Πανηγύρι ο τρύγος στη Μπαμπίνη Ξηρομέρου. Στη σειρά μικροί και μεγάλοι, στο βιολογικό κτήμα του Γιώργου Μασαλή Με το μαχαιράκι τρυγούνε τσαμπί το τσαμπί. Με το χέρι, ρώγα, τη ρώγα. O ζεστός ήλιος ωρίμασε πια τα σταφύλια και είναι καιρός να μαζευτούν οι ολόγλυκοι καρποί. Η διαδικασία είναι πολύ κουραστική, αλλά και ευχάριστη. Σκύβουνε ευλαβικά μπροστά σε κάθε φυτό. Γιατί του πρέπει το προσκύνημα. Να μην λαβώσουνε τα κλαδιά. Να πάρουμε τον καρπό και να το αφήσουμε στην ησυχία του, μέχρι το επόμενο φθινόπωρο. Στην αρχή κόβουνε τα τσαμπιά με το χέρι ή με μικρό μαχαιράκι και τα τοποθετούνε σε πλαστικά καφάσια. Στη συνέχεια τα μεταφέρουνε στα πατητήρια, όπου προορίζονται για την παρασκευή κρασιού.
ΦΩΤΟ: Σπύρος Μπενέκος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο