Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Δείτε σήμερα τις Απευθείας αναθέσεις ύψους 306.561,73 ευρώ! απο την Δημοτική αρχή Ακτίου Βόνιτσας! Αντιπολίτευση υπάρχει;

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ 
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
-ΠΑΚΤΩΛΟΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ επί Δημαρχίας κ. Αποστολάκη.
-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ από ΣΥΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.
-ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ;

       Πιστός στη δέσμευση μου απέναντι στους αναγνώστες της ιστοσελίδας συνεχίζω  σήμερα τη δημοσίευση  στοιχείων που έχω στη διάθεση μου. Τα στοιχεία αφορούν το χρονικό διάστημα από 1-9-2014 μέχρι σήμερα. Το χρονικό διάστημα αφορά την οικονομική διαχείριση του Δημάρχου κ. Αποστολάκη. Αντιδήμαρχος οικονομικών είναι ο κ. Στούπας.
    Εργολάβοι, προμηθευτές, εργαζόμενοι που έχετε οικονομικές συναλλαγές με το Δήμο δεν έχω απολύτως τίποτε προσωπικά μαζί σας, ούτε με τις επιχειρήσεις σας. Κάνω πολιτική κριτική στη Δημοτική Αρχή γιατί δεν σέβεται το χρήμα των δημοτών και το χρήμα των φορολογούμενων. Οι απευθείας αναθέσεις προβλέπονται σε έκτακτες και επιτακτικές ανάγκες όπως σεισμοί, πυρκαγιές, πλημμύρες , απρόβλεπτες βλάβες. 
      Στο Δήμο μας διαχρονικά έχουν γίνει συνήθεια οι απευθείας αναθέσεις και ο αδιάβλητος διαγωνισμός είναι σχεδόν άγνωστος. Αν γίνονταν αδιάβλητοι  διαγωνισμοί δεν θα είχα πρόβλημα να παίρνατε μέρος όπως και κάθε Έλληνας φορολογούμενος.
     Αρχίζουμε με απευθείας αναθέσεις που αφορούν προμήθειες σε υδραυλικά είδη, ηλεκτρολογικό υλικό, οικοδομικά υλικά, συντηρήσεις γηπέδων, δημοτικών κτιρίων, δημοτικών παιδικών σταθμών, κλπ......



-Αρχίζουμε από επιχειρήσεις – μαγαζιά με έδρα Αγρίνιο, Λευκάδα για να δείτε πως οι Δημοτικοί άρχοντες ενισχύουν τη Δημοτική αγορά!!! 




1ο μερικό σύνολο: 
33.886,76+10.869,88+11.689,78+10.200+369+330+2.421,87+6.999,93+1.500=78.227,22!!!!!!
.....................................

Προχωρούμε σε   επιχειρήσεις και συντηρητές: 












2ο Μερικό σύνολο: 216.283 ΕΥΡΩ!!!!!!!! περίπου 
................................

       Σήμερα θα κλείσουμε με δαπάνες που έγιναν για είδη ευπρεπισμού, καθαριότητας και υγιεινής, που δεν αφορούν Παιδικούς Σταθμούς, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια. Αφορούν δημοτικά κτίρια κλπ
3ο Μερικό Σύνολο:
3.475,07+2.295,62+4.906,57+365+308,64+700,61=12.051,51 ΕΥΡΩ!!!!!!!

Γενικό Σύνολο για Σήμερα :
78.227,22+ 216.283+12.051,51 = 306.561,73 ευρώ!!!!!!!
...................................

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ
       Οι αρχικοί πολιτικοί ισχυρισμοί μας για τις απευθείας αναθέσεις δυστυχώς επαληθεύονται πλήρως. Η πολιτική αυτή πρέπει να σταματήσει αμέσως. 
      Η διενέργεια αδιάβλητων  διαγωνισμών και η δημιουργία δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης επιβάλλεται για το συμφέρον των δημοτών,  για δίκαιη, χρηστή και αποτελεσματική διαχείριση των χρημάτων των δημοτών.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:
Μία ερώτηση προς το Δήμαρχο κ Αποστολάκη:
-Σε πρόσφατη απόφαση του το ΔΣ αποφάσισε τη χρηματοδότηση πολιτιστικών συλλόγων. Στην απόφαση αυτή συμπεριλαμβάνεται και η γνωστή ΜΚΟ με το όνομα "Γέφυρες του Κόσμου" με το ποσό των 3.000 ευρώ.
-Μπορείτε κ Δήμαρχε να  ενημερώσετε τους Δημότες μερικές πολιτιστικές εκδηλώσεις της ΜΚΟ "Γέφυρες του Κόσμου" τα τελευταία 2-3 χρόνια;
-Φυσικά το ερώτημα απευθύνεται και σε όποιον αισθάνεται, ότι είναι αρμόδιος να απαντήσει. 
-Εμείς για τις επιχορηγήσεις και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου  θα έχουμε ειδικές δημοσιεύσεις προσεχώς.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.....


8 σχόλια:

  1. Bλέποντας προσεκτικά τις απευθείας αναθέσεις καταρχήν σταματώ στο εξής:

    Μέτρηση στα ρολόγια (μάλον ύδρευσης θα εννοεί) 11.689,78 !!!!!!!!

    Αν δεν κάνω λάθος ο δημος έχει υπαλήλους για να μετράει τα ρολόγια οπότε προς τι η απευθείας ανάθεση για μετρηση ρολογιών;;

    Kατά τα άλλα πακτωλός χρημάτων στον βουρκο του γηπέδου της Βόνιτσας, όπου μόνο εφυώς ο τωρινός δημάρχος θα μπορούσε να οραματιστεί...δηλαδή μέσα στον βάλτο και στα βούρλα γήπεδο με χλωροτάπητα...έτσι να τρώει ένα σκασμό λεφτά η ετήσια συντηρησή του και να βολευονται και η ημέτεροι ψηφοφόροι του.

    Επειδή ο δήμαρχος δεν εχει καμιά γνώση για τον πολιτισμό ( κάτι γιορτές ψαριού χρηματοδοτεί και κάτι γιορτές προβατίνας ) δεν θα σας απαντήσει τι διοργάνωσε η Γεφυρες του κόσμου , αλλά ως πολίτης της Βόνιτσας θα σας πω εγώ :
    1)Συναυλία όπως του θανάση Παπακωσταντίνου στην Κουκουμίτσα
    2)Συναυλία με τον Μιλτο Πασχαλίδη
    3)Συναυλία με τον Βασίλη Λέκα
    4)Θεατρικές Παραστάσεις στο Κάστο και στην κουκουμίτσα
    5)Λογοτεχνική βραδυά (στο φανάρι) με τον συγγραφέα Γιάννη Καλπούζο
    6)Κινηματογραφικές προβολές στην αίθουσα του δημοτικού σχολείου
    7)Φιλοξενία πολίτών απο αδελφοποιημένες πολεις.

    Εάν θυμάμαι καλά ο νυν δήμαρχος ήταν αυτός που μέχρι τις παραμονές τον εκλογών έλεγε ότι δεν θα χρηματοδοτήσει ξανά ποτέ πολιτιστικές συλόγους έξω απο τον δήμο.

    Δύο πραγματα συμβαίνουν ή τότε έλεγε ψέματα ή εκ των υστέρων κατάλαβε την αναγκαιότητα της ύπαρξης των πολιτιστικών δράσεων αυτών των οργανώσεων.
    ότι και ένα διαλέξει κανείς απο τα παραπάνω καταλήγει στο συμέρασμα ότι ο Δήμαρχος στερείται παντελώς οράματος χρηστής τοπικής διοικησης και επικίνδυνα "ξένος" με πολιτιστικές δράσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εαν οι αναγκες ειναι ιδιες και τα επομενα 4 χρονια
    τοτε εχουμε και λεμε :
    300.000 ευρω τον χρονο × 5 χρονια = 1, 5 εκατ. ευρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απο 1 - 9 - 14 εως σημερα ειναι : 300 εργασιμες μερες
    εχουμε και λεμε :
    300.000 ευρω ÷ 300 εργ. μερες = 1.000 ευρω την καθε μερα
    για δε τις νυχτες δεν ξερω. κοιμαμαι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κυριε τριαντακωνσταντη.
    τα λεφτα αυτα που αναφερετε θα δαπανηθουν ειτε σε τοπικες επιχειρησεις και επιχειρησεις συνδημοτων μας ειτε σε επιχειρησεις που δεν ειναι στο δημο μας και δεν ανηκουν σε συνδημοτες μας. τοσο κοστιζουν αυτα τα πραγματα.
    ισως να σας αρεσει να βλεπετε το δημο μας να ρημαζει και να μην γινεται τιποτα.
    ισως να θελετε να παμε πισω και να εχει το γηπεδο χαλικι αντι χλοροταπητα.
    μηπως να μην γινονται και συντηρησεις και οτι βρεξει ας κατεβασει.
    αφου εχετε προβλημα προφανως με εμας που διατηρουμε μια επιχειρηση και συνεργαζομαστε με το δημο γιατι δεν ανοιγετε κι εσεις μια επιχειρηση λοιπον να δειτε τι ωραια που ειναι?
    μηπως εγω που εχω επιχειρηση και συνεργαζομαι και με το δημο δεν θα σπαταλησω τα λεφτα στο δημο σε αλλες επιχειρησεις?
    ετσι δεν λειτουργει η αγορα???
    με τη λογικη τη δικια σας αν ο δημος παει σε πιο οικονομικες προμηθειες (της ταξης του 5-10% γιατι πιο οικονομικα δεν γινεται) σε επιχειρησεις αλλων δημων και αλλων δημοτων θα κλεισουν μερικα μαγαζια ακομα βυθιζοντας σε μεγαλυτερη ακομα υφεση την οικονομικη κατασταση των συνδημοτων μας και ναι θα πληρωνεις τα ιδια δημοτικα τελη απλως δεν θα υπαρχει πλεον το μπακαλικο της γειτονιας για να πας να ψωνισεις.

    ποιος λογικος ανθρωπος που εχει το δικαιωμα να αναθεσει σε επιχειρησεις του δημου του θα παει να δωσει λεφτα που οι ιδιοι οι δημοτες πληρωνουν οπως λετε κι εσεις, σε ξενες επιχειρησεις παραπερα??? (ναι γιατι θα ερθουν πιο οικονομικες προσφορες απο αλλου).

    δεν ειναι σωστη κοινωνικη πολιτικη δηλαδη να βοηθαμε το δημο μας οπως μπορουμε???

    και για να ξερεις οι επιχειρησεις πληρωνουν ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δημοτικα τελη απο εσενα.

    ειναι προφανες πλεον οτι το προβλημα σου ειναι καποιες (σχεδον ολες) ντοπιες επιχειρησεις και τις στοχοποιεις.
    ιδιαιτερα μερικα ονοματα που ειναι συνωνυμια αλλα δεν υπαρχει καποια σχεση συγγενικη τα βαζεις πιο εντονα για να φαινονται.

    οπως σας ειχα πει και σε προηγουμενο σχολιο μου θα αποκτατε εχθρους.
    πληροφορηθηκα για ενα συμβαν με ενα οργισμενο συνδημοτη μας.
    σας αρεσει να γινεστε αντιπαθεις στην κοινωνια και να ζειτε στο περιθωριο?
    εγω σας απανταω γιατι θελω να καταλαβω την λογικη σας οι περισσοτεροι δεν ασχολουνται καν μαζι σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ Στούπας τι λέει για όλα αυτά; Θυμάστε τι έλεγε; Την 1-9-2014 οι απευθείας αναθέσεις θα τελειώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε συνδημότη
    Πριν 15 ημέρες τελείωσα μια επίσκεψη από άκρη σε άκρη του Δήμου. Οι περισσότεροι μου είπαν ότι με τις απευθείας αναθέσεις δεν πάει άλλο. Δεν στοχοποιώ κανένα επαγγελματία. Κριτική στη Δημοτική αρχή κάνω.
    Επί της ουσίας γιατί δεν λέτε τη γνώμη σας; Για τα 78.000 ευρώ περίπου που πήγαν εκτός Δήμου τι λέτε; Δεν σας κάνει εντύπωση σε όλες τις δημοσιεύσεις μέχρι τώρα ,πολλά πηγαίνουν σε συγκεκριμένους άλλοι παίρνουν λιγότερα και πολλοί άλλοι ψίχουλα για να μην φωνάζουν; Τι άλλο θέλετε να γίνει;
    Για μία ακόμη φορά υποκρίνεστε για αν αποκτώ πολιτικούς φίλους ή όχι. Πάντως θα μάθετε πολλά και σας συνιστώ να διαβάσετε όλα τα άρθρα . Στο τέλος που θα μάθετε το συνολικό ποσό που δαπανήθηκε αν είστε καλοπροαίρετος θα προβληματιστείτε τουλάχιστον. Αν όχι, δικαίωμα σας.
    Την αντίθετη γνώμη όμως να την σέβεστε και μην μιλάτε για άλλους. Πάντως γιατί γράφετε ανώνυμα;
    Για δε τις έμμεσες απειλές σας , απάντησα χίλιες φορές. Μόνο το Θεό φοβούμαι .
    Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ.
    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν κατάλαβα καλά,το θέμα είναι οι απευθείας αναθέσεις!δεν είστε μόνο εσείς στο δήμο με κατάστημα αγαπητέ 11:08.εκεί εστιάζω εγώ το πρόβλημα.αν γίνει διαγωνισμός θα δώσουν προσφορά και άλλοι πολίτες του δήμου με ανάλογα μαγαζιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φιλε ! 11, 08
    Εσυ ως επαγγελματιας ! θα εισαι και θα γινεις " αντιπαθης " και " περιθωριακος " στο περιβαλλον της επιχειρηση σου και της κοινωνιας ,
    εαν δεν σπαταλας τα χρηματα της επιχειρησης σου και επιλεγεις προσεκτικα , τις πιο οικονομικες προσφορες για την επιχειρηση σου , απο τους διαφορους προμηθευτες ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο