Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Για μία ακόμη φορά η δημοτική αρχή Ξηρομέρου, μέσω του κ. Γερόλυμου μας εξέπληξαν αρνητικά.

 


      Για μία ακόμη φορά η δημοτική αρχή Ξηρομέρου, μέσω του κ. Γερόλυμου μας εξέπληξαν αρνητικά.

Αυτοαναιρούνται και πάλι ρίχνουν τη μπάλα στην εξέδρα με την κακιά προηγούμενη δημοτική αρχή(2014-2019), κύριοι η προηγούμενη δημοτική αρχή ήταν η δική σας, ήταν αυτή που δεν κατέθεσε στα χρονικά περιθώρια που προβλέπει ο νόμος, τον προϋπολογισμό και την επιστροφή από το παρατηρητήριο.

Συγκεκριμένα, και για να μην κουράσω, θα σας απαντήσω με τα στοιχεία από τις δικές σας αναθέσεις, βάσει των διατάξεων του άρθ. 160 του (Κ.Δ.Κ.), αλλά και με την απευθείας ανάθεση με τη διαδικασία του ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ, οι οποίες έγιναν, όχι στο μακρινό παρελθόν, που ακόμη όπως φαίνεται ζείτε, αλλά πριν λίγους μήνες το 2024.

 

Σύμφωνα με τις πληρωμές ΧΕΠ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ-ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ

ΔΕ ΑΛΥΖΙΑΣ

ΑΔΑ: 62ΡΠΩΚΖ-Μ29    1396,36 ευρώ

ΑΔΑ: ΨΖ0ΞΩΚΖ-3ΩΙ     869,08 ευρώ

ΑΔΑ: 9ΕΒΑΩΚΖ-ΖΞΚ    5900,99 ευρώ

ΑΔΑ: ΨΒΞΛΩΚΖ-02Ι    2624,92 ευρώ

 

ΔΕ ΑΣΤΑΚΟΥ

ΑΔΑ: 9ΙΩΠΩΚΖ-ΕΙ6    7282,00 ευρώ

ΑΔΑ: 9ΡΙΤΩΚΖ-43Σ   10327,39 ευρώ

ΑΔΑ: 6ΙΤΨΩΚΖ-ΚΘΔ    6039,98 ευρώ

ΑΔΑ: 669ΙΩΚΖ-ΑΚΨ     841,88 ευρώ

 

Δ.Ε. ΦΥΤΕΙΩΝ

ΑΔΑ: ΨΟΥΓΩΚΖ-5ΟΗ    5941,53 ευρώ

ΑΔΑ: ΨΤΦΤΩΚΖ-ΓΜΑ    2831,86 ευρώ

ΑΔΑ: 9ΤΗΧΩΚΖ-365    3628,29 ευρώ

 

Το γενικό σύνολο για το δήμο Ξηρομέρου είναι 47.684,28 ευρώ δια τους μήνες από Ιανουάριο 2024 έως και Απρίλιο 2024 προκύπτει  ως αποτέλεσμα τα 11.921,07 ευρώ το μήνα. Τα χρήματα αυτά είναι για την κίνηση των οχημάτων, μέχρι το ποσό των 28.322 ευρώ το μήνα που ζητάτε στη σύμβαση δεν είναι αρκετά μεγάλη η διαφορά !!!!!!

Περαιτέρω να επισημάνω και την παρατήρηση, στον πίνακα που δώσατε στη δημοσιότητα με τα ενδεικτικά στοιχεία, τα οχήματα που υπήρχαν στη Δημοτική Αρχή του κ. Γαλούνη ήταν 24 οχήματα, 15 μηχανήματα πρασίνου και ύδρευσης, με το μετακινούμενο προσωπικό να αποτελείται από  22 άτομα.

Σύμφωνα με τη δική σας δημοσιευθείσα κατάσταση σήμερα υπάρχουν 34 οχήματα, 43 μηχανήματα πρασίνου και ύδρευσης, και το μετακινούμενο προσωπικό αποτελείται από  74 άτομα.  Από τα νούμερα προκύπτει ότι σε κάθε Δημοτική Ενότητα θα πρέπει να υπάρχουν μόνιμα κάποια από τα οχήματα ώστε να μην απαιτείται η άσκοπη μετακίνηση τους από την έδρα του Δήμου άρα θα πρέπει να υπάρχει μικρότερη κατανάλωση καυσίμου.

Ως συμπεράσματα τα εξής:

 Η μη σωστή κατανομή τόσο του προσωπικού όσο και των οχημάτων, μηχανημάτων. 

Με 34 οχήματα, 43 μηχανήματα πρασίνου και ύδρευσης θα πρέπει να μην υπάρχουν ακαθάριστα σημεία(κλαριά που εξέχουν σε δρόμους, σκουπίδια, χόρτα, κλπ) στο Δήμο, ας κοιτάξουν οι δημότες γύρω τους στα χωριά και στους αγροτικούς δρόμους είναι όλα καθαρά.

Κλείνοντας, να σας επισημάνω όπως είπα και στην προηγούμενη ανακοίνωσή μου, ότι με αυτή την οικονομική διαχείριση, σας ενημερώνω ότι το καράβι εδώ και πολύ καιρό έχει πάρει λάθος ρότα, τα έξοδα που γίνονται είναι πολλά με απευθείας αναθέσεις και κατεπείγουσες διαδικασίες.

Σας τα επισημαίνω, ώστε η άγνοια να μην δικαιολογείται και ο κάθε ένας από όσους συναποφασίζουν, να φέρει και αυτός αντικειμενικά βαρύτατες ευθύνες, για την πορεία του Δήμου Ξηρομέρου.

 

Υ.Γ.1 ΕΡΓΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ 67% αύξηση στα τέλη ύδρευσης και 50% αύξηση στα τέλη φωτισμού.

Υ.Γ.1 Σχετικά με το  γερασμένο mini bus που προμηθευτήκατε,να σας προτείνω να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά του κόσμου στα πανηγύρια.

 

Απόστολος Ν Πανταζής

12 σχόλια:

  1. Πολύ καλά τα λες Απόστολε,με τόσα μηχανήματα και τόσα καύσιμα δίνουν άπειρες δουλειές σε εργολάβους,να δεις τώρα κάτω στο ασπρογυαλι τι γίνεται που έβαλαν εργολάβο να φτιάξει το δρόμο να εξυπηρετηθεί η καντίνα του ιδιώτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το λιμενικό ταμείο ανέθεσε 8,000€ σε ιδιώτη να μεταφέρει χαλίκι στις πλαζ του Αστακού,που μεταφέρεται από το ποτάμι όπου αυτή η δουλειά είναι παράνομη εμπλουτισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χα χα χα
    ποσο ασχετος θεε μου
    εξαφανισε τα σχολεια ο τυπος
    τους παιδικους σταθμους
    τα κδαπ
    τα δημοτικα καταστηματα

    ρε ποιοι διοικουσαν το δημο
    η χρεοκοπια ηταν σιγουρη με τοση ασχετοσυνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ...ΠΑΝΩ ΤΑ ΔΙΠΛΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΠΕΣΤΕ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ

      Διαγραφή
  4. Φαγοποτι αντιδημαρχων κ αλλυλοκαρφωματα στην παραλια του αστακου,αυτοι μαρτυρανε μονοι τους χωρις ξυλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προφανώς ο συγκεκριμένος κύριος ξεχνάει ότι ακόμα ο Δήμος ξεπληρώνει δικά τους τερατώδη λάθη και προσπαθεί ακόμα να καλύψει την ανικανότητα τους που οδήγησε το δήμο σε τεράστιο τέλμα και χρεοκοπία.Ο συγκεκριμένος κύριος από τη μεριά της αντιπολίτευσης τα πάει το ίδιο χάλια όπως και τότε που διοικούσε αγκαλιά με τον Γαλούνη,αφού εμφανώς δεν έχει γνώση τι γίνεται και πως λειτουργεί ένας Δήμος σωστά.Η αυτοπροβολή με το να πω κάτι που δεν γνωρίζω,δεν σε κάνει μελλοντικό εθνοσωτηρα,απλά μας θυμίζει γιατί έπεσε δεύτερη μεγαλύτερη φάπα και σε αυτές τις εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τον έλεγχο Γαλουνη έχετε κάποιο νέο;

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    3. 12:53 για το έλεγχο εσυ τι λες δεν υπάρχει προβλημα ;

      Διαγραφή
  6. ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΑΣ.ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΥΖΕΤΕ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΟΡΑΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ.ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΡΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΔΙΠΛΟ ΑΡΙΘΜΟ ΟΧΗΜΑΤΩΝ , ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ , ΜΕ ΔΟΠΛΑΣΙΑ ΤΙΜΗ ΚΑΘΣΙΜΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΞΟΔΕΥΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ . ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ . ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΛΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΑΡΤΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο