Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Χωρίς στάλα νερό στον Μαχαιρά Ξηρομέρου


ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Κουβέλης

       Ανάστατοι και αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι του χωριού Μαχαιράς Ξηρομέρου με το πρόβλημα στην υδροδότηση καθώς εδώ και μέρες όπως καταγγέλλουν, δεν έχουν σταγόνα νερού στα σπίτια τους εν μέσω μάλιστα του Αυγούστου και της ζέστης. 
      Το εντονότατο πρόβλημα υδροληψίας όπου δεν υπάρχει ούτε σταγόνα νερού στις βρύσες έχει φέρει σε απόγνωση τους κατοίκους και προέκυψε  μετά από βλάβη και στη δευτερεύουσα γεώτρηση.
      Ο Πρόεδρος του Χωριού Νίκος Τριάντης σύμφωνα με πληροφορίες εδώ και πολύ καιρό είχε επισημάνει την ανάγκη για  την αποκατάσταση των βλαβών της γεώτρησης, όμως  η δημοτική αρχή αδιαφόρησε και η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο..........



Πως φτάσαμε έως εδώ:
     Στον Μαχαιρά Ξηρομέρου υπήρχαν δυο γεωτρήσεις οι οποίες κάλυπταν τις ανάγκες για την υδροδότηση των κατοίκων. Όμως εδώ και πολύ καιρό υπάρχει βλάβη στη κύρια γεώτρηση και  έτσι επιστρατεύτηκε η δευτερεύουσα γεώτρηση.
    Όμως και η δευτερεύουσα γεώτρηση λόγω της υπεράντλησης έπαθε βλάβη κάνοντας τη ζωή των κατοίκων αφόρητη  και να λένε το νερό…. νεράκι.
     Οι Κάτοικοι καλούν τον Δήμο Ξηρομέρου που είναι ο υπεύθυνος, να λύσει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί  εδώ και τώρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ  ΣΤΙΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ








19 σχόλια:

  1. ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕς ΜΙΛΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ . ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ. ΝΤΡΟΠΗ. Δ. Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΙΛΕ ΓΙΩΡΓΟ,ΠΟΥ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΩΡΑ.ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΤΣΙΜΠΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ,ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΣΙΜΠΟΥΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγκληματικές διαθέσεις από την ηγεσία και παροιμιώδης αδιαφορία από την αντιπολίτευση.Τα χουν κάνει πλακάκια για να διοικούν εφ όρου ζωής.Αύριο σκέφτομαι να πάω στο σπίτι του δημάρχου να κάνω την ανάγκη μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητοί μου σ΄αυτό εδώ το άρθρο, αναδεικνύεται μόνο το θέμα της έλλειψης νερού στο χωριό μας. Όμως προκύπτουν και ΚΑΥΤΑ ΕΥΛΟΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ που γυρεύουν απάντηση. Δείτε εδώ :

    http://maheras.wordpress.com/

    Γιώργος Κουβέλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα σχόλια είναι περιττά όταν δεν έχεις καθόλου νερό και ακόμα χειρότερα, όταν είναι καλοκαίρι....
    Τουλάχιστον μπορεί να μας πει κάποιος, πότε ΜΠΟΡΕΙ να έχουμε νερό???!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΙ ΤΟ ΘΛΕΤΙ ΤΟΥ ΝΙΡΟ; ΑΦΟΥ ΗΣΕΙΣ ΕΧΕΙΤΙ ΟΥΛΟΚΛΗΡΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΚΟΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. οπως και σεις έτσι και το Αρχοντοχωρι ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ειχε προβληματα τον Ιουλιο και τον Αυγουστο με το νερο το οποίο ως σημειωτέον είναι ακαταλληλο προς πόσιν ! ειναι το μοναδικο χωριο στην Ελλαδα που δεν εχει πόσιμο νερό εδω και 3,5 χρόνια , αλλα έχει νερό μονο για πλύσιμο και για πότισμα των ζωνατνών ( γιδοπροβατα - γελαδια). Και ο κόσμος δυστυχως δεν αντιδρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ολες αυτες οι σκουριες , οι διαρροες και το γενικοτερο χαλι εγιναν τα τελευταια χρονια. πριν ήταν αριστουργηματα τεχνης.ουτε τρυπες στη δεξαμενη, ουτε πετρες βγαλμενες. καποιος κακος σαμαρικος τις εβγαλε για βιτσιο.οσον αφορα ομως το νερο να βρουν τροπο να δωσουν 10-15 χιλιαδες να γινει αμεσα η βλαβη. και να φτιαξουν αργοτερα και την εφεδρικη.να κοψουν απο αλλου χρηματα αν δεν υπαρχουν στο ταμειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. xaaaa...bgalte twra tou galoun toun aretakia na sas t fer...ixaaa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είμαι κάτοικος της Μαχαιράς και θέλω να σας ενημερώσω οτι αυτή την στιγμή έχει πάει νερό και στο τελευταίο σπίτι. Απ'οτι ρώτησα και μου είπαν η ζημιά ήταν πολύ μεγάλη (κάηκε ολόκληρο το αντλιακο συγκρότημα) και ο δήμος παρήγγειλε άλλο το οποίο ήρθε απο την Θεσσαλονίκη. Αρα η αντίδραση του δήμου για να λέμε και τα πράγματα με το όνομά τους ηταν αμμεση. Δεν κοιμόνταν οπως έγραψαν κάποιοι αλλά αμέσως κινήθηκαν οπως έχουν υποχρέωσή. Να μην ειμαστε υπερβολικοί ζημιές πάντα θα υπάρχουν. Ούτε πριν ηταν ολα τέλεια και τα κατεστρεψε τωρα ο Σαμαρας στα 2,5 χρονια. Εγω πάντως ευχαριστώ τον δημο που αμέσως έλυσε το προβλημμα.

    ένας δημότης Μαχαιρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. παιδιά η βλάβη αποκαταστάθηκε . Η Μαχαιρα έχει πλέον νερό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η ΒΛΑΒΗ ΣΤΗΝ ΜΑΧΑΙΡΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ .ΤΟ ΧΩΤΡΙΟ ΕΧΕΙ ΝΕΡΟ . ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΕΤΕ . ΜΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΑΛΛΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΥΡΙΕ ΚΟΥΒΕΛΗ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΑΓΙΚΟ ΡΑΒΔΙ.ΤΟ ΜΟΤΕΡ ΠΟΥ ΚΑΗΚΕ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ. ΕΛΠΙΖΩ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΝΕΡΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ.

    ΦΙΛΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΕΡΟ...!!!! ΒΛΑΒΕΣ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ . ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΗΜΟΥΝ ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕ ΑΠΛΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΛΕΣ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ;; ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΙΣΤΟΛΙΑ . Η ΖΗΜΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΑΜΕΣΩΣ. ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΧΕΙ ΝΕΡΟ .ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟΥΝ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΕΞΩ ΤΟ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ. ΕΛΕΟΣ. ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΛΠΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. KAI LENE AYTES OI FOTOGRAFIES?? TIPOTA. DEN DEIXNOYN KATI EPILIPSIMO. H MAXAIRA EXEI NERO TORA. POLY FASARIA GIA MIA VLAVI. ELEOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οπωσδήποτε αυτό είναι πολύ ΘΕΤΙΚΟ.

    Όμως για να μη βρεθούμε ξανά στη δυσάρεστη θέση να μην έχουμε νερό, κι όπως είναι φυσικό να υπάρχουν εντάσεις για το ποιός φταίει, θα πρέπει να γίνουν ακόμα κάποιες εργασίες μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, οι οποίες είναι:

    1. Η επισκευή της κύριας γεώτρησης

    2. Η τοποθέτηση υδροχλωριωτών, για να είναι ασφαλές το νερό και

    3. Η συντήρηση της δεξαμενής

    ” Το προλαμβάνειν καλύτερο του θεραπεύειν”

    Γιώργος Κουβέλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΕΊΜΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΜΑΧΑΙΡΑΣ.....ΕΔΩ ΚΑΙ 1,5 ΧΡΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΑΣΜΕΝΗ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΓΕΩΤΡΙΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΕΡΗΜΕΝΑΤΕ ΝΑ ΧΑΛΑΣΗ ΚΑΙ Η ΒΟΗΘΙΤΙΚΗ ΓΕΩΤΡΙΣΗ Η ΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΠΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΧΛΟΡΙΟΤΩ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΜΑΧΑΙΡΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 1,5 ΧΡΟΝΟ ΕΧΕΙ ΧΑΛΑΣΗ Η ΓΕΩΤΡΙΣΗ ΥΔΡΕΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΧΟΡΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΜΕ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΗΘΙΤΙΚΗ ΓΕΩΤΡΙΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΠΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΧΛΩΡΙΟΤΟ ΚΑΙ ΑΝΕΞΕΤΑΣΤΟ ΠΑΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΙΡΙΕΣ ΤΟΥ ΧΟΡΙΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΝΑ ΧΑΛΑΣΗ ΚΑΙ Η ΒΟΗΘΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΜΕΣΑ ΣΕ 3 ΜΕΡΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο