Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

Έναρξη Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής στην Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας


Οι Κύκλοι Μελέτης της Αγίας Γραφής αποτελούν μια από τις βασικότερες 
ιεραποστολικές δράσεις της Εκκλησίας μας. Για την μεγάλη αξία και την σημασία της μελέτης της Αγίας Γραφής μιλά ο Απόστολος Παύλος στη Β’ προς Τιμόθεον επιστολή του. ....

Γράφει συγκεκριμένα: «όλη η Αγία Γραφή είναι θεόπνευστη και ως εκ τούτου η μελέτη της είναι ωφέλιμη για την γνώση των ιερών αληθειών της πίστεώς μας, για τον έλεγχο των πλανών, για τη διόρθωση και την επάνοδο των

παραστρατημένων στο σωστό δρόμο, γενικά είναι ωφέλιμη για την καλλιέργεια της αρετής».

Έχουμε, λοιπόν, όλοι μας ευθύνη ο λόγος της Αγίας Γραφής να καταστεί πιο γνωστός, πιο οικείος και πιο αγαπητός, έτσι ώστε με το φωτισμό του Παναγίου Πνεύματος να τον έχουμε απλανή οδηγό στην προσωπική, οικογενειακή και κοινωνική μας ζωή.

Για το σκοπό αυτό σε κάθε Ενορία της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας θα λειτουργήσει κατά το τρέχον εκκλησιαστικό έτος ΚΥΚΛΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ, ο οποίος θα απευθύνεται στους ενήλικες ενορίτες, άνδρες και γυναίκες, σε εβδομαδιαία βάση.

Η τακτική αυτή συνάντηση των μελών της Ενορίας με τον Εφημέριό τους, πέρα από τις ανεκτίμητες πνευματικές ωφέλειες, θα ενισχύσει την μεταξύ των πιστών αδελφοσύνη, αγάπη και ενότητα, που αποτελούν την πεμπτουσία του ορθοδόξου χριστιανικού ήθους και την ιδιαιτέρως αναγκαία στις ημέρες μας επικοινωνία Εφημερίων και πιστών.

Με την ακολουθία του Αγιασμού που θα τελεσθεί σε όλους τους Ενοριακούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας την ερχόμενη Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024 θα αρχίσει και η ποιμαντική αυτή δράση της τοπικής μας Εκκλησίας για την νέα ιεραποστολική χρονιά.

Προτρέπουμε και προσκαλούμε τον καθένα και την καθεμία ξεχωριστά να πλαισιώσετε τον Κύκλο Μελέτης Αγίας Γραφής της Ενορίας σας, αναζητώντας πληροφορίες για τις ημέρες και τις ώρες διεξαγωγής τους από τους Εφημερίους σας για να βιώσετε την εν Χριστώ κοινωνία και επικοινωνία μεταξύ σας.

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας

της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο