Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Αιτωλοακαρνάνες Πάτρας: Αναβίωσαν το έθιμο Νοέτεια 2012

     Οι Αιτωλοακαρνάνες της Πάτρας την παραμονή της πρωτοχρονιάς οργάνωσαν παραδοσιακό ένστολο τμήμα και έψαλλαν τα κάλαντα της πρωτοχρονιάς αναβιώνοντας το έθιμο Νεοετεία, που ήταν κορυφαίο στην Πάτρα τα παλιά χρόνια.....
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ


     Το ένστολο παραδοσιακό τμήμα πλαισίωσαν ο πρόεδρος κ. Γιάννης Πορφύρης, η πρόεδρος ανατολικής δημοτικής ενότητας δήμου Πάτρας κα Σολωμού Κανέλλα, ο αντιπρόεδρος Αιτωλ/νων κ΄ πρόεδρος  δημοτικής κοινότητας Δενδροχωρίου Ναυπακτίας κ. Γ. Τσώτας, ο γεν. γραμματέας του πολιτιστικού  συλλόγου Κοτρωνίου Πάτρας κ. Τσαγκρώνης, η διευθύντρια του νεοσυσταθέντος  γραφείου νομικής υποστήριξης Αιτωλ/νων και φίλων δικηγόρος κα Αβδελά Λαμπρινή και άλλοι. Την οργάνωση έκανε η δασκάλα των χορευτικών των Αιτωλ/νων κα Άννα Μαρία Νικολαϊδη.
      Οι Αιτωλ/νες έψαλλαν τα κάλαντα στον σεβασμιότατο μητροπολίτη Πατρών κ. κ. Χρυσόστομο, όπου πήραν και την ευλογία για ένα καλό ξεκίνημα, στον αντιδήμαρχο Πατρέων κ. Σιγαλο, στον Αιτ/να δημοτικό σύμβουλο Πάτρας κ. Γ. Ρώρο, στην υποψήφια βουλευτή κα Μπάστα, στην εφημερίδα «Γνώμη»  όπου εκκληθήκαν έκαναν ξεχωριστή εμφάνιση, όπου αντάλλαξαν ευχές με τον διευθυντή κ. Χρήστο Χριστόπουλο, το προσωπικό και την γενική  γραμματέα του συλλόγου «Καλλιπάτειρα»  και σύζυγο του κ. Χριστόπουλου και σε πολλούς άλλους θεσμικούς παράγοντες και εμπορικούς παράγοντες της Πάτρας. 
    Μαζί με τους Αιτ/νες ακολούθησαν και οι αδελφοποιημένοι με τους Αιτωλ/νες πολιτιστικοί σύλλογοι Σαμακιάς Πάτρας και Κοτρωνίου Πάτρας.

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΙΓΑΛΟΣ

ΔΙΕΥΘΝ ΓΝΩΜΗΣ ΓΡΑΜ ΚΑΛΙΠΑΤΕΙΡΑΣ

ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΑΙΤ-ΝΩΝ

ΚΤΕΛ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΑΡΧΗΣ

ΜΕ ΔΕΣΠΟΤΗ

ΜΕ ΔΕΣΠΟΤΗ 1

ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝ ΓΡΑΜ ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑΣ

ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΥΘ ΟΤΕ Ν ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΑΣΤΑ

ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΑΣΤΑ ΠΡΟΕΔΡ ΣΟΛΩΜΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΝΔΡΟΧ ΤΣΩΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο