Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ: "Κυκλοφορεί ευρύτατα ότι νέα Αντιδήμαρχος θα ορισθεί η Δημοτική Σύμβουλος κ. Άρτεμις Τσόμπου."

 Γράφει-Σχολιάζει
Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Τα εν Δήμω: Ειδήσεις-Σχόλια και Παρασκήνιο


----Χηρεύει από χτες η θέση του Αντιδημάρχου, υπεύθυνου για τον τομέα καθαριότητας στο Δήμο Ξηρομέρου, μετά την αιφνίδια και -κατ άλλους- αναμενόμενη παραίτηση του εκ Χρυσοβίτσας Αντιδημάρχου κ. Ι. Χρόνη.

Ούτε χρόνο δεν παρέμεινε στη θέση του ο κ. Χρόνης και δήλωσε παραίτηση, επικαλούμενος λόγους προσωπικούς, χωρίς ωστόσο να τους κατονομάζει.

Προσωπικά, αν και ελάχιστα γνωρίζω τον κ. Χρόνη, δεν έχω λόγους να αμφισβητήσω τα λεγόμενά του. Ωστόσο, δεν μπορώ να μη μεταφέρω τα όσα ευρέως ακούγονται, σύμφωνα με τα οποία η παραίτηση έχει περισσότερο να κάνει με το μείζον θέμα της κατάστασης στην υδροδότηση και κυρίως στο γεγονός ότι επί της προεδρίας του στη Χρυσοβίτσα είχαν εντοπισθεί περί τις 26 παράνομες συνδέσεις ύδρευσης στον αγωγό ΣΥΚΣ.

 Υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις συνδέσεις αυτές το οποίο έχει δημοσιευθεί στα τοπικά μπλογκς, σχεδόν πριν  ένα χρόνο, και οι οποίες υπάρχουν στο αρχείο μου.

Το ζήτημα έχει πάρει διαστάσεις μετά την καταγγελία, που έχει κάνει Δημότης στο Δήμο Ξηρομέρου, την Περιφέρεια και τις Αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Προσωπικά δυσκολεύομαι να κάνω εκτίμηση.

---- Την ίδια στιγμή ο Δήμαρχος κ. Τριανταφυλλάκης βρίσκεται στη διαδικασία ορισμού νέου Αντιδημάρχου. Κυκλοφορεί ευρύτατα ότι νέα Αντιδήμαρχος θα ορισθεί η Δημοτική Σύμβουλος κ. Άρτεμις Τσόμπου. Είναι θέμα ωρών να  ανακοινωθεί το πρόσωπο που θα ορισθεί για την θέση, που δεν αποκλείεται να είναι και κάποιο άλλο. Πάντως, το έργο του Αντιδημάρχου Καθαριότητας είναι ιδιαίτερα δύσκολο και αυτός, ή αυτή που θα κληθεί να το αναλάβει θα πρέπει να έχει γνώση και δυνατότητες, αλλιώς πως μια νέα αποτυχία θα προστεθεί στις μέχρι τώρα αποτυχίες.

Εκ του λόγου αυτού, και όχι μόνον, φαίνεται να υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από Δημοτικούς Συμβούλους ως προς το πρόσωπο της κ. Τσόμπου. Τελικά, ο Δήμαρχος είναι αυτός που καλείται να ''βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά'' και να  κρατήσει τις ισορροπίες, ώστε να αποφύγει τυχόν κραδασμούς στην Παράταξή του.

----Μαθήματα πολιτικής και δημοσιογραφίας συνεχίζει να παραδίδει ο γνωστός μπλόγκερ, που λειτουργεί και ως άτυπο γραφείο Τύπου του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής, εν γένει.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ μας λέει να μην ασκούμε κριτική στην Δημοτική Αρχή και να μην ασχολούμαστε με το παρασκήνιο γιατί αυτό είναι παραπολιτική και ζημιώνει το Δήμο. Προφανώς, ο εν λόγω μέντορας της Πολιτικής και της Δημοσιογραφίας δεν  γνωρίζει ότι ο ρόλος του τύπου είναι να ασκεί κριτική και να ελέγχει την κάθε είδους εξουσία και να μην  είναι το δεκανίκι της και ο γυμνοσάλιαγκάς της.

 Δεν γνωρίζει ακόμα ότι όταν γλείφεις την εξουσία και είσαι το γιουσουφάκι της μόνον κάκιστη υπηρεσία προσφέρεις στον τόπο και την κοινωνία. Αποχαυνώνεις τον κόσμο και δημιουργείς άλλοθι για όσους βλάπτουν με τις πράξεις ή παραλείψεις τους, συνειδητά ή όχι, τα συμφέροντα του τόπου και της τοπικής κοινωνίας. Αν το Ξηρόμερο βρίσκεται σε αυτήν την τραγική κατάσταση, που σήμερα βρίσκεται, μεγάλη ευθύνη φέρουν τα παπαγαλάκια της Δημοτικής Αρχής.

Νεοσσέ, αλλού τα μαθήματα Πολιτικής, Δημοκρατίας  και Δημοσιογραφίας.

 Καλώ τους φίλους μπλόγκερς του Ξηρομέρου να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων  και να αποστούν από τέτοιες άρρωστες θεωρήσεις των πραγμάτων, ώστε να μην καταστούν  και οι ίδιοι, χωρίς να το θέλουν, συνυπεύθυνοι για την  κατάντια αυτού του τόπου.

--- Αλήθεια, τι συμβαίνει με την Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Ξηρομέρου; Γιατί η άλλοτε κραταιά Ένωση που αριθμούσε χιλιάδες μέλη αγρότες και κτηνοτρόφους, αριθμεί σήμερα μόλις 29 μέλη κάποια εκ των οποίων ουδεμία σχέση έχουν με το αγροκτηνοτροφικό επάγγελμα; Ποια είναι η περιουσία της, ποιος και πως την διαχειρίζεται; Εκατοντάδες τα μηνύματα  τα οποία λαμβάνουμε αλλά και οι σχετικές καταγγελίας. Όλα προς έρευνα και μάλιστα σύντομα.....

16 σχόλια:

  1. ανεξαρτητη δημοσιογραφια απο τον υποψηφιο των καθαρων χεριων
    ΠΟΙΟΣ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΧΕΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ???
    ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ
    ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ
    ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΛΟΣΩΣΤΗ τοποθέτηση!
      Άσχετα με το τι είναι κ τι κάνει γενικά....
      Υ. Σ. Μόλις ασχολήθηκες εσύ ο ίδιος.

      Διαγραφή
  2. Εσυ τα διάβασες και εσυ έγραψες 1:07!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χθες μας ειπες οτι παραιτηθηκε ο χρονης γιατι τσακωθηκε με το γερολυμο και εμπλεξες και τον λαινα που ηταν ασχετος ο οποιος καλα σου κανε και σε καταχεριασε
    σημερα μας λες για τις παρανομες παροχες στη χρυσοβιτσα
    θωμα αστο δεν το χεις
    δες τι εχεις γραψει κατα καιρους και θα βαλεις τα γελια με τον εαυτο σου

    αν θες γραψε σαν νονος των καθαρων χεριων πως πηρες 35 ψηφους μεσα σε ενα εκλογικο κεντρο των φυτειων -------- κατι σαν παρανομη παροχη ειναι και αυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξαναδιάβασε το να δεις ότι δεν είναι άσχετα αυτά που έγραψε χτες και σήμερα....
      Εκ πρώτης όψεως φαίνεται αυτό που λες... Είναι λάθος το σχόλιο σου όμως.

      Διαγραφή
  4. 25 παράνομες παροχές σε ένα μικρό χωριό;
    Περισσότερες οι παράνομες από τις νόμιμες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμα είναι η χρυσοβιτσα μικρό χωριό τα υπόλοιπα του δημου τι είναι???
      Κάθε ένας κ απο δυο... Ανάλογα που έχει χωράφια, πως μάζεψαν ψήφους νομίζεις κ σου φαίνεται κ υπερβολή!

      Διαγραφή
  5. Δώσε πόνο μπάρμπα Θωμά.
    Έχασαν τον ύπνο τους κάτι ψευτομαγκες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΥΡΙΟ ΒΑΛΕ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΗ
    ΟΤΙ ΣΟΥ ΠΕΤΑΝΕ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΝΕ ΕΣΥ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΣ
    ΕΧΕΙΣ ΠΗΓΕΣ ΣΟΒΑΡΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ενα ειναι δεδομενο , οτι τον δημο ξηρομερου δεν τον κυβερναει ο δημαρχος , εχει χασει την μπαλα ο δημαρχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1:37 δεν ειναι π δήμαρχος ειναι άλλος ένας δεν τον ξέρεις . φυσικό να μην μπορείτε να συνέλθετε ακόμα σπό τις φάπες

      Διαγραφή
  8. Τής παράνομες παροχες στην Χρυσοβίτσα τής έχουν δική σου άνθρωποι μπαμπά Θωμά για ρωτα τους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο λαός είναι με τον τριανταφυλακη ρε ότι και να λέτε δεν σας ακούει κανείς πραστ πραστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βρε μήπως εκπαραθυρώθηκε γιατί πριν λίγες μέρες γνωστός μπλόκερ έκανε παράπονα ότι δεν καθαρίστηκε ο χώρος μπροστά από το σπίτι του ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έρχεται σύντομα κι άλλη είδηση βουβή αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο