Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Το Λεσίνι τιμά τον Άγιο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο

         Έχουμε την ιδιαίτερη χαρά να ενημερώσουμε τους ευσεβείς χριστιανούς της περιοχής μας πως κατά την εορτή του Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου εορτάζει ο νέος Ιερός Ναός Αποτόλου Ανδρέα Λεσινίου.
        Εφέτος για πρώτη φορά θα τεθεί προς προσκύνηση και αγιασμό όλων των προσκηνυτών κατά την ημέρα της εορτής, 30 Νοεμβρίου, απότμημα ιερού λειψάνου του μαθητή του Κυρίου, Αποστόλου Φιλίππου. 
   Επίσης μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα ακολουθήσει λιτανεία της Ιερής Εικόνας Των Εισοδίων της Θεοτόκου από τον ομώνυμο βυζαντινό ναό του Λεσινίου, της ιερής εικόνας του Αποστόλου Ανδρέα καθώς και των αγίων λειψάνων του αποστόλου Φιλίππου. 
   Θα είναι τιμή, ευλογία και αγιασμός να συμμετάσχουμε στις λατρευτικές εκδηλώσεις.
 Πρόγραμμα λατρευτικών εκδηλώσεων......



ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΕΝΟΡΙΑ ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΙ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΥ
ΛΕΣΙΝΙΟΥ

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ
    Εν όψει της μεγάλης εορτής του αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου ενημερώνουμε τους ευσεβείς Χριστιανούς για τις ακόλουθες λατρευτικές εκδηλώσεις της ενορίας μας προς τιμήν του αγίου ενδόξου αποστόλου Ανδρέα αλλά και προς αγιασμό όλων μας.

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014
18:00 Πανηγυρικός Εσπερινός Εορτής Αποστόλου Ανδρέα Πρωτοκλήτου μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014
07:00 Υποδοχή αποτμήματος του αγίου λειψάνου του αποστόλου Φιλίππου μαθητή του Κυρίου μας, το οποίο θα τεθεί προς προσκύνηση και εν συνεχεία ο Πανηγυρικός Όρθρος της Εορτής και η Θεία Λειτουργία.

10:00 Για πρώτη φορά λιτανεία στους κεντρικούς δρόμους του Λεσινίου της εικόνας των Εισοδίων Θεοτόκου του ιστορικού  βυζαντινού ναού της ενορίας μας και της εικόνας του αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου καθώς και των αγίων λειψάνων του μαθητή του Κυρίου αποστόλου Φιλίππου για ευλογία και αγιασμό όλων των ενοριτών και προσκυνητών.

11:30 Αναχώρηση αγίου λειψάνου αποστόλου Φιλίππου.

Εκ του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο