Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Μπλόκο… στο μπλόκο των αγροτών (φωτο)

(από http://agrinioreport.com)
Η μικρή συμμετοχή, αλλά και η παρέμβαση του Αστυνομικού Διευθυντή Ακαρνανίας απέτρεψε, για τη σημερινή μέρα τουλάχιστον, τον αποκλεισμό της Εθνικής Οδού στο ύψος του κόμβου του Παναιτωλίου (γέφυρα Ερμίτσας), όπου παραμένουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ και συγκεντρωμένοι οι αγρότες μέλη της Ομοσπονδίας.
O
Η τελική απόφαση να μην κλείσει ο δρόμος ελήφθη μετά τη σαφή προειδοποίηση της αστυνομίας, σε «διαβούλευση» που πραγματοποιήθηκε επί τόπου, ανάμεσα στον Αστυνομικό Διευθυντή, τον δοιηκητή της Τροχαίας και τους αγρότες.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων (και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας)....
Σπύρος Κοτοπούλης μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε ότι το πρόβλημα δεν είναι οι εντολές που έχει η αστυνομία, καθώς… οι αγρότες έχουν συνηθίσει σε διώξεις για τις κινητοποιήσεις τους. Άλλωστε, εκκρεμούν «αγροτοδικεία» από προηγούμενες κινητοποιήσεις. Άφησε έτσι σαφώς να εννοηθεί ότι αν αύριο ενισχυθεί το μπλόκο, θα υπάρξει αποκλεισμός…
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Θυμίζουμε ότι οι αγρότες ζητούν να καταργηθεί το μέτρο  τήρησης βιβλίων εσόδων-εξόδων σε όσους έχουν τζίρο κάτω των 40.000 ευρώ και επιμένουν σε αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Παρών και ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου Τίμος Παπανικολάου
Παρών και ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου
Τίμος Παπανικολάου
Επιπλέον, ζητούν να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις εναντίων όσων δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία, να μην γίνει κανένας πλειστηριασμός σπιτιού ή χωραφιού συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, διαγραφή κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση τόκων από το συνολικό ποσό των οφειλών των αγροτών προς τις τράπεζες και κούρεμα 30% των δανείων μέχρι 200.000 ευρώ. Διεκδικούν ακόμη μείωση του κόστους παραγωγής (π.χ αφορολόγητο πετρέλαιο και νυχτερινό ρεύμα) και ενίσχυση της κτηνοτροφίας.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA  O  OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

http://agrinioreport.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο