Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Γιορτάστηκε ο Άγιος Γεώργιος ο Χιοπολίτης στην Αεροπορική Μονάδα Διασποράς της 131 Σμηναρχίας Μάχης στο Άκτιο            Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος στις 26 Νοεμβρίου στην Αεροπορική Μονάδα Διασποράς της 131 Σμηναρχίας Μάχης στο Άκτιο Αιτωλοακαρνανίας, η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Χιοπολίτου, όπου εόρτασε ο ομώνυμος Ιερός Ναός της Μονάδος Διασποράς. 
     Στον εορτασμό συμμετείχαν ο Διοικητής της 131ΣΜ Ακτίου, Σμχος κ. Νικόλαος Βέκιος, o Αντιδήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας κ. Θεόδωρος Στούπας, Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Σμηνίτες καθώς και πολιτικό προσωπικό της Μονάδος.......        Το πρωί της εορτής τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου και στην συνέχεια η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. π. Μακάριος Αντωνόπουλος, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. ΚΟΣΜΑ ο οποίος απουσιάζει εκτός Μητροπόλεως τις ημέρες αυτές. 
     Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν επίσης ο εφημέριος του Ι. Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Βονίτσης π. Δημήτριος Χέλμης και ο διάκονος του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου π. Νικόλαος Μακρυπούλιας. 
     Στο τέλος της Θειας Λειτουργίας τελέσθηκε η καθιερωμένη Αρτοκλασία  και έγινε η περιφορά των Ιερών Εικόνων.1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο