημοσιεύουμε κείμενα-γροθιές που λένε αλήθειες.
       Το ότι ζει στον κόσμο του αποδεικνύετε και από το γεγονός ότι αντί να μαζευτεί και να προσπαθήσει να προστατέψει την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος με τις απευθείας αναθέσεις, αυτός συνεχίζει ακάθεκτος «να παίζει το βιολί του» όπως και ο διάσημος βιολιστής του Τιτανικού την ώρα που το πλοίο βυθιζόταν....
      Δικό του προνόμιο είναι η λάσπη, του το αναγνωρίζουμε και του το χαρίζουμε.
Η αλήθεια όμως δεν κρύβεται!!!

    Κύριε Παντελή Αποστολάκη,  εκτός από εμπάθεια, την οποία δεν μπορούμε να ανιχνεύσουμε από που πηγάζει, γράφεται και απίστευτα ψεύδη. Κάνετε λόγο για δήθεν «αγάπη»  στους επαγγελματίες του Δήμου.  Μα πως;!! Μόλις προχθές ο Τριαντακωνσταντής αποκάλυψε ότι ο Δήμος έδωσε στους 14 μήνες της θητείας σας σε καταστήματα του Αγρινίου και της Λευκάδας με απευθείας αναθέσεις  το ποσό των: 78.227,22 Ευρώ!!! Αλήθεια δεν υπάρχουν τέτοια μαγαζιά και ακόμα καλύτερα στη Βόνιτσα;  Άρα κ. Πρόεδρε ποια τοπική οικονομία βοηθάτε; 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗ: 







Ποσό: 78.227,22 Ευρώ!!!

       Όπως βλέπετε ρημάζει η τοπική μας οικονομία αφού χιλιάδες ευρώ, φεύγουν με απευθείας αναθέσεις εκτός Δήμου, απειλώντας με αφανισμό πολλά καταστήματα στη Βόνιτσα και στη περιοχή μας. Δυστυχώς, όπως αποκαλύπτεται η «αιμορραγία» προς τα έξω, μαραζώνει την τοπική μας οικονομία και καταλήγει  στις τσέπες επαγγελματιών μακριά από το δήμο μας. 

        Έχουμε εδώ και καιρό, εμείς και ο κ. Τριαντακωνσταντής καταγγείλει σε όλους τους τόνους την πρακτική της Δημοτικής Αρχής για τις απευθείας αναθέσεις, οι οποίες καταστρατηγούν κάθε έννοια διαφάνειας  και αποτελούν τη γάγγραινα για ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας! 
   Ο ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙ: "Οι απευθείας αναθέσεις (αφού προηγείται τεχνηέντως η κατάτμηση έργων και προμηθειών) δημιουργούν πελατειακές σχέσεις, γίνονται με  αδιαφάνεια  και δημιουργούν πρόβλημα στην ισοπολιτεία και ισονομία. Δεν έχουν όλοι τις ίδιες ευκαιρίες και τελικά καταλύουν την ίδια τη Δημοκρατία. Ο Δήμος ξοδεύει τεράστια ποσά. Η Δημοτική Αρχή εξαργυρώνει πολιτικά την ψήφο των Δημοτών και προετοιμάζει την επόμενη επανεκλογή της.
ΠΡΟΤΑΣΗ: ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΔΙΑΒΛΗΤΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ".

       Για μας η διαφάνεια στη διαχείριση του χρήματος των δημοτών είναι ιερή υπόθεση, πράγμα που ο κ. Παντελής Αποστολάκης δεν φαίνεται να σέβεται και τον ενημερώνουμε να το έχει πάντα στο νου του, ότι δε θα πάψουμε να αποκαλύπτουμε την οποιαδήποτε κακοδιαχείριση. 

Δεν εκβιαζόμαστε, δεν εκφοβιζόμαστε και δεν θα επιτρέψουμε να ενταφιαστούν οι αλήθειες και η κακοδιαχείρηση.  Οπότε, κ. Παντελή Αποστολάκη, λάθος πόρτα χτυπάτε. Και το ξέρετε  πολύ καλά.

     Θεωρούμε, ότι οι πολιτικοί άνδρες που σέβονται τον εαυτό τους, το αξίωμά τους και προ πάντων τους πολίτες που τους εμπιστεύθηκαν, πρέπει να λένε την αλήθεια, να μη λαϊκίζουν, να μη βρίζουν,  να αναγνωρίζουν τα λάθη τους και, κυρίως να αναλαμβάνουν με παρρησία τις ευθύνες τους. Όχι να ρίχνουν τις ευθύνες σε όλους τους άλλους, πλην των ιδίων, νομίζοντας ότι αυτό βολεύει στην – πάση θυσία - διατήρηση της καρέκλας τους.

       Μετά την υβριστική ανακοίνωση του, θα του θυμίσουμε μόνο μερικά για τα «έργα» και τις ημέρες του 14 μήνου  της διοίκησης του, στο κέντρο Μέριμνας για να δείτε πως  ο δήμος κάνει οικονομία: 

Θέλετε παραδείγματα;

1.-ΛΙΠΑΣΜΑ ΣΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΛΑΙΡΟΥ…
Αρθρο Τριαντακωνσταντή στις 3/5/2015: 
     Και το πιο τραγελαφικό: Στις 18-12-2014 στον Κ.Α 10-7331.012 στη Ψήφιση τεχνικού προγράμματος οικονομικού έτους 2015 του ΝΠΔΔ, υπάρχουν 8.000 ευρώ για: "Συντήρηση φυσικού χλοοτάπητα γηπέδου ποδοσφαίρου Παλαίρου"!!!!!. Αν είναι δυνατόν!! Το γήπεδο Παλαίρου έχει πλαστικό τάπητα και δεν χρειάζεται λίπασμα!!!
       Έγινε ανέκδοτο σε ολόκληρο το Δήμο. Με το ποσό αυτό να αντιστοιχεί σε τριακόσια τσουβάλια λίπασμα θα λιπαίναμε όλα τα γρασίδια του κάμπου Παλαίρου- Πογωνιάς. 

2.-ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΤΟΥΝΑΣ: Πλήρης εγκατάλειψη, βρωμιά και δυσωδία!
Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015
       Διαβάστε αυτό το ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ που  σόκαρε και δείτε τι έγραψε στο φύλλο αγώνα ο Διαιτητής Γκιάφης Δημήτριος (ΣΔΠ Αιτωλοακαρνανίας) στον Αγώνα Κυπέλλου Μεδεών  Κατούνας – Ηρακλής Αστακού που πραγματοποιήθηκε στις 23/9/2015: 
«Κατά την είσοδο μας στα αποδυτήρια (γηπέδου Κατούνας) παρατηρήσαμε ότι υπήρχε πολύ έντονη δυσοσμία από την τουαλέτα και την έλλειψη καθαριότητας με κίνδυνο την πρόκληση μικροβίων. Κατόπιν κατά την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο διαπίστωσα ότι υπήρχε σε μερικά σημεία έλλειψη περίφραξης….».
     Εμείς τι να πούμε μετά από αυτό; Τα λέει όλα ο διαιτητής για την τριτοκοσμική εικόνα των αποδυτηρίων στο γήπεδο που δεν τιμάει κανέναν. Είναι αδιανόητο να δίνεται ένας ακατάλληλος και ανθυγιεινός χώρος για να προετοιμαστούν οι ποδοσφαιριστές και οι διαιτητές για έναν αγώνα....  Μπόχα, βρώμα, δυσωδία και τίθεται εν κινδύνω  η υγεία και η ασφάλεια των παικτών, προπονητών και παραγόντων των ομάδων….

3.-ΦΩΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΣΤΟ ΒΛΑΧΙΚΟ ΓΑΜΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΡΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: 
(Τριαντακωνσταντής,  Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015)
  Πρωτοφανές, απίθανο: Το  παραπάνω ένταλμα αφορά το βλάχικο γάμο στη Πάλαιρο που γίνεται κατά την διάρκεια της  ημέρας. Οι διοργανωτές φαίνεται για το στολισμό της νύφης και  γαμπρού είχαν και την ανάγκη φωτιστικής κάλυψης.
Φωτιστική κάλυψη με το φως της ημέρας που στοίχισε μάλιστα 738 ευρώ!!!!!!............. 
Κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι γιατί κατασπαταλάτε το Δημόσιο χρήμα με αυτό το τρόπο;

4.-ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ:
«ΧΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟΣ» ΣΤΗ ΒΟΝΙΤΣΑ ΜΕ 1.449,30€ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΩΝΩΠΙΝΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ «Ο ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ» 1000€ ΚΑΙ ΜΟΝΟ 300€ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 
α).-ΜΑΧΕΣ ΜΕ «ΧΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟ» ΣΤΗ ΒΟΝΙΤΣΑ με  το ποσό 1.449,30 ευρώ !!!!!!!
(Τριαντακωνσταντής: Κυριακή, 3 Μαΐου 2015)
     Οι μάχες με «χαρτοπόλεμο» έγιναν στο Γληγοράκη! Χιλιάδες ήταν οι σερπαντίνες, και ο χαρτοπόλεμος και 1,449,30€ το κόστος…
    Από τη διαύγεια του κέντρου κοινωνικής μέριμνας και ανάπτυξης έχουμε και τα παρακάτω εντάλματα πληρωμής.
1)-Προμήθεια κομφετί και σερπαντίνων για την διοργάνωση αποκριάτικων εκδηλώσεων ΤΔ Βόνιτσας  το ποσό 1.449,30 ευρώ !!!!!!!

β).-ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑ Ο ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ που έγινε στην Κωνωπίνα επιχορήθηκε με 1000 ευρώ και η μεγάλη Γιορτή της ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ που αναβίωσαν παραδοσιακά, όμορφα έθιμα του τόπου μας μόνο με 300€.  




     Αν είναι δυνατόν μεγάλες παραδοσιακές εκδηλώσεις όπως αυτές της Κωνωπίνας, να επιχορηγούνται με μικρά ποσά ενω αντίστοιχα να ξοδεύονται χιλιάδες ευρώ σε παρακμιακά φαινόμενα.  

ΥΓ: 1: Το ήθος, η συνέπεια και ο τρόπος σκέψης του Κώστα Τριαντακωνσταντή, αποτελεί οδηγό για εμάς στον αγώνα για το μέλλον του τόπου μας.
2:-Τέλος θυμίζουμε στον κ. Παντελή Αποστολάκη  ότι η λάσπη του δεν κολλά σε καθαρό τζάμι, και ο κόσμος  το γνωρίζει….
3:-Αν χρειαστεί θα επανέλθουμε….

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: 
Μια μικρή διόρθωση από το αρχικό κείμενο: Προστέθηκε η Γιορτή της Αγίας Παρασκευής 300€ και διορθώθηκε ο Ξηρομερίτικος Γάμος στην Κωνωπίνα με το ορθόν 1.000 €

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΕΡΙΜΝΑΣ:

Αναδημοσίευση απο το μπλογκ: ΑΠΕΝΑΝΤΙ 

ΔΥΝΑΜΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ – ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΚΑΘΕΚΤΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

    Από την πρώτη ημέρα μέχρι και σήμερα που ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας Αποστολάκης Γεώργιος και η Δημοτική Ομάδα  μας, μου ανέθεσε την διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου, αυτό που έκανα και κάνω είναι να σέβομαι και να διαχειρίζομαι  με τον πλέον ορθότερο τρόπο τον προϋπολογισμό που διαθέτω. 
     Ήδη για το 2015 ο προϋπολογισμός , τα διαθέσιμα χρήματα για τις ανάγκες του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας,  είναι  κατά 25 % μειωμένος  σε σχέση με το  2014 , και κατά  35% σε σχέση με το 2013. Παρόλα αυτά υλοποιήθηκαν  και συνεχίζονται να υλοποιούνται διπλάσια έργα . Οι κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις που λαμβάνουν χώρα έχουν πολλαπλασιαστεί και πραγματοποιούνται αναλογικά σε όλο το μήκος και το πλάτος του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.
    Αναβαθμίζουμε συνέχεια την ποιότητα των Παιδικών Σταθμών του Δήμου ( για το 2016 είμαστε έτοιμοι να θα δημιουργήσουμε και την κάρτα υγείας του παιδιού )  και σε καμία περίπτωση δεν αφήνουμε κενά σε προσωπικό ,παρά το ότι δυσκολευτήκαμε λόγω εκλογών και capital controls να κάνουμε συμβάσεις και παρά του ότι  οι μόνιμοι βρεφονηπιοκόμοι και το προσωπικό των Παιδικών Σταθμών δεν καλύπτουν ούτε τις μισές ανάγκες.  
    Τα  προηγούμενα χρόνια δαπανήθηκαν πολλά χρήματα  για την συντήρηση των Παιδικών Σταθμών του Δήμου, των γηπέδων του Δήμου και των κτηρίων που ανήκουν στο Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης. Χρειάσθηκε από το Σεπτέμβριο του 2014 να συντηρήσουμε τα κτήρια των Παιδικών Σταθμών γιατί ήταν, είτε σε μη επαρκή  κατάσταση, είτε γιατί είχε ζητηθεί από το κράτος για την συνέχιση της λειτουργίας τους (κτήρια που σε πολλές περιπτώσεις ήταν ετοιμόρροπα όπως η  στέγη και οι τοίχοι του Παιδικού Σταθμού Παλαίρου). 
  Επίσης συντηρήθηκαν ή κατασκευάστηκαν τα ηλεκτρολογικά ,η παιδική χαρά και τα υδραυλικά Παιδικού Σταθμού Βόνιτσας.
  Συντηρήθηκαν και κατασκευάστηκαν τα ηλεκτρολογικά, η παιδική χαρά και τα  τζάμια του Παιδικού Σταθμού Μοναστηρακίου.
   Η στέγη ,ο προαύλιος χώρος, οι ηλεκτρονικές συσκευές, ο τεχνολογικός εξοπλισμός     ( δεν υπήρχε και σύνδεση internet και φωτοτυπικό ) , η ασφάλεια του κλιμακοστασίου και το βάψιμο κτηρίου παιδικού Σταθμού Κατούνας (που θα γίνει μέχρι τον Δεκέμβριου του 2015).
    Όσο αφορά τα γήπεδα του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας  το μόνο που έχω να πω είναι ότι  Εν έτη 2014-2015 δεν υπήρχαν σε πολλά από τα γήπεδα τουαλέτες ( βόθροι ,ντουζιέρες, νιπτήρες κ.α.)!!!!!. Ήδη από τον Οκτώβριο του 2013 σε έλεγχο κλιμακίου της Περιφέρειας επισημάνθηκαν οι ελλείψεις των γηπέδων. Κάποια από τα αποδυτήρια ήταν σε άθλια κατάσταση , η περίφραξη πολλών γηπέδων ήταν ανεπαρκής. Χαρακτηριστικά στο γήπεδο της Τρύφου ή είσοδος ήταν αδύνατη και γινόταν μόνο με ορειβατικά σκοινιά τον Σεπτέμβριο του 2014. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει γήπεδο που να χρησιμοποιείται και να μην έγιναν ή γίνονται τουαλέτες και μπάνια, δεν υπάρχει χρησιμοποιούμενο γήπεδο που να μην έχει περίφραξη.
    Στον τομέα των εκδηλώσεων και των δράσεων συνεργαστήκαμε άψογα με όσους πολιτιστικούς συλλόγους ήθελαν να πραγματοποιήσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις και να αναδείξουν την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας. Οι εκδηλώσεις και οι δράσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα είναι πολλαπλάσιες σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χρονιά σε αντίθεση με τις δαπάνες που το 2015 ήταν 50 % λιγότερες από κάθε άλλη χρονιά .
    Στόχος το 2015 ήταν και είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς ,των ηθών και των εθίμων του τόπου μας. Η καθιέρωση μεγάλων εκδηλώσεων που θα φέρουν τουρίστες και αρκετό κόσμο, στην περιοχή μας ( βλέπε Άκτιο Δρόμο, Ιππικοί αγώνες , Γιορτή Αλόγου, Βαρκαρόλα, Γιορτή Ψαριού, Βλάχικο Γάμο , Ξηρομερήτικο Γάμο , Γληγοράκια, Φεστιβάλ Χορού , Μουσικό Φεστιβάλ, Διασυλλογικοί Αγώνες Ιστιοπλοΐας κ.α.).  Στόχος ήταν και είναι να ενισχυθούν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και στις δύσκολες εποχές να μπορούν να επιβιώσουν και να συνεχίσουν να προσφέρουν .
    Η κοινωνική δράση του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας ήταν πλούσια. Βοήθησε χωρίς τυμπανοκρουσίες και βαρυσήμαντες ανακοινώσεις  ασθενής κοινωνικές ομάδες και συμπολίτες μας. Στάθηκε αρωγός στα Κ.Υ. Βόνιτσας και Κατούνας. Διοργάνωσε δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε πολλά από τα χωριά του Δήμου μας.
     Διοργάνωσε εκδηλώσεις με κοινωνικό χαρακτήρα. Στήριξε την λειτουργία των ΚΑΠΗ Βόνιτσας και Κατούνας ( δωρεάν σπιρομέτρηση, εξετάσεις χοληστερόλης και Σακχάρου αίματος , κάλυψη ποσού για εκδρομή και μπάνια κ.α.). Στήριξε δράσεις και εκδηλώσεις σχολείων και μαθητών.
 Στο τέλος του έτους θα αναφερθούμε αναλυτικά τόσο στα πεπραγμένα της διοίκησης που ξεκίνησε από την 1-9-2914 όσο και στα σχέδια που έχουμε για το 2016.
    Όλες αυτές οι δαπάνες έγιναν και δόθηκαν σε προμηθευτές και επαγγελματίες του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας. Μόνο όταν δεν υπήρχαν έμποροι που να μπορούν να μας προσφέρουν την υπηρεσία ή το είδος που ζητούσαμε , καταφεύγαμε σε Δημότες του Δήμου μας που δραστηριοποιούνται σε όμορους Δήμους (αισθάνομαι απόλυτη ικανοποίηση που αρκετά από τα υλικά για το γήπεδο Αετού τα προμηθευτήκαμε από Αετινό με κατάστημα στο Αγρίνιο). Ελάχιστοι είναι οι προμηθευτές που χρησιμοποιήσαμε ως Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης  και δεν ήταν δημότες του Δήμου μας. Ο μόνος λόγος που γινόταν  αυτό ήταν ότι δεν υπήρχαν παρόμοιοι έμποροι με τις υπηρεσίες  που ζητούσαμε. 
    Όσο θα βρίσκομαι σε αυτή την θέση εγώ και τα μέλη της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Μέριμνας θα ενισχύουμε και θα τονώνουμε  την τοπική αγορά και κανένας « τρελός αδέκαστος μπάρας » δεν θα εμποδίσει το έργο μας. Η τοπική αγορά στις δύσκολες εποχές που ζούμε χρειάζεται στήριξη και από εμάς θα την έχει. 
Άλλωστε οι απευθείας αναθέσεις που γίνονται σε αυτούς τους προμηθευτές είναι νομιμότατες. Η Πράξη 178/2012 του κλιμακίου του VII Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναφέρει ότι η ετήσια κατ' είδος για προμήθειες με απευθείας ανάθεση ορίζεται το ποσό των 15.000 ευρώ με ΦΠΑ. Αντίστοιχα για παροχή υπηρεσιών το ποσό ανέρχεται στις 20.000 ευρώ ( δεν αναφέρετε πουθενά αποκλειστικά απαραίτητη  κατεπείγουσα ανάγκη για απευθείας αναθέσεις).  Αν υπήρχε (από 1-9-2014) ή αν υπάρξει στο μέλλον κάτι που δεν συνάδει με την νομοθεσία φυσικά θα το είχαν επισημάνει τα αρμόδια όργανα. Αν υπάρχει κάτι που έχει αντιληφθεί κάποιος ας το αναφέρει σε αυτούς. Αν κάποιος τώρα νομίζει ότι είναι πάνω από τον νόμο και θεωρεί τον εαυτό του αδέκαστο δικαστή , νομοθέτη  και «Ευλογητό της Λάμψης» ( Φώσκολος επεισόδια από 785 έως 1122), τότε το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να του συστήσω ένα καλό ψυχίατρο.
      Στα πλαίσια της απόλυτης νομιμότητας οι απευθείας αναθέσεις θα γίνονται όσο και αν κάποιοι μέσα από αυτές βλέπουν φαντάσματα, και πιθανές παρανομίες. Την δύσκολη  περίοδο που περνάμε πρέπει να ενισχυθεί η Τοπική αγορά και όχι τα τυχόν μεγάλα συμφέροντα μεγάλων επιχειρήσεων ,όπως θέλουν κάποιοι ”αποτυχημένοι” καριερίστες που τους πληρώνουμε για να κάθονται . Οι τοπικές επιχειρήσεις προσφέρουν άριστες υπηρεσίες και άριστα προϊόντα .Αν πάμε σε διαγωνισμούς καμία από αυτές δεν θα καταφέρουν να κερδίσουν τον διαγωνισμό γιατί τα μεγάλα funds  έχουν την δυνατότητα να χτυπήσουν κάθε διαγωνισμό έναντι των μικρών επιχειρήσεων . Δεν χρειάζεται κανείς να ξέρει μαθηματικά για να το καταλάβει.
     Όσο η διαχείριση του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας θα βρίσκεται υπό την καθοδήγηση εμού και των μελών της πλειοψηφίας του Δ.Σ. ( ή οποιοδήποτε άλλου καθορίσει ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή ) , θα εφαρμόζονται πιστά οι νόμοι, θα υπάρχει διαφάνεια και οι κομματικές παρωπίδες θα βρίσκονται μακριά από εδώ. 
     Η κακοδιαχείριση  θα βρίσκεται μόνιμα στην φαντασία κάποιων αποτυχημένων, τόσο επαγγελματικά  όσο και προσωπικά, που είναι τόσο  συμφιλιωμένοι και ασφαλείς , πίσω από την ταμπελίτσα "του τρελού του χωριού", που ψάχνουν  ακόμα την ευκαιρία να "νιώσουν" κάποιοι. Δεν κατάφεραν να κάνουν καριέρα ή απέτυχαν ακόμη και με αυτό που καταπιάστηκαν και είπαν δεν βγάζουμε τα απωθημένα μας στο πληκτρολόγιο ενός υπολογιστή μπας και αποκτήσουμε επιτέλους κοινό. Αυτών που το πληκτρολόγιο του υπολογιστή τους ταυτίζεται απόλυτα με την παλιά γραφή της  εφημερίδας "Αυριανή" . Οι «Αυριανιστές» του σήμερα έχουν τον «ιερό»  σκοπό τους ( εύκολα πλέον αντιληπτός). Το μόνο που κατάφεραν  είναι να χάσουν την αξιοπρέπεια τους .
Αντιγράφουν απεγνωσμένα λίγο από Φωσκολικούς ήρωες (δες, "ο ΕΥΛΟΓΗΤΟΣ"), λίγο από Κούρκουλο (ταινία "Με φόβο και πάθος"), πήραν κι ένα πληκτρολόγιο αγκαλιά και σιγά σιγά, γράψε γράψε σε εκείνο το καημένο το διαδίκτυο ο στόχος επιτυγχάνεται! Άρχισαν ήδη να νιώθουν ντίβες, φαντάζονται κοινό, ακούν χειροκροτήματα, υποκλίνονται...και ευχαριστούν...ποιον άραγε!?
Λέτε να τυπώσουν κι αυτόγραφα? Και μη χειρότερα...

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Μ.Α
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ



1 σχόλιο:

  1. Tι να πρωτοθαυμάσει κανείς στον Παντελή Αποστολάκη;

    Eχουμε και λέμε:

    "Φώσκολος επεισόδια από 785 έως 1122), τότε το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να του συστήσω ένα καλό ψυχίατρο"

    Eκατσε ο Παντελής και είδε Φώσκολο 400 τόσα επεισόδια;; Μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι ως προς το πολιτιστικό όραμα του τόπου βρίσκεται σε καλά χέρια (ή μάλλον στα καλύτερα σε μυαλά)

    "Αν πάμε σε διαγωνισμούς καμία από αυτές δεν θα καταφέρουν να κερδίσουν τον διαγωνισμό γιατί τα μεγάλα funds έχουν την δυνατότητα να χτυπήσουν κάθε διαγωνισμό έναντι των μικρών επιχειρήσεων "

    funds .....χα χα χα μπα σε καλό του θα πέσω χάμω από τα γέλια !!
    Αναλαμβάνουν τα funds να συμετέχουν σε διαγωνισμό για αγορά χαρτιών υγείας σε δήμους;;
    Hξερα ότι χτίζουν θέσεις σε μετοχές χρηματιστηριακά και εξωχρηματιστηριακά!!

    Θεός ο Παντέλος!!!... ξέρει απέξω και ανακατωτά τον Φώσκολο σε όλες τις παραλλαγές και χτίζει το πολιτιστικό όραμα του 2050 για την περιοχή (γιορτές με άλογα, προβατίνες , ψάρια κ.λ.π.)

    Εκληση προς του δημότες της περιοχής μας, στις επόμενες εκλογές (δυστυχώς σε 4 χρόνια) το πρωί πριν πάνε να ψηφίσουν να κοιτάξουν καλά τον καθρέπτη τους πριν εμπιστευτούν ΞΑΝΑ τις τύχες της περιοχής στους "Παντέλους"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο