Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Θάνος Μωραΐτης: Νέα έργα 4.969.200 ευρώ στον δήμο Αγρινίου

Καλύτερο περιβάλλον και ποιοτικότερη ζωή για τους κατοίκους της Αιτωλ/νίας. Στο ΕΠΠΕΡΑΑ η υδροδότηση του δήμου Αγρινίου από την λίμνη Καστρακίου και η ολοκλήρωση της αποχέτευσης της Δ.Ε. Νεάπολης
"Συνεχίζουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος για την υλοποίηση έργων στην Αιτωλ/νία που συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως με το τέλος του χρόνου, δυο ακόμη σημαντικά έργα ύδρευσης και αποχέτευσης στον δήμο Αγρινίου, εντάχθηκαν  στο ΕΠΠΕΡΑΑ....


       Με την στενή συνεργασία που έχουμε από την πρώτη στιγμή με τους δήμους του νομού, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την υλοποίηση έργων που καλυτερεύουν την ζωή όλων και δημιουργούν καλύτερες προοπτικές για το μέλλον. Παράλληλα με την εκτέλεση τους και σε συνδυασμό με άλλα έργα που ήδη εκτελούνται ή πρόκειται να ξεκινήσουν τονώνουμε την τοπική οικονομία και την απασχόληση σε μια περίοδο που είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία.
      Θα ήθελα ακόμη να επισημάνω, πως η ετοιμότητα του δήμου Αγρινίου, η ωριμότητα των προτάσεων που κατέθεσε και η άριστη συνεργασία με τις υπηρεσίες του, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο ώστε να φτάσουμε γρήγορα σε  αυτό το θετικό αποτέλεσμα».
     Με αυτήν την δήλωση ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Θάνος Μωραΐτης, σχολίασε την ένταξη  στο ΕΠΠΕΡΑΑ, δυο μεγάλων έργων ύδρευσης και αποχέτευσης στον δήμο Αγρίνιου.

  Συγκεκριμένα, εκδόθηκε η Απόφαση Ένταξης για τα παρακάτω έργα :
-                      Υδροδότηση Δήμου Αγρινίου από Λίμνη Καστρακίου, προϋπολογισμού 3.690.000 €.
-                      Ολοκλήρωση δικτύου αποχέτευσης Νεάπολης Δήμου Αγρινίου, προϋπολογισμού 1.279.200 €.

     Και τα δυο έργα έλαβαν θετική αξιολόγηση και στο τέλος του 2011 υπεγράφη η Απόφαση Ένταξης τους στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο