Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΙΚΗΣ ΤΡΑΧΑΝΟΠΙΤΑΣ

Κείμενο – Φωτο: ΤΖΕΝΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 
Υλικά. Τραχανας γλυκός , τυρί φέτα λίγο γάλα, βούτυρο ή λάδι, αυγά και λίγο αλάτι και χωριάτικο φύλλο. Ζεσταίνουμε το νερό βάζουμε τον τραχανά να φουσκώσει έπειτα ρίχνουμε το τυρί φέτα, χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε. Μπορούμε να ρίξουμε και λίγο πιπέρι. Τοποθετούμε τα φύλλα στο ταψί βουτυρωμένο ή λαδωμενα προσθέτουμε τον τραχανά και αντί για φύλλο βάζουμε αυγό χτυπημένο. 
Ψήσιμο περίπου σε 30 με 40 λεπτά είναι έτοιμη για φάγωμα. Καλή μας όρεξη.....










Δεν υπάρχουν σχόλια: