Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Τι ψήφισαν οι δάσκαλοι του Αγρινίου-οι συμμαχίες θα βγάλουν προεδρείο

        Απώλεια μιας έδρας σημείωσε η ΔΑΚΕ μετά τα -ανεπίσημα- αποτελέσματα που έγιναν γνωστά πριν από λίγο στις σημερινές εκλογές του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αγρινίου και Θέρμου.
      Τις απώλειες της ΔΑΚΕ δεν «καρπώθηκε» πάντως η παράταξη που στηρίχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, που αναδείχτηκε τέταρτη δύναμη, έχοντας επίσης μικρή πτώση, ενώ αντίθετα καλή επίδοση είχε η ανεξάρτητη παράταξη που φέτος κατέβηκε πρώτη φόρα στις εκλογές του Συλλόγου και που απέσπασε τελικά δυο έδρες.
      Αναλυτικά η ΔΑΚΕ έλαβε 147 (από 157 στις προηγούμενες εκλογές) ψήφους και αναδείχθηκε πρώτη δύναμη, χάνοντας μια έδρα όμως σε σχέση  τις προηγούμενες εκλογές. Η Εκπαιδευτική Προοπτική – Συνεργαζόμενοι (ΣΥΡΙΖΑ)  έλαβε 106 ψήφους (από 114) και δυο έδρες, η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Δασκάλων (με αναφορά στην ΠΑΣΚ) έλαβε 133 ψήφους και δύο έδρες (από 113) ενώ η πρωτοεμφανιζόμενη Δημοκρατική Συνεργασία – Ανεξάρτητες Κινήσεις Εκπαιδευτικών (επίσης με αναφορά στην ΠΑΣΚ) 113 ψήφους και δύο έδρες στο νέο Δ.Σ. του Συλλόγου (η παράταξη δεν συμμετείχε στις προηγούμενες εκλογές)......       Τέλος η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ) έλαβε 59 ψήφους ( από 61) και η παράταξη «Θυμωμένοι Δάσκαλοι» επίσης 59 ψήφους ( από 54) και μετά από κλήρωση η έδρα πήγε στην παράταξη του ΠΑΜΕ.
Η συγκρότηση προεδρείου πάντως είναι προς το παρόν δύσκολη υπόθεση και οι όποιες συνεργασίες – συμφωνίες θα κρίνουν το αποτέλεσμα.

http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο