Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Με Ξηρομερίτικη παρουσία, σημαντική διάκριση ομάδας φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

koi-foitites-thessalia
Ομάδα έξι φοιτητών του Π.Θ. αναδείχθηκε πρώτη σε διαγωνισμό καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών και εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Ε.Ε.
Το βλέμμα τους στην Ευρώπη στρέφουν πλέον έξι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Κατέλαβαν την πρώτη θέση στο διαγωνισμό StartupWeekendVolos και χαράσσουν ρότα για το GlobalStartupBattle, διεκδικώντας μια ευρωπαϊκή διάκριση.
Οι Δημήτρης ΜπεκιάρηςΓωγώ Λιγνού (με καταγωγή από το Ξηρόμερο) Γιώργος ΣαραϊλίδηςΣάββας ΑκριτίδηςΚώστας Κανελλής και Κυριάκος Τσαμαντουρίδης, αποτελούν την ομάδα των φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που κέρδισε τις εντυπώσεις, στο διαγωνισμό επιχειρηματικών καινοτόμων ιδεών......

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, στο πλαίσιο του StartupWeekendVolos, κατέκτησαν την πρώτη θέση με την πρότασή τους για τη δημιουργία της εφαρμογής PersonalReporter. Πρόκειται για μια εφαρμογή στον τομέα της εξατομικευμένης πληροφόρησης. Ο ενδιαφερόμενος δημιουργεί πολύ εύκολα ένα δικό του προφίλ, επιλέγει τα πεδία των ενδιαφερόντων του και λαμβάνει μια οπτικοακουστική συνοπτική παρουσίαση των ειδήσεων της ημέρας που τον ενδιαφέρουν. Ετσι μπορεί να ενημερώνεται άμεσα και γρήγορα ενώ οδηγεί, όταν χρησιμοποιεί τις δημόσιες συγκοινωνίες, όταν μαγειρεύει και γενικότερα όποτε εκείνος θελήσει.
Η «χρυσή» στον τοπικό διαγωνισμό ιδέα, προκρίθηκε στο ευρωπαϊκό τμήμα του παγκόσμιου διαγωνισμού GlobalStartupBattle. Οι έξι φοιτητές εκπροσωπούν την Ελλάδα στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό ωστόσο για να περάσουν στην πρώτη φάση, χρειάζονται τη στήριξη του κόσμου. Ετσι λοιπόν καλούνται όσοι τους αρέσει η επιχειρηματική ιδέα των έξι φοιτητών, να ψηφίσουν την πρόταση στο site του Global Start up Battle.
 Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα


agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο