Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Συνεχή τροχαία ατυχήματα στην Αερογέφυρα Αστακού

Το φορτηγό έχει κολλήσει στο στενάκι της Αερογέφυρας στον Αστακό και επιστρατεύεται εκσκαφέας για να το σπρώξει, το τέταρτο συμβάν που καταγράφω μέσα σε έναν μήνα!
Μα είναι κι ένα μονοπάτι... πονηρό!

Γράφει ο Βασίλης Ζαγκότας

     Έχω απηυδήσει πια με την αναισθησία ορισμένων. Είναι η τέταρτη φορά που υπάρχει συμβάν στο στενάκι της αερογέφυρας Αστακού μέσα σ' ένα μήνα. 
   Δύο περιστατικά τρακαρισμάτων ή παραλίγο τρακαρισμάτων (δεν γνωρίζω ακριβώς καθότι δεν ξημεροβραδιάζομαι στα μπαλκόνια για να βλέπω ποιος περνάει), ένα αυτοκίνητο που αναποδογύρισε και μια νταλίκα που παραλίγο να πέσει στο πλάι είναι ο απολογισμός του τελευταίου διαστήματος...........



      Από τη μία ορισμένοι (και καλά οι ξένοι που δεν γνωρίζουν, αλλά δυστυχώς υπάρχουν και ντόπιοι που) τρέχουν σαν παλαβοί, από την άλλη η χαώδης αναισθησία των υπευθύνων-ανευθύνων, είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα θρηνήσουμε θύματα γρήγορα. 
      Θα το ξαναγράψω: αν τους κάνεις κριτική, τρέμει το φυλοκάρδι τους μη χάσουν καμία ψήφο και ξαμολάνε τα μαντρόσκυλα στο ιντερνετ και καλά ως "Ανώνυμος 23:43". Εκεί ξέρουν να σπεύσουν αμέσως. Από δουλειά ουσίας ... χαίρεται.
          Σας χαρίζω και την τελευταία φωτό που τράβηξα με τον δύσμοιρο φορτηγατζή. Ευτυχώς που οι Αστακιώτες είναι φιλόξενοι άνθρωποι και έτρεξαν να βοηθήσουν αμέσως, όχι σαν κι εμένα που τραβούσα φωτογραφίες.
        Το φορτηγό έχει κολλήσει στο στενάκι και επιστρατεύεται εκσκαφέας για να το σπρώξει, το τέταρτο συμβάν που καταγράφω μέσα σε έναν μήνα. 
     Ελπίζω κάποια μέρα που θα πίνω τον καφέ μου στο σαλόνι μου να μη μου κάνει ξαφνικά παρέα κανένας δύσμοιρος επειδή απλά δεν υπάρχουν ταμπέλες.

-Διαβάστε τι έγραφε ο Βασίλης ζαγκότας την ίδια ημέρα πριν ακριβώς δύο χρόνια: http://zagkotas.blogspot.gr/2011/08/blog-post_26.html

Πηγή: http://zagkotas.blogspot.gr/

6 σχόλια:

  1. δεν μπορει να βαλει σημανση η δημοτικη αρχη να μην επιτρεπονται μεγαλα οχηματα απο αυτο το δρομακι?ουτε καν ενα καθρεπτι δεν εχει.ανικανοι και σε αυτο η δημοτικοι αρχοντες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι θεμα του δημου η της τροχαια??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ δεν θα το εστίαζα μόνο στη δημοτική αρχή. Δεν γνωρίζω αν η ευθύνη βαρύνει αυτούς ή την αστυνομία και σίγουρα κάποιου είδους οδοσήμανση θα έλυνε πολλά προβλήματα. Πόσοι όμως από εμάς που γνωρίζουμε την επικινδυνότητα του σημείου συνεχίζουμε να τρέχουμε σαν τρελοί;
    Για παράδειγμα, σήμερα και ενώ πάλι κάτι είχε συμβεί στο επίμαχο σημείο (το μαρτυρούσε άλλωστε η παρουσία του αστυνομικού οχήματος), κάποιοι περίεργοι σταματούσαν στη μέση του δρόμου δίχως καν φώτα αλάρμ, ενώ ταυτόχρονα κάποιος άλλος έκανε προσπέραση (!) σε νταλίκα στο ίδιο σημείο με αποτέλεσμα παραλίγο να πέσει σε μηχανάκι όπου επέβαινε πατέρας με παιδί.
    Δεν είναι, επομένως, μόνο ο θεσμικά υπεύθυνος που πρέπει να ενεργοποιηθεί. Όσες πινακίδες και να μπουν εκεί, αν συνεχίσουμε να φερόμαστε οδηγικά σαν καουμπόηδες στο Τέξας, τα ατυχήματα θα συνεχίσουν να συμβαίνουν. Και, για να το συνδυάσω με παλαιότερες αναρτήσεις αλλά και το πνεύμα των ημερών στο παρόν ιστολόγιο, αν θέλουμε εδώ στον Αστακό να αλλάξουμε κάτι και να φέρουμε κάτι νέο, αυτό δεν είναι μόνο τα πρόσωπα αλλά και τα ήθη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ESY ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΓΙΑ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ , ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΛΙΓΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ,ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΩΠΟΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΙΣΤΕΥΩ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οι σημάνσεις με τον "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ" ειναι αποκλειστικη αρμοδιότητα των Δήμων !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα μπορούσε να γίνει ένα τοιχείο και διαπλάτυνση του υπάρχοντος δρόμου ή οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο