Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Γραμματέας ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης Αγρίνιο: "Μας εκαναν να νρεπόμαστε που είμαστε ΠΑΣΟΚ. Αυτό πρέπει ν’αλλάξει!»

          Πολιτική εκδήλωση με βασικό ομιλητή τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκο Ανδρουλάκη πραγματοποιήθηκε χθες σε ξενοδοχείο του Αγρινίου, μια εκδήλωση που εμπεριείχε παραδοχή λαθών, αναλύσεις επί αναλύσεων για το πώς το κόμμα έφτασε στο σημείο αυτό και πως τώρα θα πρέπει να δράσει για να αναγεννηθεί από τις στάχτες του.
      Η εκδήλωση, στην οποία παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ κ. Θάνος Μωραϊτης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Αντωνόπουλος, ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Π. Μοσχολιός , οι δήμαρχοι Αμφιλοχίας και Θέρμου κ. Κοιμήσης και Πορφύρης, ο πρ. βουλευτης Ανδρέας Μακρυπίδης, πολιτευτές, τ. δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και άλλα τοπικά στελέχη, άνοιξε με μια σύντομη ομιλία του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής κ. Χρήστου Κωστακόπουλου...........



     Ο ίδιος έστρεψε τις κατηγορίες του για την  κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα στη Νέα Δημοκρατία μιλώντας ουσιαστικά για έναν άδικο καταλογισμό ευθυνών αποκλειστικά στο ΠΑΣΟΚ. Ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο, όπως ο ίδιος ο Γραμματέας  της Ν.Ε το χαρακτήρισε «ανύπαρκτο, ασύστατο και ασυντόνιστο».
      «Έχει ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς. Η συζήτηση όμως αυτή διεξάγεται με όρους και με τους ίδιους ανθρώπους που οδήγησαν την κεντροαριστερά σε πολιτικό αδιέξοδο. Από παράγοντες που έχουν χάσει την αίσθηση της κοινωνικής πραγματικότητας. Προγράφουμε με λογοτεχνική διάθεση τι πρέπει να αλλάξει αλλά παραλείπουμε να απαντήσουμε στο πως. Σε αυτό το πώς το ΠΑΣΟΚ πρέπει να δώσει τη δική του απάντηση εάν φιλοδοξεί να συμμετέχει ισότιμα σε αυτή την προσπάθεια».
      Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Ανδρουλάκης ο οποίος και αναλύοντας την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη χώρα τόνισε πως το πρόβλημα είναι κατά βάση το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα και πως τα κράτη του Νότου δεν έχουν μια κοινή συνισταμένη αλλαγών στο Ευρωπαϊκό μοντέλο τα επόμενα χρόνια. «Τι ήταν τελικά το ΠΑΣΟΚ; Γεννήθηκε μόνο επειδή ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ένας χαρισματικός ηγέτης; Έναν ηγέτη μάλιστα που κάποιοι σήμερα με χυδαίο λαϊκισμό συσχετίζουν με τον Τσίπρα;», ανέφερε ο ίδιος, λέγοντας μάλιστα πως η κυβέρνηση Σαμαρά έχει πάρει περισσότερα μέτρα από εκείνη του Γιώργου Παπανδρέου.
      Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ μίλησε και για την ανάγκη να φτιαχτεί μια εναλλακτική κυβερνητική πρόταση με κεντροαριστερά κόμματα, διατηρώντας το καθένα ξεχωριστά τα χαρακτηριστικά του.
      Στη συνέχεια μίλησε για «κοινωνικό bulling» που σύμφωνα με τον ίδιο δέχεται το ΠΑΣΟΚ. «μας έκαναν να ντρεπόμαστε που είμαστε ΠΑΣΟΚ. Αυτό πρέπει να αλλάξει!», είπε με έντονο ύφος ο κ. Ανδρουλάκης, ενώ και οι ομιλητές που πήραν στη συνέχεια τον λόγο έμειναν σε αυτό ακριβώς. 
     Από τον αντιπεριφεριάρχη κ. Αντωνόπουλο, μέχρι και μέλη της νεολαίας του κόμματος, όλοι μίλησαν για την ανάγκη να σταθεί το ΠΑΣΟΚ δίπλα στους ανθρώπους, να επισκεφθεί τα χωριά, να κάνει εκδηλώσεις και να καλέσει τους απογοητευμένους ψηφοφόρους που έφυγαν από το κόμμα πίσω σε αυτό.
     Εκείνοι που πήραν το λόγο ήταν πάρα πολλοί, ενώ από τους τελευταίους ομιλητές και ο Θάνος Μωραΐτης που μεταξύ άλλων τόνισε απευθυνόμενος στα παρευρισκόμενα μέλη του κόμματος πως πρέπει να δουν όλοι και να αναγνωρίσουν τα λάθη αλλά «αναγνωρίζοντας πάντα την ιστορία της παράταξής μας να δούμε που θέλουμε να φτάσουμε».

http://www.agriniopress.gr/








1 σχόλιο:

  1. ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΒΓΑΛΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΕ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛ ΝΙΑ. ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Ο ΒΑΙΝΑΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο