Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Η Ελλάδα προς το τέλος της Ιστορίας της…

Γράφει ο Καθηγητής Χρήστος Γερ. Σιάσος

   Η υπογεννητικότητα των τελευταίων ετών πολλαπλασιάστηκε και βρίσκεται σε βαθμό  έκρηξης.       Σύμφωνα με στοιχεία της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος,  δραματική είναι η μείωση των πολύτεκνων  οικογενειών την τελευταία  τριετία 2011 έως 2013. Οι θάνατοι ξεπέρασαν τις γεννήσεις κατά 38.628 και από το 1921 για πρώτη φορά οι γεννήσεις είναι κάτω από 100.000! Η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία που μας λένε ότι η Ελλάδα προχωράει σταθερά προς το τέλος της Ιστορίας της!.....


Σε μια τριετία η μείωση βρίσκεται στο 30%. Κύρια  αιτία, η παντελής απουσία κοινωνικής πολιτικής των Κυβερνόντων.  Οι γεννήσεις παιδιών των υπερπολύτεκνων οικογενειών  μειώθηκαν  κατά 54,7%, και την τελευταία τριετία παρουσιάζεται γενικά σημαντική  μείωση στις πολύτεκνες οικογένειες.  Θα πρέπει να δεχθούμε ότι οι Πολύτεκνοι είναι οι αρτηρίες του Ελληνικού Έθνους, είναι η σπονδυλική στήλη και το αίμα που τροφοδοτεί τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας μας, είναι ότι πολύτιμο για την ολοταχώς φθίνουσα Κοινωνία μας.
Στη Χώρα μας η γεννητικότητα είναι από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη  ενώ  των γειτόνων μας η Χώρα, Τουρκία,  έχει υπεργεννητικότητα, εμείς δυστυχώς, έχουμε εδώ και πολλά χρόνια υπογεννητικότητα και εάν συνεχίσουμε με αυτούς τους ρυθμούς το 2050 θα έχουμε μια γερασμένη Χώρα και το 2100 η όμορφη Ελλάδα μας ίσως σβήσει από το χάρτη της Παγκόσμιας Κοινότητας…
Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία στη δεκαετία που πέρασε, μεταξύ των απογραφών 2001 και 2011 ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώθηκε κατά 1.060.752 άτομα. Η Ελλάδα είναι 3η  (Τρίτη) σε όλον τον κόσμο Χώρα γερασμένη.  Η πολύτεκνη οικογένεια ασθμαίνως  φωνάζει: « Σβήνω… πεθαίνω… Βοήθεια… Βοήθεια…» και σ΄αυτή την εναγώνια βοήθεια και αιμορραγία του Έθνους μας ουδείς ανταποκρίνεται… μόνο οι Πολύτεκνοι οι οποίοι συνεχίζουν, με κάθε κόστος, να «τροφοδοτούν» την Ελλάδα μας με τα παιδιά τους και της παρατείνουν τη ζωή…   Αν λάβουμε υπ΄ όψιν και τα λίγα παιδιά που γεννιούνται,  βρίσκονται στο στόχαστρο των εμπόρων του θανάτου και των κάθε είδους διαφθορέων. Σε λίγο δεν θα υπάρχει το φυτώριο που λέγεται παιδί και όλοι μας θα παίξουμε το ρόλο του νεκροθάφτη σ΄ αυτή τη Χώρα. Η ευθύνη των Κυβερνόντων είναι μεγάλη και καθοριστική και αντί να δώσουν σοβαρά κίνητρα γενικά στην οικογένεια, στη μητέρα, της συμπεριφέρονται ανάλγητα και της στερούν αυτά που χρόνια είχε κατακτήσει.
           Παρ΄ όλες  τις διακηρύξεις των Κυβερνόντων για ειρήνη, δικαιοσύνη, ισότητα τα χρόνια που περνούμε θα είναι τα πιο ματωμένα, τα πιο σκληρά, απαίσια και άνισα για του πολύτεκνους για τα νέα ζευγάρια για όλους εμάς που τα ζούμε στα όρια της φτώχιας… Αποκαρδιωτικό το φαινόμενο…  
          Συχνά διαβάζουμε, παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο νηστικά καθώς οι γονείς τους δεν έχουν χρήματα ούτε για ένα κουλούρι… Κάποια μαθήτρια στην έκθεσή της έχει γράψει: «Το μόνο που θέλω είναι μια δουλειά για την μανούλα μου για να έχουμε ψωμί να φάμε και παπούτσια να φορέσουμε…».

Στα συσσίτια και  στα κοινωνικά παντοπωλεία της Εκκλησίας τρέχει ο πεινασμένος…   θλιβερός ο κατάλογος των αστέγων… ημέρα με την ημέρα η κατάσταση των συμπολιτών μας που πλήττονται από την κρίση χειροτερεύει… τα γιορτινά τραπέζια για πολλούς τελείωσαν…  θλιβερή η πραγματικότητα…
         Το σύνθημα της Εκκλησίας είναι, «Κανένας χωρίς φαγητό, κανένας χωρίς φάρμακο» και  παρακαλάει την Πολιτεία  να επανεξετάσει τα φορολογικά μέτρα που έχει πάρει  για τους Έλληνες πολίτες με παιδιά και να θεσπίσουν ευεργετικές διατάξεις για την επιβίωσή τους,  λέγοντας ότι ο αγώνας του 1821 κερδήθηκε γιατί και οι καλύβες ήταν γεμάτες παιδιά.
Ο πολυτεκνικός κόσμος της Ελλάδας γιορτάζει τη μνήμη των Προστατών του Αγίων Τεραντίου και Νεονίλλης και των τέκνων αυτών, Σάρβηλος, Νίτας, Ιέραξ, Θεόδουλος, Φώτιος, Βήλη και Ευνίκη. Ήταν μια πραγματικά αληθινά Χριστιανική Οικογένεια. Όταν άρχισαν οι διωγμοί κατά των Χριστιανών, τους είπαν να πάρουν τα παιδιά τους και να φύγουν για να προστατέψουν την οικογένειά τους, αμέσως τα παιδιά των έδωσαν μια αποφασιστική απάντηση και είπαν ότι δεν θα φύγουν και θα περιμένουν με γενναιότητα οποιοδήποτε μαρτύριο. Πράγματι η οικογένεια δεν έφυγε και όταν οι διωγμοί ξαπλώθηκαν παντού όλοι τους ομολόγησαν την πίστη τους στον Χριστό και πέθαναν με αποκεφαλισμό.

 Με την ευκαιρία της γιορτής των Πολυτέκνων, ο Σύλλογος Πολυτέκνων Μεσολογγίου και Περιχώρων διοργανώνει την ετήσια γιορτή του την Κυριακή 16 Νοεμβρίου με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Προικοννήσου κ.κ. Ιωσήφ, εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Μεσολογγίου και το απόγευμα στις 6.30 ομιλία με τον Ιεράρχη, στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου σύμφωνα με το πρόγραμμα που υπογράφει ο Πρωτοπρεσβύτερος Ανδρέας Καππές, Πρόεδρος του Συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο