Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Ερώτηση από τους Bουλευτές του ΚΚΕ, Νίκο Μωραΐτη και Μπάμπη Χαραλάμπους: Επικινδυνότητα Εθνικού οδικού δικτύου Αμφιλοχίας-Λευκάδας.βουλευτές του ΚΚΕ, Νίκος Μωραΐτης (Αιτωλοακαρνανίας) και Μπάμπης Χαραλάμπους (Κέρκυρας) κατέθεσαν Ερώτηση–τη Τρίτη κατά σειρά- με θέμα την επικινδυνότητα του εθνικού οδικού δικτύου Αμφιλοχίας – Λευκάδας και τις αναγκαίες παρεμβάσεις, προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Στην επίκαιρη ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές βουλευτές τονίζουν:
Η μεγάλη επικινδυνότητα που παρουσιάζει το εθνικό οδικό δίκτυο που συνδέει την Αμφιλοχία με τη Λευκάδα, είναι γνωστή σε όλους τους υπεύθυνους. Το υπάρχον οδικό δίκτυο είναι χαραγμένο εδώ και σχεδόν 50 χρόνια με αποτέλεσμα να μην ανταποκρίνεται πλέον στις σύγχρονες ανάγκες. Το κόμμα μας επανειλημμένα έχει φέρει το θέμα στη Βουλή με ερωτήσεις. Τα προβλήματα είναι πολλά. Υπάρχουν πολλές στροφές οι οποίες έχουν λάθος κλίση. Η ποιότητα του οδοστρώματος είναι κακή και σε πολλά σημεία έχει 10ετίες να ανανεωθεί. Επίσης και η σήμανση του δικτύου είναι αντιστοίχως ελλιπέστατη. Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί πως από το συγκεκριμένο κομμάτι του οδικού δικτύου διέρχεται μεγάλος όγκος κίνησης αφού βρίσκεται πάνω στον άξονα που φτάνει μέχρι και την Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα, υπάρχει στην περιοχή το αεροδρόμιο του Ακτίου, καθώς επίσης και από τη στιγμή που τους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνει η τουριστική κίνηση με επίκεντρο τη Λευκάδα. Μιλάμε λοιπόν για έναν δρόμο καρμανιόλα, ιδιαίτερα επικίνδυνο, με μεγάλη κίνηση. Δυστυχώς, τα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα και οι τραυματισμοί είναι πάρα πολλοί και καθόλου τυχαίοι. Μάλιστα την Κυριακή σημειώθηκε και άλλο θανατηφόρο τροχαίο με 5 νεκρούς και 3 τραυματίες. Επιπλέον και με το νέο δυστύχημα αναδείχθηκε για μία ακόμη φορά το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Βόνιτσας εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και μέσων. Το γεγονός ότι το Κέντρο Υγείας διαθέτει μόνο ένα ασθενοφόρο και έναν μόνο οδηγό για την κάλυψη των αναγκών όλης της περιοχής, έχει σαν αποτέλεσμα τα Σαββατοκύριακα να μην υπάρχει ασθενοφόρο. Το ασθενοφόρο που έφτασε στο τόπο του δυστυχήματος ήρθε από άλλη περιοχή (Πάτρα) με πολύ μεγάλη καθυστέρηση. ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί:
1) Σε ποιες άμεσες παρεμβάσεις θα προχωρήσει η κυβέρνηση για τη βελτίωση του δρόμου;
2) Προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει και πότε σε χάραξη και κατασκευή νέου δρόμου;
3) Τι μέτρα προτίθεται να πάρει άμεσα η κυβέρνηση ώστε το Κέντρο Υγείας Βόνιτσας να στελεχωθεί με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό και τα αναγκαία μέσα (ασθενοφόρα κ.ά.)
Οι βουλευτές
Νίκος Μωραΐτης
Μπάμπης Χαραλάμπους
Πηγή: http://prototypia.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο