Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Ιστορικές διαδρομές του ΑΓΟΡΑΙΟΥ ΚΩΝΩΠΙΝΑΣ

Ήταν το έτος 1965, όταν ύστερα από επίμονες προσπάθειες που κατέβαλε ο αείμνηστος συγχωριανό μας Κώστας Γερονικολός του Μοδέστου, το τότε ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ παραχώρησε επ’ ονόματί του, την πρώτη και μοναδική άδεια ΑΓΟΡΑΙΟΥ,  στο Χωριο μας......



Ο Κώστας, ο οποίος είχε αποκτήσει ειδικότητα με εξαιρετικές ικανότητες ως οδηγός στο Στρατό, ένα μεσημέρι  μπροστά από το μαγαζί του αείμνηστου μπάρμπα Μήτσου Ράππου,, μοστράρισε ως ΑΓΟΡΑΙΟ μία απαστράπτουσα για την εποχή, καινούργια λιμουζίνα μάρκας ZEPHYR  4, εξαιρετικό μοντέλο της FORD, που την εποχή εκείνη κατ’ αποκλειστικότητα χρησιμοποιούσε ως περιπολικά οχήματα  η Αστυνομία Πόλεων. 
Η άδεια του ΑΓΟΡΑΙΟΥ (ΤΑΞΙΟΥ) μεταβιβάστηκε σε έναν άλλο χωριανό μας,  τον αείμνηστο  Κώστα Ράππο του Αθανασίου, σπουδαίο επίσης οδηγό, αξιαγάπητο στην περιοχή μας και εξαιρετικό  επαγγελματία με εκατομμύρια χιλιόμετρα στις διαδρομές του, ο οποίος έφυγε προσφάτως, δυστυχώς, για την αιωνιότητα. 
Όμως, είναι μοιραίο και ωραίο, η άδεια  να παραμένει σε χωριανό μας, και σήμερα να είναι στην  κατοχή του Φίλιππα  Κοθρούλα του  Δημητρίου, ο οποίος απαρνήθηκε τη θέση εργασίας που είχε ως επαγγελματίας οδηγός της ΕΘΕΛ, για να στηρίξει  εμπράκτως και  με το δικό του τρόπο  το χωριό μας, συνεχίζοντας παράλληλα την επαγγελματική του πορεία, εξυπηρετώντας  με το καλύτερο δυνατό τρόπο τους χωριανούς και  συνδημότες μας.
Με σύγχρονες διευκολύνσεις  για τους μετακινουμένους, μιας και το ΤΑΞΙ  πέραν της άνεσης που διαθέτει το πολυτελές  BMW 5.25, διαθέτει  και δωρεάν χρήση  στο internet  μέσω tablet .

Η Συντακτική Επιτροπή της εφημερίδας μας TA NEAτης Κωνωπίνας” εύχεται να ευοδωθούν οι προσδοκίες του Φίλιππα και το ΤΑΧΙ  του χωριού μας,  να είναι καλοτάξιδο.

Αυτά για την ιστορία  του ΑΓΟΡΑΙΟΥ   ΚΩΝΩΠΙΝΑΣ …..
Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα μας “TA NEA της Κωνωπίνας” ΦΥΛΛΟ  74
konopinanews

3 σχόλια:

  1. αρε φιλε ραππο δεν σε ξεχναμε με τιποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ενας αξεχαστος ραπος [τρενο]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μπραβο σας ξηρομερο που προβαλεις τετοια θεματα και με συγκινησες που ειδα το φιλο μου τον κωστα ραπο
    Γ.Μ. αγρινιωτης ταρίφας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο