Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Οι Πολίτες Εν Δράσει και η Κοινο_Τοπία προσέφεραν παιχνίδια στον Παιδικό σταθμό Αστακού


         Στελέχη των Πολιτών Εν Δράσει www.politesendrasei.gr και της Κοινο_Τοπίας www.koinotopia.gr παρέδωσαν στον Παιδικό σταθμό του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας παιχνίδια για την κάλυψη αναγκών του σταθμού. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
   «Τα παιχνίδια είχαν συγκεντρωθεί κατά το χρονικό διάστημα της δράσης που έγινε προ μηνών από τους δύο συλλόγους κατά την οποία κούτες με είδη διατροφής, ένδυσης, υπόδησης και προσωπικής υγιεινής είχαν μαζευτεί από μέλη και φίλους των συλλόγων και είχαν προσφερθεί σε συμπολίτες που τα είχαν ανάγκη αλλά και σε ιδρύματα της πόλης............


    Η συνεισφορά των 55 συμπολιτών που συμμετείχαν στη δράση βοήθησε την καθημερινότητα πολλών οικογενειών αφού έγινε στοχευμένα κατόπιν διερεύνησης των αναγκών τους.
     Τα εναπομείναντα 130 παιχνίδια από την παραπάνω δράση παραδόθηκαν πρόσφατα στον Παιδικό Σταθμό Αστακού Αιτωλοακαρνανίας από τους εκπροσώπους των συλλόγων Λαμπρινή Λυμπερτάδου και Μαίρη Περπινιά που συνόδευσαν την αποστολή. Τα παιχνίδια παρέλαβαν η Μαρία Ζήκου από τον παιδικό Σταθμό καθώς και η συνεργάτης της Αφροδίτη Σκριμπόνη.
     Η προσπάθεια που γίνεται ξέρουμε ότι μόνο υποβοηθητική ως προς τις ανάγκες μπορεί να είναι. Η ριζική λύση δεν είναι άλλη από τη δυνατότητα του κάθε πολίτη να μπορεί να ζει αξιοπρεπώς αυτοσυντηρούμενος και του κοινωνικού κράτους να καλύπτει τις ανάγκες των πιο αδύναμων μέσω κοινωνικών δομών. Αυτό το ευχόμαστε και το ζητούμε μέσω της αλλαγής στάσης ζωής σε ατομικό αλλά και συλλογικό επίπεδο.
        Μέχρι τότε οι Πολίτες Εν Δράσει και η Κοινο_Τοπία θα προσπαθούν με παρόμοιες δράσεις να παρεμβαίνουν προσθέτοντας ένα λιθαράκι για μια κοινωνία αλληλεγγύης που τόσο έχουμε ανάγκη.»


  ΠΗΓΗ: www.thebest.gr






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο