Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Πάλαιρος: Την κατασκευή περιφερειακού προωθεί ο Δήμαρχος Ν. Σολδάτος. «Μας ταιριάζει περισσότερο η Αλυζία», λέει για το Καποδίστρια 2.


Ιδιαίτερης σημασίας έργο για την Πάλαιρο, είναι η περιμετρική οδός, για την οποία έγινε η προκήρυξη της μελέτης προϋπολογισμού 689.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΘΗΣΕΑ. Είναι ένα έργο που ο δήμος επεδίωκε εδώ και πολλά χρόνια, καθώς θα δώσει ανάσα στην κατοικημένη περιοχή, που σήμερα επιφορτίζεται με την διέλευση ενός μεγάλου όγκου οχημάτων. Η περιμετρική οδός της Παλαίρου θα είναι μήκους 5,5 χλμ., θα διαθέτει 5 κόμβους και θα διέρχεται ανατολικά του δήμου, ενώ, όπως τονίζει ο δήμαρχος Νίκος Σολδάτος, στόχος του δήμου είναι να εντάξει το έργο στο ΕΣΠΑ. «Αυτός ο δρόμος θα ανακουφίσει όχι μόνο την Πάλαιρο, αλλά και ολόκληρη την παραϊόνια περιοχή. Θα μπορεί επίσης να συνδέει τον Αστακό με την Λευκάδα και το Άκτιο, σε συντομότερο χρόνο και ιδιαίτερα το καλοκαίρι που οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες, αφού αυξάνεται η κυκλοφορία. Αποτελεί ένα όραμα της δημοτικής αρχής και εμού προσωπικά, το να κάνουμε δηλαδή ένα έργο τόσο σημαντικό και μεγάλο για την περιοχή. Προτιμήσαμε, αντί να κάνουμε μια πλατεία, ή έναν ηλεκτροφωτισμό, να κατασκευάσουμε αυτό το έργο σκεπτόμενοι μακριά και προνοώντας για τις επόμενες γενιές», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος. Όλα αυτά θα συμβούν για να δώσουν ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στον τουρισμό, που ούτως ή άλλως και φέτος στην Πάλαιρο ήταν αυξημένος. Μεγάλη τουριστική κίνηση παρατηρήθηκε και μέσω του κοινωνικού τουρισμού, αλλά και από ξένους τουρίστες, παρόλο που στην αρχή του καλοκαιριού υπήρξε μια ανησυχία δεδομένου ότι είχε κλείσει μια μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα. Όμως η λειτουργία του ξενοδοχείου «Βουνάκι», δημιούργησε καλές προϋποθέσεις τουριστικού ενδιαφέροντος.
Με την ευκαιρία της συνομιλίας μας με το δήμαρχο Παλαίρου Νίκο Σολδάτο ζητήσαμε και την άποψή του για τον Καποδίστρια 2, που φαίνεται ότι θα προωθήσει η νέα κυβέρνηση. Ο κ. Σολδάτος τονίζει ότι αυτή η διαδικασία θα πρέπει να περάσει μέσα από μια διαβούλευση, ώστε να καταγραφούν και οι απόψεις των τοπικών κοινωνιών και των σημερινών δήμων, για το πως οραματίζονται τους νέους δήμους. Επισημαίνει παράλληλα ότι θα πρέπει να γίνει μια αναθεώρηση του χάρτη που είχε παρουσιαστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, σε ότι αφορά την γεωγραφική κατανομή, με κριτήρια στα οποία θα καταθέσουν προτάσεις και οι τοπικοί παράγοντες που γνωρίζουν καλύτερα τις ιδιαιτερότητες και τα στοιχεία της κάθε περιοχής. Σε ότι αφορά το δήμο Παλαίρου που στον προηγούμενο χάρτη εμφανιζόταν να ενοποιείται με τη Βόνιτσα, ο κ. Σολδάτος υποστηρίζει ότι, μπορεί οι δύο αυτές περιοχές να έχουν πολλά κοινά στοιχεία, έχουν όμως και πολλές διαφορές. Γι’ αυτό θα μπορούσε να δει την Πάλαιρο σαν ένα ενιαίο δήμο με την Αλυζία, χωρίς να αποκλείει και τη Βόνιτσα και χωρίς να θέλει να προκαταλάβει τις απόψεις και των υπολοίπων. Με την Αλυζία υπάρχει το κοινό του μεγάλου παραλιακού μετώπου στο Ιόνιο, καθώς και άλλα κοινά χαρακτηριστικά και θεωρεί ότι θα μπορούσε αυτό να αποτελέσει μια πιο επιτυχημένη ενότητα στον τομέα της ανάπτυξης. Σε ότι αφορά τον ίδιο, δηλώνει ότι θα ξαναδιεκδικήσει το δήμο Παλαίρου στις επόμενες δημοτικές εκλογές.
ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ
Πηγή: Εφημερίδα «ΑΙΧΜΗ» http://www.aixmi-news.gr/portal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο