Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Ένας Αστακιώτης ΣΕΦ, Ο Γιάννης Τόμπας, εντυπωσιάζει τους Αμερικάνους στην Αστόρια...

        Ο Γιάννης Τόμπας διαπρέπει στην Αστόρια και μαγεύει με τα πιάτα του και τις συνταγές του, όλους τους Αμερικάνους. 
     Κατάγεται από τον Αστακό είναι γιος του Ανδρέα Τόμπα κι έμαθε πάμπολλες συνταγές κοντά στη Μαρία Λόη την πρέσβειρα της ελληνικής κουζίνας στην Αμερική.  Πολλά περιοδικά στην Αμερική αφιερώνουν κολακευτικά σχόλια για τα υπέροχα πιάτα του Γιάννη Τόμπα...........



      Μια φίλη του Γιάννη, μας έστειλε αφιέρωμα περιοδικού, το οποίο εκθειάζει την τεχνογνωσία του Αστακιώτη Σεφ:
    "Μια πρόσφατη αλλαγή    φέρνει στο πηδάλιο της κουζίνας το  νεοφερμένο σεφ Gianni Tobas, που έρχεται στην Αστόρια από τον Αστακό, o οποίος βρίσκεται στη νοτιοδυτική ακτή της Ελλάδας.
 Αν και πολλά αγαπημένα φαγητά στο "Θυμάρι" παραμένουν στην κατάρτιση του μενού, μερικές αξιοσημείωτες εξαιρέσεις  φέρνουν την σφραγίδα και την τεχνογνωσία του Gianni Tobas.
   Το Ελληνικό αρνί και το βόειο κρέας που σερβίρεται με χτυπημένη κρέμα και σάλτσα γιαουρτιού, το κοκκινιστό που ψήνεται με  λεμόνι,   σκόρδο  και θυμάρι, και σερβίρεται με πλιγούρι και γραβιέρα. 
    Τα πραγματικά αστέρια όμως  του μενού είναι  η μεγάλη ποικιλία από τις  ελληνικές πίτες"

     Άλλος ένας Ελληνας που διαπρέπει στο εξωτερικό και μας κάνει περήφανους όλους εμάς τους  συμπατριώτες του. Εμείς να ευχηθούμε  μέσα από την καρδιά μας να φτάσει το παιδί  ακόμα πιο ψηλά...






1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο