Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Σύσκεψη με τους παραγωγούς Stevia

20141127_124723
Τεχνικής φύσεως σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Παπαστράτειο Μέγαρο, κατά την οποία οι παραγωγοί stevia είχαν την ευκαιρία λεπτομερώς να ενημερωθούν για τις αποδόσεις κατά την πρώτη καλλιέργεια του φυτού στην Ελλάδα, αλλά και για το σχεδιασμό της Ένωσης Αγρινίου για την επόμενη χρονιά....
 Οι παραγωγοί stevia μετέφεραν την εμπειρία τους, κατέθεσαν απόψεις και προτάσεις αντιμετώπισης των όποιων δυσκολιών συνάντησαν, ζήτησαν και πήραν απαντήσεις σε μια σειρά από τεχνικά θέματα, τα οποία ανέλαβαν να εξειδικεύσουν ο πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου κ. Θωμάς Κουτσουπιάς, συνεπικουρούμενος από γεωτεχνικούς και στελέχη του Συνεταιρισμού που ενεργά στάθηκαν στο πλευρό των παραγωγών, δίνοντάς τους τις απαραίτητες οδηγίες-κατευθύνσεις και τεχνική υποστήριξη καθ’ όλη την καλλιεργητική περίοδο.Στην ενημερωτικού χαρακτήρα σύσκεψη παρουσιάστηκαν όλα τα στατιστικά σχετικά με την καλλιέργεια και, σε διαδικασία διαλογικής συζήτησης, έγινε ο προγραμματισμός για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου κ. Θωμάς Κουτσουπιάς, αφού ευχαρίστησε τους παραγωγούς για τη συμμετοχή τους και αφού τους συνεχάρη για την ιδιαίτερα θετική συμβολή τους, δήλωσε τα εξής: «Με σταθερά και ασφαλή βήματα, χωρίς να βιαζόμαστε και χωρίς να υπερβάλουμε στις κινήσεις μας, διαμορφώνουμε το πλαίσιο ώστε σταδιακά να επεκταθεί η καλλιέργεια στην Αιτωλοακαρνανία και τη Λαμία, περιοχές που πρώτες σε ολόκληρη την Ευρώπη μπήκαν στην Καλλιέργεια, έτσι όπως είχαμε υποσχεθεί, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας τα επόμενα χρόνια. Είμαστε αισιόδοξοι, εργαζόμαστε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και το μεγαλύτερο όφελος για τους παραγωγούς μας. Πρόκειται για ένα νέο προϊόν που υπόσχεται πολλά. Χρειάζεται, όμως, υπομονή και σύνεση. Οι κινήσεις μας είναι πολύ προσεκτικές, ακριβώς επειδή θέλουμε με την αξιοποίηση των υπαρχουσών υποδομών επεξεργασίας, με το εργοστάσιο που σχεδιάζουμε στο Αγρίνιο, με την βέλτιστη διαχείριση για την έγκαιρη παράδοση του κατάλληλου πολλαπλασιαστικού υλικού (φυτών) και με τις διεθνείς συνεργασίες που αναπτύσσουμε, να καταστήσουμε την περιοχή πανευρωπαϊκό σημείο αναφοράς για τη Stevia».


agrinionews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο