Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

NΩΝΤΑΣ ΝΙΚΑΚΗΣ: Περήφανη η Περιοχή μας για το «χρυσό» παιδί της το Δημήτρη Μπακοχρήστο!

Μας έκανε περήφανους! Η Ξηρομερίτικη ψυχή μίλησε: Ο Δημήτρης Μπακοχρήστος κατέκτησε 2 χρυσά μετάλλια, στην άρση βαρών σε πάγκο στο Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα ΑμεΑ στην Ουγγαρία.

Γράφει ο Νώντας Νικάκης 

        Με αφορμή την πρόσφατη επιτυχία του - Δυο χρυσά μετάλλια στην άρση βαρών σε πάγκο στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Ουγγαρία- αποφάσισα να γράψω δυο λόγια καθ όσον τον είχα μαθητή στο ΕΠΑΛ  Βόνιτσας.
   Μέσα σε αυτή την τωρινή καταχνιά κατάπτωση και κατάθλιψη και των εξευτελισμό, υπάρχουν ελπίδες φωτός από χαρισματικά παιδιά που σηκώνουν ψηλά όχι μόνο τα βάρη αλλά και την ελληνική σημαία.
    Η Ελλάδα έχει παλμό, είναι ακόμα ζωντανή υπάρχει και  σε κάθε μεγάλη διοργάνωση είναι πάντα ανεβασμένος στο βάθρο των μεταλλίων
    Αυτός είναι ο Δημήτρης Μπακοχρήστος του Παναγιώτη και της Σταθούλας που ανήκει στο μεγάλο «ταραφι» των Μπακοχρησταίων από το χωριό Βάτος και οι οποίοι διαμένουν μόνιμα στο Μοναστηράκι Βόνιτσας.
      Σε μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις παγκοσμίως στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Ουγγαρία, όπου πήραν μέρος δεκάδες κορυφαίοι αθλητές από όλη την Ευρώπη, ο Δημήτρης Μπακοχρήστος ντυμένος με τα γαλανόλευκα χρώματα, ξεχώρισε ήταν ο πρώτος και έδειξε ότι έχει τα κότσια και πως μπορεί να αγωνίζονται σε τόσο υψηλού επιπέδου διοργανώσεις, κάνοντας μας σαν Έλληνες αλλά και σαν Ξηρομερίτες να νιώθουμε περήφανοι για εκείνον......    Ο Μπακοχρήστος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 54 κιλών με επίδοση 176 κιλά που σημείωσε στην δεύτερη προσπάθεια. Ο Μπακοχρήστος στην πρώτη προσπάθεια σήκωσε 170 κιλά, ενώ στην τρίτη προσπάθησε να καταρρίψει το δικό του ευρωπαϊκό ρεκόρ που κατέχει από εφέτος στο Αλμάτι (181κ.), όμως δεν μπόρεσε να σηκώσει τα 182 κιλά. Την δεύτερη θέση με 123 κιλά πήρε ο Πολωνός Σλάβομιρ Ζιμάνσκι, ενώ τρίτος ήταν ο Ρώσος Σέμεν Κουμπλίτσκι με 115 κιλά.
       Είναι ένα παιδί με μεθοδικότητα επιμονή και υπομονή προσηλωμένο στο στόχο του εκμεταλλευόμενος τις δυνατότητες του κατορθώνει κάθε φορά να επιτύχει επιτυχίες μεγάλες και αποδεικνύει με τα κατορθώματα του ότι και τα παιδιά της υπαίθρου μπορούν όταν θέλουν να πετύχουν σπουδαίες επιδόσεις. 
     Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και στην οικογένεια του γιατί είναι διαπιστωμένο ότι πίσω από αυτές τις επιτυχίες του μαζί με τον προπονητή του καθοριστικό ρόλο παίζει πάντα και η οικογένεια
       Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτή τη μεγάλη διάκριση του Δημήτρη και του ευχόμαστε ακόμα περισσότερες διακρίσεις και επιτυχίες.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ποιος είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης που έκανε περήφανη την Ελλάδα και τον τόπο του. 

   Ο Δημήτρης Μπακοχρήστος είναι κάτοικος Μοναστηρακίου Βόνιτσας.    Γεννήθηκε το 1983 και είναι γιος του Παναγιώτη και της Ευσταθίας Μπακοχρήστου το γένος Κατσατσαμπίρη με αδέλφια την Μαριάννα και τον Χρυσοβαλάντη. 
     Ασχολείται με το τυροκομείο που έχει στο χωριό, σε μια οικογενειακή επιχείρηση με τον πατέρα του και τον αδελφό του.
      Από μικρός του άρεσε ο αθλητισμός και περισσότερο το ποδόσφαιρο αλλά για λόγους υγείας δεν μπόρεσε να συνεχίσει. Το άθλημα που ασχολείται σήμερα είναι η άρση βαρών σε πάγκο, που το άθλημα αυτό στην περιοχή μας ήταν και είναι άγνωστο αλλά χάριν του Δημήτρη άρχισε να γίνεται γνωστό.

Πως ξεκίνησε:
     Από τύχη θα μπορούσαμε να πούμε, αφού μια μέρα συναντήθηκε τυχαία σε ένα κατάστημα στην Λευκάδα το 2009 με τον σημερινό προπονητή του Χρήστο Τριφύλλη, ο οποίος τον πλησίασε και τον ρώτησε αν ασχολούνταν με τον αθλητισμό, τον ενημέρωσε πως είναι προπονητής σε σύλλογο στα Γιάννενα, στην άρση βαρών και του έκανε την πρόταση να ασχοληθεί με την άρση βαρών σε πάγκο.
     Δέχτηκε την πρότασή του αν και ήταν μακριά από τα Γιάννενα το Μοναστηράκι και άρχισε να γνωρίζει σιγά σιγά το άθλημα.
      Πηγαινοερχόταν στα Γιάννενα και του άρεσε πάρα πολύ όταν στις αρχές του 2010 άρχισε να κάνει προπονήσεις. Για ένα χρόνο περίπου πηγαινοερχόταν στην Λευκάδα σε γυμναστήριο όπου ήταν γνωστή γυμνάστρια του Τριφύλλη και δυο φορές το μήνα πήγαινε στα Γιάννενα για να τον επιβλέπει ο προπονητής του.
      Εδώ και μερικά χρόνια κάνει προπονήσεις στο κλειστό μπάσκετ της Βόνιτσας όπου έχει μέσα γυμναστήριο και έχει βάλει δικά του όργανα γυμναστικής που του τα έχει δώσει η Ομοσπονδία της Άρσης βαρών.
      Επίσης πηγαινοέρχεται πολλές φορές στην Θεσσαλονίκη όπου είναι ο ομοσπονδιακός προπονητής του Δημήτριος Ιωαννίδης και η εθνική ομάδα όταν έχει προετοιμασία.
     Το άθλημα αυτό το αγάπησε πάρα πολύ ο Δημήτρης και από τον σύλλογο των Ιωαννίνων πέρασε στην Εθνική ομάδα Άρσης Βαρών σε πάγκο.

-Λαμπαδηδρόμος τον   Μάιο του 2012 στην Ολυμπιακή φλόγα που πέρασε από την Βόνιτσα για τους αγώνες του Λονδίνου. 
-Λαμπαδηδρόμος στα Γιάννενα το Καλοκαίρι του 2013 για τους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες που γίνονται στην Ρωσία.

     Οι επιτυχίες άρχισαν να έρχονται νωρίς και μας έκανε όλους υπερήφανους: 
-Πρωταθλητής Ελλάδος το 2010, 2011, 2012, 2013, και 2014. Κάτοχος Πανελλήνιου ρεκόρ Ανδρών στην κατηγορία των 54 κιλών.
-3η θέση στο παγκόσμιο διεθνές τουρνουά με Ευρωπαϊκό ρεκόρ τον Φεβρουάριο του 2013 στο Daubai.
-2η θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Ρωσία το Μάιο του 2013.
-1η Θέση στους αγώνες στην Ουγγαρία τον Ιανουάριο -2014 και
-1η Θέση στους αγώνες στην Ουγγαρία τον Νοέμβριο  2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο