Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

670 κλοπές τροχοφόρων σε δύο χρόνια

Μόνιμη προτίμηση τα δίκυκλα, “αδυναμία” στα αγροτικά

Εκατοντάδες υπήρξαν οι κλοπές τροχοφόρων οχημάτων (δίκυκλων και αυτοκινήτων) την περασμένη χρονιά, ανάλογες με εκείνες του 2012, με μια μικρή μείωση το 2013.
Οι κλοπές αυτοκινήτων και δικύκλων, όχι μόνο στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και ευρύτερα, δεν είναι βέβαια καινούριο φαινόμενο. Και οι κλοπές........... 
μπορεί, στις περισσότερες περιπτώσεις τουλάχιστον, να μη γίνονται μαζικά, όμως η εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης από το τμήμα Ασφαλείας Άρτας, που διέπραττε κλοπές και αποσυναρμολογήσεις οχημάτων, τα οποία διέθετε προς πώληση, δίνει άλλες διαστάσεις στο φαινόμενο.
Θυμίζουμε πως, πριν από δύο μήνες συνελήφθησαν άτομα ως «εγκέφαλοι» μιας τέτοιας οργάνωσης που δρούσε και στον δήμο Αγρινίου.
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε μάντρα οχημάτων στον οικισμό Άγιοι Απόστολοι της κοινότητας Αγίας Παρασκευής του δήμου Αγρινίου, όπου μεταφέρονταν τα κλεμμένα οχήματα από κοντινές με το Αγρίνιο περιοχές.
Τα μέλη της οργάνωσης μάλιστα, όταν δεν πωλούσαν τα κλεμμένα οχήματα, τροποποιούσαν τους αριθμούς αναγνώρισης τους και τα έθεταν σε κυκλοφορία, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους .
Η σπείρα διέθετε συγκεκριμένη εσωτερική ιεραρχική δομή και τα μέλη της είχαν διακριτούς ρόλους στα επιμέρους στάδια κλοπής, μεταφοράς και αποσυναρμολόγησης των οχημάτων, ενώ χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερα τεχνάσματα και αυστηρά μέτρα αντιπαρακολούθησης για να αποκρύπτουν ή και να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους.
Από την αστυνομική έρευνα προκύπτει πως η οργάνωση δρούσε τουλάχιστον τα τελευταία τρία χρόνια, με πεδίο δράσης διάφορες περιοχές της Αττικής, της Άρτας, της Πρέβεζας και της Αιτωλοακαρνανίας.
Παρά τις προσπάθειες που γίνονται βέβαια, τα περιστατικά εξακολουθούν να είναι πολλά και οι περισσότερες κλοπές αφορούν στα δίκυκλα. Όπως δηλώνουν και έμπειροι αξιωματικοί σε πολλές περιπτώσεις κλοπών, σοβαρές είναι οι ευθύνες και των ιδιοκτήτων που δεν ασφαλίζουν όπως θα έπρεπε τις περιουσίες τους, με αποτέλεσμα να είναι πολύ εύκολος στόχος για τους κλέφτες.
Παράλληλα, πέραν της εξάρθρωσης της σπείρας πριν από δυο μήνες περίπου, φαίνεται πως εξακολουθούν να δρουν ομάδες που έχουν “αδυναμία” στα αγροτικά αυτοκίνητα και ειδικότερα σε συγκεκριμένα μοντέλα, όπως το Hilux της Toyota. Πληροφορίες αναφέρουν πως το τελευταίο διάστημα καταγράφτηκαν εκ νέου κλοπές τέτοιων οχημάτων.
dfjdjffdjdfj
Εφημεριδα Γεγονός

 http://www.agrinionews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο