Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Συνάντηση Εκπροσώπων Συνδικαλιστικών Φορέων Αιτωλοακαρνανίας.


      Κατόπιν πρόσκλησης του Συλλόγου Εμπόρων και Επιχειρηματιών Δήμου Αγρινίου, πραγματοποιήθηκε ευρεία συνάντηση με εκπροσώπους συνδικαλιστικών φορέων της Αιτωλοακαρνανίας στα γραφεία μας στο Αγρίνιο την Τετάρτη, 26 Ιουνίου, με αντικείμενο τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν το λιανεμπόριο και την επιχειρηματικότητα στον Νομό μας.

          Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου κ. Κωνσταντίνος Πασιόπουλος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπάκτου κ. Απόστολος Παπαϊωάννου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θέρμου κ. Θοδωρής Ντρέλλιας και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Έμπορων Αμφιλοχίας κ. Απόστολος Αυγερινός, οι οποίοι συνεχάρησαν τον πρόεδρο Σωκράτη Κωστίκογλου και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου μας για την εκλογή τους και τους ευχήθηκαν να έχουν μια καλή και παραγωγική θητεία.

          Η συνάντηση μεταξύ των φορέων έγινε σε εξαιρετικό κλίμα και κατά τη διάρκειά της συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν σήμερα τις Εμπορικές επιχειρήσεις. Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην πτωτική πορεία του τζίρου στο λιανικό εμπόριο που ξεκινάει από τους τελευταίους μήνες του 2023 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα γεγονός που ενισχύει την αγωνία των συναδέλφων για την επόμενη ημέρα των τοπικών αγορών.

 


        
Συζητήθηκαν θέματα όπως το φορολογικό που εφαρμόζεται τη φετινή χρονιά για τις ατομικές επιχειρήσεις με τεκμαρτό τρόπο για τα εισοδήματα του 2023 και παρά το καθολικό αίτημα που διατύπωσαν οι θεσμικοί εκπρόσωποι του Εμπορίου από την περυσινή χρονιά για εξαίρεση του Λιανεμπορίου με μια σειρά ισχυρών επιχειρημάτων.

          Επίσης συζητήθηκε το θέμα της εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας που θα ξεκινήσει από 1η Ιουλίου στο Λιανεμπόριο και τα προβλήματα που θα προκύψουν στις επιχειρήσεις, ιδιαίτερα σε όσες απασχολούν πολύ λίγους εργαζόμενους. Ακόμη και σήμερα είναι ανάγκη να δοθεί παράταση στην εφαρμογή του μέτρου.

          Το θέμα της ακρίβειας των τελευταίων χρόνων ειδικά στον κλάδο των τροφίμων που ακόμη και σήμερα συνεχίζεται και πλήττει το εισόδημα της μεγάλης πλειοψηφίας των νοικοκυριών ,γεγονός που έχει άμεσο αντίκτυπο στην καταναλωτική συμπεριφορά των πολιτών στην αγορά.

          Το θέμα της ρευστότητας των επιχειρήσεων και η πρόσβαση τους στον τραπεζικό δανεισμό εξακολουθεί να είναι πρώτο ανάμεσα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρές επιχειρήσεις.

          Ιδιαίτερα έγινε συζήτηση για τον τρόπο που αντιμετωπίζει σήμερα η πολιτεία τις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις που αποτελούν έναν από τους βασικούς πυλώνες των τοπικών οικονομιών των Πόλεων μας, αλλά και της Εθνική μας Οικονομίας, ο μεγαλύτερος εργοδότης της χώρας και οι τελευταίες εξελίξεις δημιουργούν μεγάλη αγωνία που αφορά την επιβίωση των επιχειρήσεων την επόμενη μέρα.

 


        
Κατόπιν τούτων αποφασίστηκε ότι θα επιδιώξουμε στο αμέσως επόμενο διάστημα να γίνει συζήτηση και με άλλους θεσμικούς φορείς του Νομού, Δήμων και Περιφέρειας για την οικονομική πορεία στον Νομό, την στήριξη του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού εισοδήματος που θεωρούμε ότι είναι ο βασικός πυλώνας της οικονομικής ζωής του τόπου μας διαχρονικά, καθώς και την προσπάθεια για αξιοποίηση όλων των πλεονεκτημάτων που υπάρχουν στον Νομό και έχουν σχέση με τη Θάλασσα και τον Τουρισμό.

          Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες θα σκοπεύουν σε μια προσπάθεια δημιουργίας πλούτου στον Νομό μας και βελτίωση του εισοδήματος των κατοίκων του. Τέλος συμφωνήσαμε ότι οι συναντήσεις μας το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιούνται στις Πόλεις όλων των Συλλόγων.

          Κλείνοντας τη συνάντηση, αποφασίσαμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ σε μια κοινή προσπάθεια να στηρίξουμε τις τοπικές μας επιχειρήσεις, στέλνοντας το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η πρόοδος και η ευημερία της κάθε Πόλης και περιοχής του Νομού μας θα έχει θετικό αντίκτυπο σε ΟΛΟΥΣ!

                                               

                                      

                                      ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΙ

 

ΚΩΣΤΙΚΟΓΛΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗΣ

ΠΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΠΑΠΑΊ΄ΩΑΝΝΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

ΝΤΡΕΛΛΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο