Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑΝΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Ευχαριστίες για Αντάμωμα, Βράβευση Κουτιβή, έναρξη λειτουργίας Βιβλιοθήκης και εκλογές!

-Θερμές  ευχαριστίες στους παρευρισκομένους αλλά και σε όσους στηρίζουν την πολιτισμική αναβάθμιση των δράσεων του Συλλόγου!!
-βράβευση Βαγγέλη Κουτιβή με αντίγραφο αρχαίου νομίσματος του Ανακτορίου λόγω της στήριξης που παρέχει στους Αθηναίους Βονιτσάνους.
-‘Εναρξη λειτουργίας της Ανακτορίου Πολιτιστικής Βιβλιοθήκης στην Βόνιτσα!
-Ανακοινώθηκαν οι εκλογές για τις 20 Δεκεμβρίου 2015, ημέρα Κυριακή στις 10 το πρωί στα Γραφεία της ΠΑΝΣΥ στην Πατησίων 5, Ομόνοια, Αθήνα. 
Αναλυτικά: 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
      Την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε το 2ο Αντάμωμα Βονιτσάνων στο Κέντρο Δίαυλος στο Θησείο. 
       Ο θεσμός γεννήθηκε πέρσι στις 28 Νοεμβρίου 2014 με το 1ο Αντάμωμα Βονιτσάνων στην πρώτη χρονιά λειτουργίας του νέου ΔΣ του Συλλογου των εν Αθήναις Βονιτσάνων "ο Αμβρακικός".
        Η προσπάθεια του Συλλόγου να καθιερώσει το Αντάμωμα σαν μόνιμο θεσμό φαίνεται ότι έχει πάρει καλό δρόμο! Η τελευταία Παρασκευή κάθε Νοέμβρη κάθε χρόνου θα είναι μέρα γιορτής και Ανταμώματος για τους Βονιτσάνους και τους φίλους τους! Ναι, η επιθυμία ένωσης και συμφιλίωσης των απανταχού Βονιτσάνων στο Αντάμωμα θα γίνεται πράξη κάθε χρόνο!.............
  Το Αντάμωμα και φέτος πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία αφού ο σκοπός του ΔΣ είναι να διατηρηθεί η ενότητα και οι δεσμοί φιλίας και αγάπης μεταξύ των μελών και των φίλων του Συλλόγου.
   Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Αποστολάκης έστειλε τον χαιρετισμό του μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Πρόεδρο του Συλλογου. Χαιρετισμούς έστειλε και ο Πρόεδρος της ΟΠΣΥΞ κ.Δημήτρης Στεργίου.
     Ήρθαν για το 2ο Αντάμωμα από την Βόνιτσα ο κ.Σπύρος Καραούλης Κυρίκος με την σύζυγό του όπως και η κ. Ειρήνη Μακρή.

       Τίμησαν με την παρουσία τους το 2ο Αντάμωμα , από τον Σύλλογο Φυτειών ο κ. Βασίλης Μπουρνάζος Αντιπρόεδρος της ΠΑΝΣΥ και μέλος του ΚΣ της ΟΠΣΥΞ , ο πρόεδρος των Θυρρειωτών κ. Περικλής Μωραΐτης και μέλος της ΟΠΣΥΞ η Πρόεδρος των Μοναστηρακιωτών κ. Γωγώ Μακρυγιάννη, και το μέλος του ΔΣ των Μοναστηρακιωτών κ. Λευτέρης Καούρας.
     Επίσης από το Θύρρειο ήταν η κ. Ελευθερία Σώζου..

Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΚΟΥΤΙΒΗ
  Η στιγμή της βράβευσης του Βαγγέλη Κουτιβή. Επεξεργάζεται με θαυμασμό το αρχαίο νόμισμα

  ...ενώ ο κ. Βαγγέλης Κουτιβής από τους Κατουνιώτες, εκπρόσωπος του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και μέλος του ΔΣ του Κέντρου Μεριμνας και Ανάπτυξης, παρέλαβε λόγω της στήριξης που παρέχει στους Αθηναίους Βονιτσάνους και του δώρου του βιβλίου του "Πόλεις και Χωριά του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας" , το ακριβές αντίγραφο του νομίσματος του Αρχαίου Ανακτορίου του 350 πχ που εξέδωσε ο Σύλλογος των εν Αθήναις Βονιτσάνων, το βιβλίο του Συλλόγου "Η ιστορία της Βόνιτσας", το βιβλίο ποιημάτων του Βονιτσάνου ποιητή Φιλοκτήτη Λαμπράκη "Σαν όνειρα και σαν πόθοι", και τα παραμύθια του Συλλόγου με τίτλο "Το παραμύθι της Βόνιτσας", και "Η Βουλκαριά και ο Κομήτης (Λινοβρόχι)".

        Οι εκδόσεις αυτές όπως και στυλό με τον διακριτικό τίτλο του Συλλόγου επωλήθησαν προς τους παρευρισκόμενους στο Αντάμωμα για την στήριξη του Συλλόγου.
    Η κίνηση αυτή αντί της λαχειοφόρου αγοράς, έτυχε τηςκαθολικής αποδοχής των Βονιτσάνων και των φίλων τους, αφού και το ταμείο του Συλλόγου ενισχύθηκε αλλά και τα μέλη του Συλλόγου και οι φίλοι τους έφυγαν από το Αντάμωμα με δείγματα της πολιτιστικής δράσης του Συλλόγου στα χέρια τους! Το ίδιο θα γίνει και στις 7 Φεβρουαρίου 2015 στην Συνεστίαση του Συλλόγου.
       Πέρα από το πλούσιο φαγητό , το άφθονο κρασί και την υπέροχη φιλοξενία του Κέντρου Δίαυλος οι παρόντες διασκέδασαν χορεύοντας στους σκοπούς της κεφάτης ορχήστρας του Κέντρου. Δεν ξεχνάμε και το καταπληκτικό γλυκό στο τέλος!
      Τα χαμόγελα όλων καθώς έφευγαν τις πρώτες πρωινές ώρες συνδυάστηκαν με την ευχή να είμαστε καλά και του χρόνου! Θυμόμαστε την ευχή του Προέδρου πέρσι στο πρώτο Αντάμωμα, να φτάσει η χρονιά που τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας θα γιορτάσουν το Χρυσό Αντάμωμα!! Η βροχή κατά την προσέλευση και την αποχώρηση μπορεί να έφερε κάποιες δυσκολίες αλλά δεν ήταν ικανή να σκιάσει ούτε στο ελάχιστο την επιτυχία του 2ου Ανταμώματος Βονιτσάνων 2015!

       Το ευχάριστο νέο της βραδιάς που ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου είναι ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο η έναρξη λειτουργίας της Ανακτορίου Πολιτιστικής Βιβλιοθήκης στην Βόνιτσα! 
      Επίσης ανακοινώθηκαν οι εκλογές για τις 20/12 ημέρα Κυριακή στις 10 το πρωί στα Γραφεία της ΠΑΝΣΥ στην Πατησίων 5 στον 4ο όροφο. 
       Τα μέλη του ΔΣ ενωμένα και με σθένος μίλησαν όλοι στο μικρόφωνο και υποσχέθηκαν να συνεχιστεί η δυναμική πολιτιστική δράση του Συλλόγου άσχετα με τα προβλήματα και τις περιστάσεις.
         Είναι και ευχή όλων των Βονιτσάνων και των Πατριωτών των γειτονικών περιοχών - όπως δηλώθηκε εμφατικά από όλους τους παρευρισκόμενους αλλά και όπως τονίζεται σε κάθε τηλεφωνική διαδικτυακή ή προσωπική επικοινωνία - ο Σύλλογος των εν Αθήναις Βονιτσάνων "ο Αμβρακικός" να συνεχίσει την δυναμική πορεία του τιμώντας την ευθύνη που έχει απέναντι στην τρικονταπενταετή ιστορία του!
         Το ΔΣ του Συλλόγου ευχαριστεί όλους τους Βονιτσάνους και φίλους που ήρθαν στο Αντάμωμα και καλεί όλους όσους ήρθαν αλλά και αυτούς που απουσίασαν να συνεχίσουν να βρίσκονται στο πλευρό του Συλλόγου βοηθώντας ο καθένας με τον τρόπο του την πολιτισμική αναβάθμιση των δράσεων του Συλλόγου!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο