Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Προτάσεις της δημοτικής παράταξης «Μέτωπο αλλαγής» για την ανάπτυξη και την προβολή του Δήμου Ξηρομέρου

       Ανοικτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Ξηρομέρου κ. Πυθαγόρα Σαμαρά  και τον Πρόεδρο Δημ. Συμβουλίου κ. Βασίλη Μουρκούση, απέστειλε ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης, κ. Γιάννης Λύτρας και ζητά να αποτελέσει θέμα ημερησίας διάταξης του Δημοτικού  συμβουλίου ο σχεδιασμός της τουριστικής οργάνωσης του Δήμου....


Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

Δημοτική Παράταξη
«ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΑΓΗΣ»
Δήμου Ξηρομέρου     
 19 Ιανουαρίου 2012

Προς:
1.-Δήμαρχο Ξηρομέρου κ. Πυθαγόρα Σαμαρά
2.-Πρόεδρο Δημ. Συμβουλίου κ. Βασίλη Μουρκούση

  Κύριε Δήμαρχε,
    Η χρηματοπιστωτική κρίση και η ύφεση έχουν δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα στον παραγωγικό και τον κοινωνικό ιστό του δήμου μας.
     Πιστεύω ότι ο Δήμος πρέπει και μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλίες για την προώθηση και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, διότι αποτελεί θεσμό της Ελληνικής πολιτείας , με πολιτικό , διοικητικό και αναπτυξιακό ρόλο.
      Σύμφωνα με τον κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν.3643/2006) και το Νόμο του «Καλλικράτη» (Ν.3852/2010)  οι Δήμοι , έχουν αναπτυξιακές αρμοδιότητες στους ακόλουθους τομείς:
1.-Στον τομέα της ανάπτυξης.
2.-Στον τομέα της πολεοδομίας και του περιβάλλοντος.
3.-Στον τομέα της ποιότητας ζωής και της εύρυθμης λειτουργίας των πόλεων.
4.-Στον τομέα της κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης.
5.-Στον τομέα της παιδείας , του πολιτισμού και του αθλητισμού.
      Πιστεύω ότι μια σημαντική πηγή για την βελτίωση του εισοδήματος των δημοτών μας και του Δήμου είναι ο τουρισμός. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις στο επίπεδο της ανάπτυξης του τουρισμού στο Δήμο μας και στο επίπεδο της προβολής του .
       Ως προς την ανάπτυξη θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις υποδομές, που επηρεάζουν την «ποιότητα ζωής» των τουριστικών προορισμών και τα αντίστοιχα έργα, να επιδιώξουμε να χρηματοδοτηθούν το συντομότερο , ενώ θα πρέπει να προωθηθούν και οι ειδικές υποδομές, που στηρίζουν την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού (αυτών στις οποίες ο Δήμος μας διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα) και να διαμορφώσουμε και οργανώσουμε επώνυμα ειδικά προιόντα για πελατεία εξειδικευμένων ενδιαφερόντων. 
     Θα πρέπει επίσης να ενισχυθεί η έμπρακτη σύνδεση του τουρισμού με τους άλλους παραγωγικούς τομείς και ιδιαίτερα με τον πρωτογενή, κυρίως μέσα από την προώθηση των αυθεντικών τοπικών προιόντων μας. Η προβολή του τουρισμού έχει απαιτήσεις, που δεν θα πρέπει να υποτιμώνται, γι’ αυτό και θα πρέπει να βασίζονται σε έρευνες αγοράς και σχέδια μάρκετινγκ.
       Επειδή κύριε Δήμαρχε πιστεύω ότι ο Δήμος θα πρέπει να επιδιώκει σταθερά τις παραπάνω κατευθύνσεις και στην ανάπτυξη και στην προβολή .
       Θα πρέπει να προχωρήσουμε σε τουριστικό σχεδιασμό της ανάπτυξης.
      Να επιλέξουμε τις κατάλληλες κατά περίπτωση συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα, όπου υπάρχει έδαφος, να επιδιώξουμε με συγκεκριμένες δράσεις τη σύνδεση πρωτογενούς παραγωγής και τουρισμού, να προωθήσουμε την προβολή, μετά από σοβαρές έρευνες αγοράς και μελέτες μάρκετινγκ .

       Για όλους τους παραπάνω λόγους κύριε Δήμαρχε, ζητώ να αποτελέσει θέμα ημερησίας διάταξης του Δημοτικού μας συμβουλίου ο σχεδιασμός της τουριστικής οργάνωσης του Δήμου μας. Στην οποία συνεδρίαση να κληθούν και όλοι οι φορείς του Δήμου που συνδέονται με τον τουρισμό , καθώς και εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων και της ΟΠΣΥΞ.   

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΤΡΑΣ
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής μείζωνος
Αντιπολίτευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο