Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Την παραμονή στην εργασία τους κέρδισαν 190 συμβασιούχοι δήμου


Νίκος Κοκκινόπουλος

Κέρδισαν την παραμονή στην εργασία τους! Παράταση μέχρι τις 6 Νοεμβρίου ώστε να μείνουν στη θέση τους, έδωσε στους 190 συμβασιούχους σε διάφορες υπηρεσίες του δήμου Ηρακλείου με απόφασή του το Πρωτοδικείο Νεάπολης όπου συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει οι εργαζόμενοι. Στην σημαντική αυτή ενέργεια συνέβαλε και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καθώς και ο Σύλλογος Εργαζομένων Ηρακλείου.....

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή η έγκριση της επέκτασης των συμβάσεων εργασίας των υπαλλήλων καθαριότητας κρίνεται άκρως σημαντική και ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου η πόλη έχει αυξημένες ανάγκες εξαιτίας του τουρισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Ανατολικής Κρήτης, «στις 19/6/2024 στο Πρωτοδικείο Νεαπολέως έγινε η συζήτηση για την αίτηση των εργαζομένων κοινωφελούς χαρακτήρα του Δήμου Ηρακλείου για να παραμείνουν στην εργασία τους μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών.

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Ιδιωτικών επιχ. Ανατολικής Κρήτης στάθηκε στον αγώνα αυτό με την εκπρόσωπο μας συν. Μπουτσάκη Ευαγγελία. Καθώς παρίστατο και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Προστασίας συν. Βοργιάς Στέλιος.

Η ανάσα που δόθηκε στους εργαζόμενους ήταν μεγάλη αφού δόθηκε παράταση παραμονής στην εργασία τους μέχρι τις 6 Νοεμβρίου 2024».

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Νίκος Γιαλιτάκης, ανέφερε: ”Οι 190 εργαζόμενοι της Υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου που απασχολούνται σε υπηρεσίες πρασίνου, καθαριότητας αλλά και άλλες εργασίες σημαντικές για τον Δήμο, κατάφεραν να πάρουν παράταση των συμβάσεων εργασίας τους.”

Ο κ. Γιαλιτάκης τόνισε πως ο Δήμος Ηρακλείου και οι αρμόδιοι θα συνεχίσουν τις προσπάθειες να διεκδικήσουν προκηρύξεις για μόνιμες θέσεις εργασίας των υπαλλήλων.



aftodioikisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο