Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Η Πάλαιρος υποδέχθηκε το Ιερό Λείψανο του Αγίου Νεκταρίου (ΦΩΤΟ)      Με κάθε επισημότητα και τη συμμετοχή πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου το απόγευμα η υποδοχή αποτμήματος Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου στην Πάλαιρο.
   Το απότμημα του Ιερού Λειψάνου μετέφερε ο Αιδεισιμολογιώτατος  Πρωτοπρεσβύτερος π. Χριστόφορος Χρόνης εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Νεοχωρίου Μεσολογγίου εις τον οποίο και φυλάσσεται το Ιερό Λείψανο. 
     Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε στην είσοδο της Παλαίρου υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά και ακολούθησε λιτανευτική πομπή μέχρι τον ενοριακό ναό της Αγίας Παρασκευής με την συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας..............    Στη συνέχεια τελέσθηκε  Δοξολογία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά ο οποίος στο κήρυγμά του ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής:
   “Κάθε υποδοχή ιερού λειψάνου είναι μια ευλογημένη και ωφέλιμη Άγια στιγμή. Το απότμημα του ιερού Λειψάνου φέρνει εμπρός μας έναν Άγιο. Και ο κάθε Άγιος είχε ακράδαντη πίστη, είχε καθαρότητα, είχε αγάπη στον Θεό, αγάπη στον συνάνθρωπο. Καλλιέργησε αρετές οι οποίες μας διδάσκουν….
    Έτσι σήμερα έχουμε αναμεσά μας το απότμημα του Αγίου Νεκταρίου και φέρουμε εμπρός μας τον μεγάλο μας Άγιο Νεκτάριο, μελετούμε τις αρετές του και διδασκόμαστε από αυτές…. Οφείλουμε πάντα με σεβασμό και ευλάβεια να πλησιάζουμε τα Ιερά Λείψανα των Αγίων, να ζητούμε τις πρεσβείες τους και να διδασκόμαστε από τις αρετές τους"…
        Μετά το πέρας της Δοξολογίας τελέσθηκε η ακολουθία του Εσπερινού προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρανανίας Αρχιμ. π.Επιφανίου Καραγεώργου, ο οποίος μίλησε επικαίρως.

http://agiosathanasioskatounas.blogspot.gr/
 Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο