Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΠΟΤΗΣ : ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024: ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ!


Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων η 4η Οκτωβρίου και οι ποικίλες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί, όπως κάθε χρόνο σε κάθε γωνιά της υφηλίου, έχουν ως σκοπό να στρέψουν το βλέμμα της κοινής γνώμης στη ζωή των ζώων, αλλά και στη σχέση του ανθρώπου με το ζωικό βασίλειο! ......


Είναι μια εορτή που θεσμοθετήθηκε το 1931 στο πλαίσιο οικολογικού συνεδρίου στη Φλωρεντία, καθώς την ημέρα αυτή εορτάζεται από την Καθολική Εκκλησία... ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασσίζης, προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος! 


Η Παγκόσμια Ημέρα Ζώων τιμάται σε ολόκληρο τον κόσμο, από όλους τους λαούς, ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, πίστης, ή πολιτικής ιδεολογίας και είναι ημέρα ιδιαίτερα σημαντική για όλους μας! 


Άλλωστε, όπως έχει πει ο Μαχάτμα Γκάντι, «το μεγαλείο ενός λαού και η ηθική του υπόσταση, φαίνονται από τον τρόπο που συμπεριφέρεται απέναντι στα ζώα…!! Όσο πιο αβοήθητο είναι ένα πλάσμα, τόσο πιο πολύ δικαιούται προστασία από την ανθρώπινη βιαιότητα και αναλγησία»!


Η ζωή των ζώων δεν είναι λιγότερο πολύτιμη από αυτή των ανθρώπων! Αγάπη για αυτά σημαίνει να σεβόμαστε την ύπαρξή τους και να εκτιμούμε το γεγονός και μόνο ότι υπάρχουν και ότι είναι συνοδοιπόροι στην περιπέτεια της ζωής μας. Πολλές φορές ξεχνάμε ότι στα μάτια της Μητέρας Φύσης, η ζωή τους αξίζει όσο και η δική μας! 


Ο Εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας για Θέματα αδέσποτων ζώων συντροφιάς -Διαφάνειας- Ψηφιοποίησης Κάποτης Σωτήριος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο