Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Χριστίνα Σταρακά: «Η καλύτερη αντιπυρική περίοδος των τελευταίων ετών»

-Συνεδρίασε το ΣΟΠΠ Π.Ε. Αιτωλοκαρνανίας

     Η διεκδίκηση περισσότερων πόρων για δράσεις προστασίας από φυσικές καταστροφές κυριάρχησαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.
     Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκε ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου 2015, ο σχεδιασμός και οι δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω πλημμυρικών φαινομένων για την περίοδο 2015-2016 και ο σχεδιασμός – δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από τις χιονοπτώσεις και τον παγετό για την περίοδο 2015-2016.......

 
«Η αποτίμηση για την περίοδο αντιπυρικής προστασίας της καλοκαιρινής περιόδου 2015 για την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας ήταν θετική και η καλύτερη των τελευταίων ετών, οφείλεται, δε, στη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων και τη συντονισμένη δράση τους, είτε αφορά στην πρόληψη είτε στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών», επεσήμανε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας  Χριστίνα Σταρακά, η οποία ευχαρίστησε όλους και ιδιαίτερα τις εθελοντικές ομάδες για τη συνεισφορά τους.
«Είναι γεγονός ότι όλα αυτά είναι ελάχιστα και οι ανάγκες του νομού είναι τεράστιες», συνέχισε η κυρία Σταρακά. 
«Με έναν πρόχειρο υπολογισμό υπάρχουν πάνω από 700 χείμαρροι και ρέματα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, γεγονός που αυξάνει την επικινδυνότητα πλημμυρών. Με τα μέσα που διαθέτουμε και ελάχιστους πόρους, καταφέραμε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα αυτή την περίοδο, παρά το γεγονός πως τα καιρικά φαινόμενα τόσο τον περασμένο χειμώνα όσο και το καλοκαίρι ήταν έντονα. Ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεχίζουμε να διεκδικούμε ακόμα μεγαλύτερους πόρους, ώστε να μπορέσουμε να προστατεύσουμε τις υποδομές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας από τις φυσικές καταστροφές», κατέληξε η Αντιπεριφερειάρχης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο