Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014 στις 10.30 π.μ. στο Δημοτικό παρκινγκ των Φυτειών Ξηρομέρου
Το τσιγάρισμα του χοιρινού κρέατος μαζί με το λίπος του ήταν η παραδοσιακή μέθοδος που χρησιμοποιούνταν από τις αγροτικές και κτηνοτροφικές οικογένειες για την διατήρηση του κρέατος τους χειμωνιάτικους μήνες. Η κάθε οικογένεια μόνη της ή μαζί με τις γειτονικές, άναβε μια μεγάλη φωτιά στην αυλή της και τοποθετούσε την πυροστιά, το καζάνι, το χοιρινό και φυσικά το μεράκι της. Μυρωδιές τσιγαριαστού κρέατος διαχέονταν στην ατμόσφαιρα και μαζί με το πνεύμα των γιορτών που διακατείχε τους ανθρώπους έδιναν μια διαφορετική νότα στα χωριά.
Αυτή η πρακτική, που στο πέρασμα των χρόνων έγινε έθιμο, αναβιώνετε για δέκατη χρονιά, την Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014 στις 10.30 π.μ. , στο Δημοτικό παρκινγκ των Φυτειών Ξηρομέρου.......