Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Σοκ από την πρόταση του Υπουργείου για την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας

         Χειρότερη ακόμη και από αυτήν που φημολογούνταν είναι τελικά η πρόταση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, σχετικά με την αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών στην Δυτική Ελλάδα και ειδικότερα στην Αιτωλοακαρνανία.
      Ουσιαστικά προωθείται η δημιουργία ενός Αστυνομικού Τμήματος ανά Καλλικρατικό δήμο και αυτό συνεπάγεται: Την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος του Αγίου Βλασίου και την συγχώνευση του με το Α.Τ. Αγρινίου. Το ίδιο θα γίνει και με το Αστυνομικό Τμήμα της Γαβαλούς.
    Ακόμη καταργείται το Αστυνομικό Τμήμα της Κατούνας και συγχωνεύεται με αυτό της Βόνιτσας που μετονομάζεται σε Α.Τ. Ακτίου – Βόνιτσας, ενώ δεν έχει αποσαφηνιστεί το τι θα γίνει με το Αστυνομικό Τμήμα του Αιτωλικού και εάν θα συγχωνευθεί τελικά με αυτό του Μεσολογγίου. Η πρόταση του υπουργείου είναι να καταργηθεί και της Περιφερειακής Διεύθυνσης να παραμείνει.....................      Σκέψεις, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν μόνον για την διατήρηση του Α.Τ. Εμπεσού και αυτό όμως δεν είναι απόλυτα βέβαιο.
        Ως συμπέρασμα προκύπτει πάντως πως η πρόταση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης της Δυτικής Ελλάδος, είναι ηπιότερη από αυτήν του υπουργείου. Σε κάθε περίπτωση και οι δυο προτάσεις χαρακτηρίζονται αρνητικές για την Αιτωλοακαρνανία.
       Όλα αυτά παρουσιάστηκαν πριν από λίγη ώρα σε σύσκεψη που πραγματοποιείται για αυτόν τον λόγο στην Πάτρα και αναμένεται να πυροδοτήσει νέες αντιδράσεις που ήδη κατατίθενται στην σύσκεψη που είναι σε εξέλιξη.
       Η σύσκεψη ξεκίνησε τις 11 το πρωί στο κτίριο του Λαδόπουλου με τη συμμετοχή φορέων και αρχών της Δυτικής Ελλάδος υπό τον Γ.Γ.  του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως Δημήτρη Αναγνωστάκη, που  παρουσιάζει το σχέδιο του υπουργείου για την αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας.

http://www.agriniopress.gr/

4 σχόλια:

  1. katouna telos.kathe xrono kai xeirotera..erhmwsh,apaksiwsh apo olous tous foreis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα το σώσει ο δήμαρχος και αυτο οπως τα σφαγέια...οπως το λανσάρει ο φωτογράφος και καλα να παρουσιάσει τον δήμαρχο σωτήρα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο φωτογράφος η αλλιων πρώην η καλυετρα νυν προεδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο